Vietnamin parhaat rannat – näin löydät oman suosikkisi!

Nha Trangin kauneimmat rannat löytyvät kaupungin edustalla olevalta Hon Tre -saarelta. Kuva: Murat Tegmen / Shutterstock

Vietnamilla on 3400 kilometriä pitkä rannikko, ja rantakohteita löytyy moneen makuun. Mutta…

Todella vaativalle rantalomailijalle Vietnam voi olla hienoinen pettymys. Suurin osa rantakohteista on rannikolla, ja oikeastaan vain Phu Quoc on oikea ”paratiisisaari”, jolta löytää valkoista hiekkaa ja turkoosia merta.

Ylipäätään Aasian kauneimmat rannat löytyvät saarilta, ja saaria Vietnamilla on yllättävän vähän.

Vietnamin rannikon hiekkarannat ovat toki leveitä ja loputtoman pitkiä, mutta usein varsin karuja. Hiekka on karheaa ja kasvillisuus on vähissä. Aallot voivat olla kovat.

Vietnam onkin parhaimmillaan kulttuurikohteena, johon voi (ja kannattaa) yhdistää myös käynti rantalomalla. Esimerkiksi suomalaiset matkatoimistot tekevät yhdistelmämatkoja, joista osa vietetään kaupunkikohteessa (Saigon, Hoi An jne) ja osa rantakohteessa.

Jos matkustaa Vietnamin mantereen rannoille rantalomalle, kannattaa panostaa hotelliin, josta löytyy kunnollinen uima-allas. Niin saa rantalomasta eniten irti. Yksi tapa rantakohteen valintaan on vertailla, mistä löytäisi sopivan hotellin hyvään hintaan.

Hotelleista puheen ollen. Vietnamilaiseen rantalomailuun antavat oman lisänsä kummalliset hotellikonseptit. Hoi Anin rannalta löytyy esimerkiksi hotelli nimeltä Agribank Beach Resort. Jo alkoi houkuttaa: millaiselta tuntuisikaan asua Maatalouspankin rantahotellissa?

Phu Quoc – Vietnamin paras rantakohde

May Rut on yksi Phu Quocin pienistä naapurisaarista. Kuva: Jimmy Tran / Shutterstock

Vietnamin rantakohteista selvä ykkönen on Phu Quoc -saari, jonka kauneimmilla rannoilla meri on turkoosia ja hiekka valkoista. Phu Quoc sijaitsee lähellä Kambodzan rajaa, tunnin lentomatkan päässä Saigonista.

Long Beach, Phu Quoc, Vietnam. Kuva: Hessbeck / Shutterstock

Suurin osa Pu Quocin majapaikoista sijaitsee 20 kilometriä pitkän Long Beach -rannan pohjoispäädyssä.

Budjettimatkaajien suosikki on erinomainen Ngoc Viet Bungalow, josta huoneen saa 20-30 eurolla. Hiukan kalliimpi on Long Beachin parhaaksi majataloksikin kiitelty Daisy Resort. Long Beach -rannan romanttisin hotelli on ihana La Veranda.

Katso tarjoukset Phu Quocin hotelleihin.

Lue lisää Phu Quocista.

Nha Trang – hyvä kohde pakettimatkalle

Nha Trangin rantabulevardi on kuuden kilometrin pituinen. Kuva: French Jessica Lee / Shutterstock

Vietnamin suosituin rantakohde on Nha Trang. Kaupunki tunnetaan kuusi kilometriä pitkän rantansa lisäksi vilkkaasta yöelämästä ja Vinpearl Land -huvipuistosta. Nha Trangia tavataan kutsua Vietnamin Phuketiksi.

Nha Trangista löytyy erinomaisia hotelleja ja ravintoloita, sekä monipuoliset mahdollisuudet shoppailuun. Maisematkin ovat komeat: Nha Trangia ympäröivät vehreät riisiviljelmät ja vuoret.

Nha Trangin parhaat hotellit ovat keskittyneet vilkkaalle rantakatu Tran Phu Boulevardille, joka seuraa hiekkarantaa koko kuuden kilometrin matkan. Käytännössä hotellit eivät ole aivan rannalla, sillä välissä kulkee rantapromenadi. Poikkeus sääntöön on Evason Ana Mandara, jossa voi yöpyä myös suomalaisten matkanjärjestäjien pakettimatkoilla.

Katso tarjoukset Nha Trangin hotelleihin.

Lue lisää Nha Trangista.

