Da Nang – tervetuloa China Beachille!

Danang silta Golden Bridge
Danangin lähellä sijaitsevaa Golden Bridgeä kannattelevat jättimäiset kädet. Kuva: Andreea Popa / unsplash

Jos Vietnamilaisilta kysytään, missä he haluaisivat asua, yleisin vastaus on Da Nang (kirjoitetaan myös Danang). Da Nang on Vietnamin keskiosissa sijaitseva viihtyisä ja vauras kaupunki, jota reunustavat loputtoman pitkät hiekkarannat.

Eikä Danang ole huono vaihtoehto matkailijoillekaan: Da Nangin pitkään autioina säilyneille hiekkarannoille on alkanut nousta luksushotelleja. Lähettyvillä on paljon nähtävää viehättävästä Hoi Anin vanhasta kaupungista muinaisen Champa-valtakunnan raunioihin ja historialliseen Huen kaupunkiin.

Da Nangin pitkät hiekkarannat tunnetaan myös nimellä China Beach – kiitos samannimisen suositun amerikkalaisen televisiosarjan, jonka kertoi Danangin rannoilla Vietnamin sodan aikaan rentoutuvista amerikkalaissotilaista.

Vietnamin sodan aikaan Da Nangilla olikin strateginen sijainti lähellä Pohjois- ja Etelä-Vietnamin rajaa. Kaupungissa sijaitsi amerikkalaisten sotilaslentokenttä, joka oli Vietnamin sodan aikaan maailman vilkkain lentokenttä: siltä nousi päivittäin liki 3000 lentoa!

Nykyisin Da Nang on Vietnamin viidenneksi suurin kaupunki. Vaurautta ja vilinää tuovat satama, yliopisto ja matkailu. Tunnelma kaupungissa on leppoisa, ja liikennekin on ainakin toistaiseksi niin rauhallista, että kaupungissa uskaltaa ajella vaikkapa skootterilla.

Danangin hiekkarannat

My Khe Beach, Danang, Vietnam. Kuva: Cuu Studio / Shutterstock

Hiekkarannat jatkuvat Da Nangin keskustasta 40 kilometrin matkan Hoi Aniin. Länsimaalaiset tuntevat rantakaistaleen nimellä China Beach, vietnamilaisille nimi on Non Nuoc.

Rantakaistaleelle on noussut luksushotelleja – kuten Fusion Suites – mutta autiota hiekkarantaa on vielä paljon.

Da Nangin nähtävyydet

Marmorivuorten luolissa on kiehtovia Buddhalaisia temppeleitä. Da Nang, Vietnam. Kuva: Amadeustx / Shutterstock

Danangissa on kaksi nähtävyyttä, joita kannattaa käydä katsomassa Hoi Anista asti.

Mainio Champa-museo esittelee muinaista champa-kulttuuria. Komeat patsaat hindujumalista, lohikäärmeistä ja muista myyttisistä olioista saavat mielikuvituksen lentoon: miten maagiselta on lähellä olevien My Sonin temppelialueiden täytynyt näyttää Champa-valtakunnan loiston päivinä.

Toinen Da Nangin huippunähtävyys on kaupungin edustalla nousevat pyhät Marmorivuoret, joiden luolissa on tunnelmallisia temppeleitä ja Buddha-patsaita.

Da Nangin keskustan erikoinen nähtävyys on komea Lohikäärmesilta. Sillan tukikaaret on tehty lohikäärmeen muotoon, ja kerran kuussa lohikäärmeen pään kerrotaan syöksevän tulta.

Retket Da Nangista

Muutaman kilometrin päässä Da Nangista, Ba Na -kukkulan laella, on sata vuotta sitten rakennettu ranskalaistyylinen kylä. Kuva: Tatiana Zinchenko / Shutterstock

Päiväretken voi tehdä My Son -raunioille. Danangista 70 kilometrin päässä sijaitseva temppelien ja tornien kompleksi rakennettiin 300- 1100-lukujen välisenä aikana Champa-kulttuurin kukoistuskautena. Nykyään vehreässä viidakkolaaksossa lepäävä My Son on Unescon maailmanperintökohde.

