Nha Trang – Vietnamin suosituin rantakohde

Nha Trangin rantabulevardi on kuuden kilometrin pituinen. Kuva: French Jessica Lee / Shutterstock

Nha Trang on Vietnamin tunnetuin – ja suosituin – rantakohde, Vietnamin versio Thaimaan Phuketista. Jos tunnet olosi kotoisaksi Phuketin suosituimmilla rannoilla, on Nha Trang hyvä lomakohde. Jos taas etsit rauhallisempaa kohdetta, suuntaa johonkin toiseen Vietnamin rantakohteista.

Vietnamin eteläosassa sijaitseva Nha Trangin kaupunki on rakennettu aivan komean, kuusi kilometriä pitkä rannan, varrelle. Nha Trangista löytyy erinomaisia hotelleja ja ravintoloita, vilkasta yöelämää ja monipuoliset mahdollisuudet shoppailuun. Eli juuri sitä mitä moni rantalomalta etsii.

Maisematkin ovat komeat: meri tapailee turkoosin sävyjä, ja Nha Trangia ympäröivät vehreät riisiviljelmät ja vuoret.

Nha Trangin nähtävyydet

Nha Trangin kauneimmat rannat löytyvät kaupungin edustalla olevalta Hon Tre -saarelta. Kuva: Murat Tegmen / Shutterstock

Nha Trangin suurimpia vetonauloja ovat pitkät hiekkarannat, Vinpearl Land -huvipuisto, sekä vilkas yöelämä.

Kaupungin lähistöllä on erilaisia päiväretkikohteita: mineraalipitoisia mutalähteitä, vesiputouksia, temppeleitä sekä muinainen, pieni cham-kulttuurin raunio. Retket veneen kyydissä lähisaarille snorkalaamaan ja uimaan ovat suosittuja.

Moottoripyörällä tai taksin kyydissä voi suunnata lähiseutujen rauhallisemmille rannoille kuten 20 kilometrin päässä sijaitsevalle Bai Dai Beachille. 45 kilometriä pohjoiseen odottaa Doc Let, rauhallinen ja kaunis rantakohde. Katso tarjoukset Doc Let -rannan hotelleihin.

Voit varata kätevästi netistä Nha Trangin retket ja matkaliput.

Nha Trangin huvipuisto Vinpearl Land

Vinpearl-huvipuistoon kuljetaan kaapelihissin kyydissä. Nha Trang, Vietnam. Kuva: Thoai / Shutterstock

Nha Trangin suosituin nähtävyys on meressä Hon Tre -saarella sijaitseva jättimäinen Vinpearl Land -huvipuistohotellikompleksi. Vinpearl Landia kutsutaan Vietnamin Disneylandiksi: alueella on niin huvipuistolaitteita, vesipuisto kuin meriakvaariokin. Pääsylippu maksaa noin 20-25 euroa.

Jo matka saarelle on elämys: Vinpearlin saarelle vie rannikolta yli kolme kilometriä pitkä kaapelihissi, joka keikkuu 60 metrin korkeudessa meren yllä. Tarkkasilmäinen huomaa, että kaapeliradan tukipylväät on tyylitelty näyttämään minikokoisilta Eiffel-torneilta. 3320 metrin mittainen köysirata on maailman pisin. Matka kestää 12 minuuttia.

Vinpearl Landiin kuuluu myös viiden tähden Vinpearl Nha Trang Resort.

Nha Trang – sukeltaminen ja snorklaaminen

Nha Trang on Vietnamin parhaita sukelluskohteita, ja samalla hyvä paikka osallistua sukelluskurssille. Parhaat sukellusvedet löytyvät lyhyen matkan päästä Hon Mun Marine Protected Areasta.

Pinnan alla näkyvyys on yleensä 15–20 metriä, joskus enemmänkin. Hyvällä onnella voi nähdä haita ja keihäsrauskuja. Parasta aikaa sukeltamiseen on huhti-lokakuu.

Kaksi sukellusta varusteineen maksaa noin 60 euroa. Suositeltava sukelluskeskus on esimerkiksi Rainbow Divers.

