México Cityn ostokset

Shoppailukatu Mexico Cityssä. Kuva: Alex Cimbal / Shutterstock.com

México City on mainio kohde shoppailijalle. Kaupungista löytää kaiken haluamansa halvasta ja hassusta turistirihkamasta laadukkaisiin käsitöihin ja luodinkestävään autoon.

Luksusmerkkejä ja designliikkeitä

Polancosta löytyvät nimekkäimmät brändit ja design-kaupat, oli haussa sitten mekko tai luodinkestävä auto. Luksuksen pääsuoni on Avenida Presidente Masaryk ja sen sivukadut. Toinen keskittymä on Antaran ostoskeskus (Avenida Ejército Nacional 843).

Condesa ja Roma Norte tarjoavat pienempiä persoonallisia design-liikkeitä ja historiallisen keskustan ostoskadut perusvalikoimia.

Ostoskeskus Centro Santa Fé

Valtava Centro Santa Fé -ostoskeskus (Avenida Vasco de Quiroga 3800) sijaitsee noin 15 kilometriä Polancosta etelään toimisto- ja luksuskerrostalojen katveessa. Se tarjoaa laajan valikoiman kansainvälisiä ja meksikolaisia merkkejä, elokuvateatterin, luisteluradan, lasten teemapuistoja sekä ravintoloita.

Katettu turistitori La Ciudadela

Pääkallokeramiikan, sombrerojen, ponchojen, tequilatilpehöörin, hopean ja kaikkinaisen matkamuistokrääsän ostamiseen erinomainen paikka on historiallisen keskustan laidalla sijaitseva La Ciudadela (Calle de Balderas 6, Centro), katettu turistitori.

Jos menet torille lauantaina, pysähdy katsomaan hetkeksi myös vastapäisen puiston salsatansseja (huomaa, että laidalla notkuminen voi johtaa tanssikutsuun, etenkin, jos olet nainen).

Tianguis-viikonlopputorit

Tianguisit, käyttötavaraa, vaatteita ja katuruokaa myyvät ulkotorit, nousevat ympäri kaupunkia erityisesti viikonloppuisin. Erinomaisia ovat Tianguis Nápoles (sunnuntaisin, Calle Filadeflia, Nápoles) sekä Bazar el Oro (lauantaisin ja sunnuntaisin, El Oro, Roma Norte).

La Lagunillan markkina-alue

Absoluuttisen autenttisia ostoskokemuksia tarjoaa aivan historiallisen keskustan pohjoispuolella sijaitseva valtava markkina-alue La Lagunilla, jonka historia kaupan solmukohtana ulottuu aina atsteekkien aikoihin asti.

Alue koostuu pysyvistä kauppahalleista sekä sunnuntaisin ympäristöön nousevasta tianguis-torista (Calle Comonfortin, Lopez Rayonin ja Allenden alue, Centro). Osa tianguisista on omistettu kirpputoritavaralle.

Varoituksen sana: La Lagunillan alue on turvaton, erityisesti pimeän jälkeen.

Taide-esineitä San Ángelista

Laadukkaita meksikolaishenkisiä taide-esineitä perinteisillä meksikolaisteemoilla löytyy San Ángelin kaupunginosan keskusaukion (Plaza San Jacinto) laidoilta ja ympäristöstä.

Lauantaisin alueella järjestetään markkinat, jotka vetävät korttelit täyteen ihmisiä.

Lue lisää San Ángelista sivulta Mexicon nähtävyydet.

Tavaratalojen ruokaosastot

Juoma- tai elintarviketuliaisia halajavat voivat suunnistaa City Market -supermarkettiin (Monte Athos 350, Lomas de Chapultepec) tai Liverpool– (Horacion ja Mariano Escobedon kulma, Polanco) ja Palacio de Hierro -tavaratalojen (Avenida Moliere 222, Polanco) herkkuosastoille.

Hyviä kotiin viemisiä ovat esimerkiksi suklaa, kahvi, tequila ja mezcal, pullotetut chilikastikkeet, pakattu mole-kastike jauhona tai tahnana ja erilaiset mausteet.

 

Varaa hotelli tai huoneisto yhteistyökumppanimme kautta. Voit varata myös nähtävyyksien pääsyliput ja opastetut kierrokset. Me saamme pienen provision, mutta sinä et maksa penniäkään ylimääräistä. Kiitos, että tuet Kerran elämässä -sivuston toimintaa!