Kuolleiden päivä – kun kuolleet valtaavat Meksikon

Kuolleiden päivä
Kuolleiden päivä (Dia de los Muertos) on Meksikon ikimuistoisin juhla. Kuva: Jesus Cervantes / Shutterstock

Kuolleiden päivä, Día de los Muertos, on Meksikon kuuluisin juhla ja ainutlaatuisin ajankohta vierailla Meksikossa. Kuolleiden päivää vietetään 2. marraskuuta. Marraskuun ensimmäisenä juhlitaan puolestaan Viattomien päivää.

Vaikka amerikkalaistyyppinen halloween-juhlinta on vallannut tilaa, elävät väkevinä myös Meksikon omat perinteet muistaa kuolleita.

México Cityn ohella toinen suosittu matkakohde Kuolleiden päivän kokemiseen on Oaxacan kaupunki.

Muista käydä hautausmaalla!

Kuolleiden päivä Oaxaca
Kuolleiden päivän juhlijoita Oaxacassa. Kuva: Anton Ivanov / Shutterstock

Erityisen kiinnostavia vierailukohteita Kuolleiden päivänä ovat hautausmaat, joille omaiset kokoontuvat pitämään seuraa vainajille. Hautausmaat ja haudat koristellaan kynttilöin, värein ja kuvin.

Hajusteet tuoksuvat, ja omaiset saattavat tuoda ruuan ja juoman lisäksi mukanaan mariachi-yhtyeitä. Jos juhlan aihe onkin synkkä, on tunnelma usein riehakas.

México Cityssä mielenkiintoisia paikkoja viettää Kuolleiden päivää ovat esimerkiksi eteläinen San Andrés de Mixquicin hautausmaa sekä Panteón de Dolores, jonne on haudattu monet Meksikon suurmiehet ja -naiset.

Kuolleiden päivän kulkue

México Cityssä on vuodesta 2016 järjestetty – James Bond -elokuvan fiktiivisen kulkueen innoittamana – virallinen Kuolleiden päivän kulkue, jolloin luurangot ja pääkallot valtaavat Paseo de la Reforman.

Kulkue alkaa Reformalta Estela de Luzin kohdalta ja päättyy keskusaukio Zócalolle.

México Cityn Zombimarssi

Kuolleiden päivän juhlintaan liittyy México Cityssä myös vuosittainen zombimarssi, Marcha Zombie, joka järjestetään loka-marraskuussa. Kokoontumispaikkana on Plaza de la República.

Koe ja näe meksikolaisten omistautuminen, osta zombikrääsää ja marssi mukana!

Booking.com

 

Varaa hotelli tai huoneisto yhteistyökumppanimme kautta. Voit varata myös nähtävyyksien pääsyliput ja opastetut kierrokset. Me saamme pienen provision, mutta sinä et maksa penniäkään ylimääräistä. Kiitos, että tuet Kerran elämässä -sivuston toimintaa!

KOMMENTOI

Kirjoita kommentti!
Kirjoita nimesi