Vietnamin hintataso ja matkabudjetti

Setä Ho hymyilee kuin joulupukki jokaisessa dongissa.
Setä Ho hymyilee kuin joulupukki jokaisessa dongissa.

Yksi Vietnamin parhaista puolista on maan hintataso. Vietnam ei käy kukkarolle, vaan on todella edullinen matkakohde. Alla tarkemmin kokemuksia Vietnamin hintatasosta ja matkabudjetista.

Vietnamin valuutta

Vietnamin valuutta on dong (VND). Yksi euro on noin 25 000 dongia. Vietnamissa käytetään lähinnä käteistä, jota saa automaateista tai vaihtamalla euroja.

Vietnamissa tarvitaan dollareita ainoastaan lentokentällä visa-on-arrival -viisumin maksamiseen.

Miljoonan dongin päiväbudjetti Vietnamissa

Reppureissaaja elää Vietnamissa herroiksi miljoonan dongin (n. 40 euroa) päiväbudjetilla. Puolellakin siitä pärjää, varsinkin jos jakaa hotellihuoneen jonkun kanssa.

Perusbudjetin päälle tulevat tietysti retket – varsinkin Halong Bay -risteily voi tehdä ison loven matkakassaan.

Paljonko hotellit maksavat Vietnamissa?

Mukiinmenevän majatalohuoneen saa usein tingittyä paikan päällä kymmeneen euroon, jopa alle. 20-30 eurolla saa jo erinomaisen hotellihuoneen, ja 50–100 eurolla todella tyylikkään majapaikan.

Vilkkaimmalla turistikaudella asumisen hinnat voivat nousta, kun tinkimisen varaa on vähemmän. Silloin parhaan hinnan voi saada hotellivarauspalvelun kautta.

Katso tarjoukset Vietnamin hotelleihin.

Lue lisää: Hanoin parhaat hotellit

Paljonko ruoka maksaa Vietnamissa?

Annos herkullista katuruokaa maksaa 20 000–40 000 dongia eli euron molemmin puolin. Ravintoloissa annokset maksavat 70 000–150 000 dongia (2,5-6 euroa), ja paremmissakin paikoissa saa syötyä kymmenellä eurolla.

Erityisesti olut on halpaa. Kaupassa tölkki olutta maksaa 0,4 euroa, ravintolassa euron verran. Halvin näkemämme oluttarjous oli Hanoissa: iso lasillinen bia hoi -tuoreolutta maksoi vaivaiset 0,1 euroa!

Lue lisää: Vietnamilainen ruoka.

Juomaraha Vietnamissa

Vietnamissa ei jätetä juomarahaa. Hienommissa ravintoloissa palvelumaksu lisätään laskuun.

Vietnamissa pääsymaksut nähtävyyksille ovat edullisia

Sisäänpääsymaksut nähtävyyksille maksavat yleensä euron tai pari.

Kännykkäliittymä maksaa kympin

Vietnamissa on erittäin helppoa hankkia paikallinen prepaid-liittymä, jonka avulla nettiin pääsee missä tahansa. Paikallisen SIM-kortin saa alle 10 eurolla.

Lue lisää: Vietnamilainen kännykkäliittymä on helppo ja halpa

Bussit, junat ja lennot ovat halpoja Vietnamissa

Myös liikkuminen on edullista. Esimerkiksi neljän tunnin matkan Hoi Anin ja Huen välillä voi taittaa viidellä eurolla luksusbussissa, jossa jokaiselle on oma makuupaikka. 7-8 tunnin matka Hanoista pohjoisen Ha Giangiin maksoi sleeper-bussissa alle kymmenen euroa. Paikalliset perusbussit ovat vielä paljon edullisempia.

Vietnamin sisäiset lennot maksavat yleensä noin 50 euroa suuntaansa, joskus vieläkin vähemmän.

Skootterin päivävuokra on alle kymmenen euroa.

Lue lisää: Liikkuminen Vietnamissa.

Vietnamissa on varaa ajaa taksilla

Vietnamissa taksilla matkustaminen on helppoa, turvallista ja edullista. Takseissa on mittarit. Nyrkkisääntönä voi pitää, että kilometrin matka maksaa noin euron. Moottoripyörätaksin kyyti on jopa hiukan halvempi.

Huijausten välttämiseksi taksi kannattaa tilata hotellin vastaanotosta tai GrabBike-kännykkäsovelluksen kautta.

Lue lisää: Vietnamin taksit

Lue lisää: Vietnam – Vinkit ja kokemukset

Halvat lennot Vietnamiin

Vietnamin suurimpiin kaupunkeihin eli Saigoniin (Ho Chi Minh City) ja Hanoihin on yleensä edullisinta lentää Turkish Airlinesin kyydissä (joskus myös Qatar Airways on varteenotettava vaihtoehto). Menopaluulennon voi saada alle 500 eurolla.

Katso lentotarjoukset Vietnamiin.

Booking.com

 

Varaa hotelli tai huoneisto yhteistyökumppanimme kautta. Voit varata myös nähtävyyksien pääsyliput ja opastetut kierrokset. Me saamme pienen provision, mutta sinä et maksa penniäkään ylimääräistä. Kiitos, että tuet Kerran elämässä -sivuston toimintaa!