Myös snorklausreissut ovat suosittuja. Reppureissaajille tarjolla on päiväretkiä, joilla pysähdytään muutamalle saarelle uimaan ja pitämään hauskaa.

Lue lisää sukeltamisesta Vietnamissa.

Nha Trang – ravintolat

Keitettyjä rapuja ja hummereita Nha Trangissa. Kuva: Zhukov Oleg / Shutterstock

Nha Trang on kuuluisa merenelävistä, jotka useat ravintolat hinnoittelevat painon perusteella.

Nha Trangista löytyy paljon kansainvälisiä ravintoloita. Varsinkin venäläisiä ravintoloita piisaa, sillä Nha Trang on venäläisten matkatoimistojen suosima kohde.

Nha Trangin yöelämä

Yksi Nha Trangin vetonauloista on vilkas yöelämä, joka jää Vietnamin mittapuulla jälkeen vain Saigonin yöstä. Baareja on kaikille budjeteille ja jokaiseen makuun. Pisimmälle aamuyöhön juhlat jatkuvat Sailing Clubilla.

Nha Trangin yössä on syytä noudattaa varovaisuutta: turistien huumaamiset tyrmäystipoilla ovat yleistymässä.

Liikkuminen Nha Trangissa

Kaupungin keskustassa voi kävelläkin, mutta keskipäivän helteessä vaivattomampaa on liikkua mopotaksilla, tavallisella taksilla tai ilmastoidulla kaupunkibussilla. Nha Trangissa voi vuokrata polkypyörän tai skootterin.

Takseissa on mittari, mutta vedätysten välttämiseksi hinta kannattaa sopia etukäteen.

Iltaisin kaupingilla voi liikkua klassisen polkupyöräriksan (cyclo) kyydissä.

Nha Trangin hotellit

Vinpearl Resort on viiden tähden hotellikompleksi Nha Trangin edustalla olevalla saarella. Kuva: Sam’s Studio / Shutterstock

Suosiosta huolimatta Nha Trangista löytyy edelleen helposti majoitusta kaikille matkabudjeteille. Halvimmat reppureissaajien hostellit maksavat alle 10 euroa, päheimmistä luksushotelleista pitää pulittaa useampi satanen.

Nha Trangin parhaat hotellit ovat keskittyneet vilkkaalle rantakatu Tran Phu Boulevardille, joka seuraa hiekkarantaa koko kuuden kilometrin matkan. Käytännössä hotellit eivät ole aivan rannalla, sillä välissä kulkee rantapromenadi.

Poikkeus sääntöön on Nha Trangin ainoa oikeasti hiekkarannalla oleva hotelli, Evason Ana Mandara. Six Senses -ketjuun kuuluvalta resortilta ei voi odottaa kuin kaikkein parasta luksusta. Mikä parasta: tässä hotellissa voi yöpyä myös suomalaisten matkanjärjestäjien pakettimatkoilla!

Muita suomalaisten matkatoimistojen käyttämiä tasokkaita hotelleja ovat Novotel Nha Trang, Amiana Resort, sekä Sheraton Nha Trang Hotel & Spa.

Omatoimimatkaajalle löytyy monta laadukasta alle 50 euron hotellia.

Katso tarjoukset Nha Trangin hotelleihin.

Matka Nha Trangiin

Nha Trang sijaitsee eteläisessä Vietnamissa noin 450 kilometriä pohjoiseen Saigonista. Lentäen matkan taittaa 45 minuutissa, junalla seitsemässä tunnissa. Nha Trangin lentokenttä on nimeltään Cam Ranh International Airport (CXR), ja se sijaitsee 30 kilometriä kaupungin eteläpuolella.

Suomalaiset matkatoimistot järjestävät pakettimatkoja Nha Trangille.

Katso lentotarjoukset Nha Trangiin.

 

Varaa hotelli tai huoneisto yhteistyökumppanimme kautta. Voit varata myös nähtävyyksien pääsyliput ja opastetut kierrokset. Me saamme pienen provision, mutta sinä et maksa penniäkään ylimääräistä. Kiitos, että tuet Kerran elämässä -sivuston toimintaa!

KOMMENTOI

Kirjoita kommentti!
Kirjoita nimesi