Phan Thiet – Mui Ne on Vietnamin edullinen rantakohde

Ke Ga -rannan majakka on Phan Thietin alueen maamerkki. Kuva: Milestone / Shutterstock

Jos etsit Vietnamista edullista ja vaivatonta rantakohdetta, vastaus on Phan Thiet, joka tunnetaan myös nimellä Mui Ne. Rantojen, merenelävien ja mukavien hotellien ohella täällä voi nauttia komeista hiekkadyyneistä ja ihmetellä valaskultin temppeliä.

Tosin jos tarkkoja ollaan, kumpikaan nimi ei ole aivan akkurantti. Phan Thiet on rantakaupunki ja Mui Ne on niemellä sijaitseva kalastajakylä, ja näiden kahden väliin kaartuu Ham Tien, ranta, jolla sijaitsee suurin osa alueen hotelleista.

Käytännössä siis Phan Thiet ja Mui Ne tarkoittavat samaa rantakohdetta, jonka oikea nimi on Ham Tien. Ero tuntuu olevan siinä, että pakettimatkoja myyvät matkatoimistot kutsuvat aluetta nimellä Phan Thiet ja reppureissaajat käyttävät nimeä Mui Ne.

Phan Thietin alueella on kyllä muitakin rantoja, mutta suurin osa hotelleista sijaitsee juuri Ham Tienin alueella, ja varsinkin sen länsipäässä, jossa ranta on leveimmillään, lähellä Phan Thietin rantakaupunkia.

Suomalaisista matkanjärjestäjistä etenkin Aurinkomatkat on panostanut kunnolla Phan Thietiin: sillä on täällä listoilla peräti kymmenkunta hotellia, joista suurin osa on varsin hienoja.

Edullisiakin majataloja löytyy, ja Mui Nessa käy varsin paljon myös reppureissaajia rentoutumassa vietnamin-kierroksen lopuksi – tai aluksi.

Suomalaisten ohella täällä näkee paljon venäläisiä.

Phan Thiet kalastajat
Phan Thietin kalasataman värikkäitä veneitä. Kuva: Tuan Nguy Minh / unsplash

Matkailijamäärillä ja palveluiden määrällä verrattuna Mui Ne on kuitenkin vielä selvästi kotoisamman tuntuinen kuin Nha Trang tai Phu Quoc. Täällä kaikki palvelut ovat pääosin keskittyneet yhden ravintolakadun varrelle, Nguyen Dinh Chieu, joka kulkee rannan suuntaisena. Katua pitkin voi kulkea edullisesti moottoripyörätakseilla.

Hintatasoltaan Mui Ne on edullinen rantakohde – Vietnamin muutenkin edullisella mittapuulla. Tavallisesta ravintolasta saa vietnamilaisen aterian parilla eurolla. Länsimainen ruoka maksaa toki enemmän.

Phan Thiet – rannat ja hotellit

Vietnam Mui Ne Ham Tien
Phan Thietin pääranta Ham Tien ilmasta käsin kuvattuna. Kuvan perällä kaartuu Mui Nen niemi. Kuva: Arvydas Arnasius / Unsplash

Phan Thetin alueella levittäytyvät kaikkiaan 50 kilometrin matkalle. Suurin osa tyylikkäämmistä, pakettimatkojen kohteina olevista hotelleista on kuitenkin Rang Beachilla, jolla on pituutta reilut 10 kilometriä.

Muutamia poikkeuksiakin on, kuten upea Pandanus Resort, joka sijaitsee Mui Ne -niemen itäpuolen rannalla.

Varaa majoitus hyvällä uima-altaalla, sillä suurin osa vedessä polskimisesta tapahtuu mitä todennäköisimmin uima-altaassa. Toki meressäkin voi uida, mutta aallot ovat usein suuret, eikä meri Vietnamin rannikolla muutenkaan ole kovin paratiisimaisen turkoosia ja erityisen kutsuvaa.

Mui Nessa on useampikin suosittu reppureissaajahostelli. Myös niissä on yleensä uima-altaat – tai hostellin asukkaat pääsevät käyttämään jonkin lähistöllä olevan hotellin allasta.

Katso Phan Thietin hotellitarjoukset.

Mui Ne – tekemistä ja näkemistä

Vietnam Mui Ne dyynit
Mui Nen komeiden, vaaleiden hiekkadyynien päälle noustaan buggy-kärryillä. Kuva: An Tran / unsplash

Mui Ne tunnetaan parhaiten komeista Bau Trang -hiekkadyyneistään, joilla vierailu kuuluukin melkein jokaisen matkalaisen ohjelmaan.

Samalla retkellä vieraillaan usein myös kalastajarannalla ja niin sanotulla Fairy Sprinsillä eli Keijukaisvirrassa, jonka maisemia koristavat värikkäät, punavalkoiset kalliot.

Phan Thietin kalastajasatamaa koristavat värikkäät kalastusveneet. Turismin ohella kalastus ja etenkin kalakastikkeen tekeminen on täällä tärkeä työllistäjä.

Golfia pääsee pelaamaan esimerkiksi komealla Sea Links Country Club -kentällä.

Rannat ovat tuulisia ja sopivat hyvin leijasurffaukseen – Mui Nesta onkin tullut Kaakkois-Aasia suosituimpia kohteita lajin harrastajien keskuudessa. Aloittelijoidenkin on helppo löytää opastusta lajin saloihin.

Valastemppeli – Phan Thietin erikoisin nähtävyys

Phan Thietin erikoisin nähtävyys on keskustassa sijaitseva temppeli Van Thuy Tu, jossa palvonnan kohteena on 19 metriä pitkä valaanluuranko.

Valaiden palvomisella lähes jumalallisina olentoina on pitkät perinteet vietnamilaisten kalastajien keskuudessa. Valaiden uskotaan tuovan hyvää onnea ja suojaavan myrskyiltä.

Phan Thiet – matkat ja lennot

Mui ne ranta
Phan Thietin rannat ovat yleensä tuuliset ja leijalautailijoiden suosiossa. Kuva: Lena Kudryavtseva / unsplash

Phan Thietiin voi varata myös yhdistelmämatkan, jossa osa ajasta vietetään Etelä-Vietnamin kiehtovassa metropolissa Ho Chi Minh Cityssä eli Saigonissa.

Finnair lentää talvikaudella Helsingistä suoraan Ho Chi Minh Cityyn, josta on noin viiden tunnin bussimatka Phan Thietiin. Pakettimatkoilla matkatoimistot ovat järjestäneet kuljetuksen.

Ho Chi Minhistä pääsee Phan Thietiin myös aamujunalla, matka-aika noin neljä tuntia.

Nha Trangiin on matkaa nelisen tuntia.

Lue lisää Vietnamin rantakohteista.

Booking.com

 

Varaa hotelli tai huoneisto yhteistyökumppanimme kautta. Voit varata myös nähtävyyksien pääsyliput ja opastetut kierrokset. Me saamme pienen provision, mutta sinä et maksa penniäkään ylimääräistä. Kiitos, että tuet Kerran elämässä -sivuston toimintaa!