Da Nang – Vietnamin nouseva rantakohde luksusmatkaajalle

My Khe Beach, Danang, Vietnam. Kuva: Cuu Studio / Shutterstock

Da Nang (kirjoitetaan usein myös Danang) on nopeasti kehittyvä rantakohde Vietnamin puolivälissä.  Da Nangin pitkät hiekkarannat tunnetaan myös nimellä China Beach – kiitos samannimisen suositun amerikkalaisen televisiosarjan, jonka kertoi Danangin rannoilla Vietnamin sodan aikaan rentoutuvista amerikkalaissotilaista.

Rantalomailun lisäksi Da Nangista voi tehdä päiväretken Huen historialliseen kaupunkiin tai Hoi Aniin, jota pidetään Vietnamin kauneimpana kaupunkina.

Hoi Anissa pääsee perinteisen soutuveneen kyytiin. Kuva: Michal Jastrzebski / Shutterstock

Danangiin on avattu uusia, hulppeita luksushotelleja aivan viime vuosina. Da Nangin hotelleista löytää usein hyviä tarjouksia. Luksushotellissa – kuten boutique-hotellia muistuttavassa Brilliant Hotelissa – pääsee yöpymään alle sadalla eurolla.

Hyvä keskihintainen (20-30 euroa) hotelli on Bamboo Green Riverside. Hotellissa on siistit ja hyvinvarustellut huoneet sekä hyvä palvelu, mutta parasta on lyömätön sijainti aivan Da Nangin keskustassa kulkevan joen rannalla!

Lue lisää Danangista tai katso tarjoukset Danangin hotelleihin.

Phan Thiet – edullinen rantakohde lähellä Saigonia

Ke Ga -rannan majakka on Phan Thietin alueen maamerkki. Kuva: Milestone / Shutterstock

Suosittu rantakohde Saigonin lähettyvillä on Phan Thiet -kaupungin Mui Ne -hiekkaranta. Paikka on myös suomalaisten matkanjärjestäjien listoilla (yleensä nimellä Phan Thiet).

Suomalaisten matkanjärjestäjien ohjelmaan kuuluvat myös samalla suunnalla sijaitsevat Long Hai ja Ho Tram -rannat. Matkailu on vasta alkanut kehittyä Long Hailla ja Ho Tramilla, joten palveluita on vähän verrattuna Mui Nehen.

Hiekkadyynejä Phan Thiet -rantalomakohteen lähellä. Mui Ne, Vietnam. Kuva: GypsyGraphy / Shutterstock

Suomalaisten matkatoimistojen pakettimatkoilla yöpaikkoja ovat mm. all-inclusive -resortti Pandanus sekä aivan ihana kylpylähotelli Sailing Club Resort Mui Ne.

Lue lisää Phan Thietista rantakohteena tai katso tarjoukset Mui Nen (Phan Thiet) hotelleihin.

Con Dao – Vietnamin saari seikkailijalle

Con Daon saarelta Vietnamista löytyy rauhallisia hiekkarantoja. Kuva: VN Stock / Shutterstock

Vietnamin kiehtovin rantakohde on syrjäinen Con Dao. Saaren hiekkarannat ovat paratiisimaisia, mutta pitkään paikka tunnettiin maanpäällisenä helvettinä: Con Dao toimi yli sadan vuoden ajan synkkänä vankileirinä.

Con Dao -saari sijaitsee Vietnamin etelärannikolla, ja yleensä sinne lennetään Saigonin kautta. Con Daolta löytyy kolmenlaista majoitusta: edullisia majataloja, keskihintaisia geneerisiä resortteja, sekä kaupungin ulkopuolella omassa rauhassaan sijaitseva, ultra-luksusta huokuva Six Senses Resort.

Edullisista vaihtoehdoista mukiinmenevä valinta on kauniilla hiekkarannalla oleva leirintäalue Con Dao Camping, josta löytyy myös mökkejä. Hinta sesongista riippuen alk. 20 euroa.

Katso tarjoukset Con Daon hotelleihin tai lentotarjoukset Con Daolle.

 

Varaa hotelli tai huoneisto yhteistyökumppanimme kautta. Voit varata myös nähtävyyksien pääsyliput ja opastetut kierrokset. Me saamme pienen provision, mutta sinä et maksa penniäkään ylimääräistä. Kiitos, että tuet Kerran elämässä -sivuston toimintaa!

KOMMENTOI

Kirjoita kommentti!
Kirjoita nimesi