Da Nangista kannattaa käydä tutustumassa myös Hoi Aniin, Vietnamin kauneimpaan kaupunkiin. Matkaa kaupunkien välillä on noin 30 kilometriä. Taksimatka maksaa vain muutaman euron.

Erikoinen retkikohde on Ba Na -kukkula, jolla sijaitsee sata vuotta sitten rakennettu ranskalaistyylinen kylä. 2000-luvulla Ba Na sai uuden vetonaulan, kun kukkulalle rakennettiin näköalasilta Golden Bridge, jota kannattelevat jättimäiset kädet.

Voit varata kätevästi netistä Da Nangin retket ja kuljetukset.

Hai Van Pass – upea vuoristotie Danangista Hueen

Hai Van Pass Vietnam
Hai Van Passin voi ajaa myös skootterilla. Kuva: Jordan Opel / unsplash

Da Nangista pohjoiseen kohti Huen kaupunkia kulkee upea vuoristotie yli Hai Van -solan (Hai Van Pass).

Hai Van Passin teki kuuluisaksi TopGear-ohjelma, jonka juontajat ajoivat tien skoottereilla TopGearin Vietnam-ekstrassa.

Valitettavasti kaupunkien välillä kulkevat bussit kulkevat uuden tunnelin läpi. Jos haluaa ajaa vuoristoteitä solan kautta, pitää Da Nangista tai Huesta ottaa yksityinen kuljetus.

Monet majatalot Huessa tarjoavat moottoripyöräkyytiä solan yli.

Lue lisää Huesta.

Da Nangin hotellit

Danangin nähtävyyksiä ovat Karppi-lohikäärmeen patsas ja komea Lohikäärmesilta (kuvassa vasemmalla). Kuva: TBone Lee / Shutterstock

Da Nangin alue on hyvä paikka asua, jos etsii hyvätasoista hotellia kauniilla uima-allasalueella. Ainakin toistaiseksi Da Nangin hotelleista löytää usein hyviä tarjouksia. Luksushotellissa – kuten boutique-hotellia muistuttavassa Brilliant Hotelissa – pääsee yöpymään alle sadalla eurolla.

Hyvä keskihintainen (20-30 euroa) hotelli Da Nangissa on vuonna 2012 remontoitu Bamboo Green Riverside. Hotellissa on siistit ja hyvinvarustellut huoneet sekä hyvä palvelu, mutta parasta on lyömätön sijainti aivan Da Nangin keskustassa kulkevan joen rannalla!

Katso tarjoukset Da Nangin hotelleihin.

Suurin osa matkailijoista suuntaa (ainakin vielä toistaiseksi) 30 kilometrin päässä sijaitsevaan pittoreskiin Hoi Aniin.

Katso tarjoukset Hoi Anin hotelleihin.

Matka Da Nangiin

Da Nangiin on loistavat kulkuyhteydet. Da Nangiin on paljon lentoja, ja kaupunkiin pääsee myös junalla ja bussilla. Lento Da Nangiin Hanoista tai Saigonista maksaa 50 euron molemmin puolin.

Katso lentotarjoukset Da Nangiin.

Hoi Aniin lentokoneella matkustavat kulkevat Da Nangin lentokentän (DAD) kautta. Taksimatka kentältä Hoi Aniin kestää kolmisen varttia ja maksaa muutaman euron.

Jotkut suomalaiset matkatoimistot järjestävät pakettimatkoja Danangiin.

Danang – vinkit ja kokemukset

Onko Danang tuttu matkakohde? Mitä pidit Danangin-lomasta? Kerro omat vinkkisi ja kokemuksesi Danangiin ja auta muita matkustajia suunnittelemaan täydellinen matka Danangiin.

 

Varaa hotelli tai huoneisto yhteistyökumppanimme kautta. Voit varata myös nähtävyyksien pääsyliput ja opastetut kierrokset. Me saamme pienen provision, mutta sinä et maksa penniäkään ylimääräistä. Kiitos, että tuet Kerran elämässä -sivuston toimintaa!

KOMMENTOI

Kirjoita kommentti!
Kirjoita nimesi