Valuutan vaihtaminen Vietnamissa

Vietnamissa ei tule toimeen ilman käteistä. Tyypillinen maksu – oli kyseessä sitten taksikyyti, ruoka tai juoma – on noin euron verran. Mutta kannattaako lomakassa nostaa automaatista vai vaihtaa euroja Vietnamin valuutaksi?

Teksti: Ville Palonen

Luottokortilla voi maksaa monessa isommassa ravintolassa, kaupassa ja hotellissa. Kortilla maksettaessa hotellit lisäävät summaan 3% lisämaksun.

Hanoista, Ho Chi Minh Citystä ja muista suurista kaupungeista löytyy lukemattomia pankkiautomaatteja (ATM), mutta käteistä vaihtamalla saa hiukan paremman vastineen rahoilleen – kunhan osaa vaihtaa valuutan oikeassa paikassa.

Vältä lentokenttää ja hotelleja, ja suosi kultakauppoja. Kyllä, luit oikein: Vietnamissa parhaita paikkoja vaihtaa euroja paikalliseksi valuutaksi ovat kulta- ja korukaupat.

Hanoin paras valuutanvaihto

Hanoin kehutuin rahanvaihtopaikka on vanhassakaupungissa sijaitseva Kim Linh Jewelry (67 Bac Ha -katu). Pieni kultakauppa on ulkoapäin mitättömän näköinen, mutta ovella seisova vartija viittoo kohti toista kerrosta, josta löytyy vilkas rahanvaihtohuone.

Passia tai lomakkeiden täyttämistä ei vaadita. Käteinen (20, 50 ja 100 euron setelit kelpaavat hyvin) annetaan yhdelle luukulle, josta saadaan paperilapulle kirjoitettu kuitti. Se kiikutetaan parin metrin päässä olevalle toiselle luukulle, josta maksetaan rahat.

Muista pyytää osa rahoista pieninä seteleinä – puolen miljoonan dongin setelillä ei pysty maksamaan aivan jokaisessa katukioskissa.

Kim Linhissä ei peritä komissiota, ja vaihtokurssi on muutenkin erittäin kilpailukykyinen. Tammi-helmikuussa 2018 euron kurssi oli seuraava:

Forex Helsinki = 25 000 VND

Luottokortilla maksaminen = 27 000 VND

Kim Linh Jewelry = 28 000 VND

Saigonin parhaat paikat vaihtaa valuuttaa

Ho Chi Minh Cityssä niin paikalliset kuin turistitkin suosivat valuutanvaihdossa Ben Thanh Marketin kulta- ja korukauppoja. Kehuttuja ja suositeltavia paikkoja ovat Ha Tam Jewelry (2 Nguyen An Ninh), Ben Thanh Money Changer (30-36 Phan Boi Chau), Hoang Thu (178 Le Thanh Ton) ja Ben Thanh Jewelry (166 Le Thanh Ton).

Myös Ho Chi Minh -aukion luota löytyy useita rahanvaihtopaikkoja.

Booking.com

 

Varaa hotelli tai huoneisto yhteistyökumppanimme kautta. Voit varata myös nähtävyyksien pääsyliput ja opastetut kierrokset. Me saamme pienen provision, mutta sinä et maksa penniäkään ylimääräistä. Kiitos, että tuet Kerran elämässä -sivuston toimintaa!

1 KOMMENTTI

KOMMENTOI

Kirjoita kommentti!
Kirjoita nimesi