Vietnamilainen kännykkäliittymä on helppo ja halpa

Vietnamilaisen prepaid-kännykkäliittymän hankkiminen on helppoa ja edullista. Nettiyhteys kännykkään maksaa Vietnamissa alle kymmenen euroa.

Teksti Ville Palonen

Lomaillessa kännykän nettiyhteys on todella hyödyllinen – varsinkin Vietnamin kaltaisessa maassa, jossa on hankala kommunikoida englanniksi.

Google Maps auttaa suunnistamaan kaupungilla (ja selittämään määränpään taksikuskille), ja käännösohjelman avulla voi kommunikoida esimerkiksi kauppiaiden kanssa. TripAdvisorista voi tarkastaa ravintoloiden arvostelut ja nähtävyyksien aukioloajat, ja paikallisen GrabBike-sovelluksen avulla tilataan luotettava moottoripyörätaksi parissa minuutissa.

Suomalaisen kännykkäliittymän käyttäminen EU:n ulkopuolella tulee kalliiksi. Vietnamissa löytyy langaton verkko jokaisesta hotellista ja ravintolasta, mutta se ei kaupungilla liikkujaa auta. Onneksi Vietnamissa on erittäin helppoa ja edullista hankkia paikallinen liittymä.

Mistä paikallinen SIM-kortti ostetaan Vietnamissa?

Prepaid-liittymiä (joiden käyttö maksetaan etukäteen) myydään joka puolella: lentokentällä, matkatoimistoissa, sekä tietysti kännykkäoperaattorien omissa kaupoissa.

Vietnamissa on muutama kännykkäoperaattori. Suurin on valtion omistama Viettel, jonka nopea 4G-yhteys kattaa koko maan jopa pohjoisen vuoristoalueita myöten.

Itse ostin paikallisen SIM-kortin (eli prepaid-liittymän) Hanoista, Hoan Kiem -järven pohjoisrannalla sijaitsevasta Viettelin virallisesta kaupasta, jonka henkilökunta puhui englantia.

Kuukauden voimassa olevien datapakettien hinnat vaihtelivat 7-11 euron välillä riippuen siitä, paljonko nettikäyttöä ja puheluita hintaan sisältyi:

pienempi 5 Gb + 12 min maksoi 7 euroa, suurempi 10 Gb + 25 min maksoi 11 euroa.

Valitsin halvemman paketin, joka riitti mainiosti koko kolmen viikon loman ajaksi (hotelleissa käytin yleensä wifiä). Kävin kerran lataamassa lisää puheaikaa: 30 minuuttia maksoi noin 1,5 euroa.

Viettelin kaupassa myyjä auttoi vaihtamaan SIM-kortin kännykkään, testasi että uusi liittymä toimii, ja neuvoi kuinka saldon voi tarkastaa tekstiviestillä.

Minulla oli varmuuden vuoksi passi mukana, mutta sitä ei kysytty – itse asiassa minua ei pyydetty täyttämään mitään kaavakkeita. Aikaa vietnamilaisen kännykkäliittymän ostamiseen meni ainoastaan 10 minuuttia.

Booking.com

 

Varaa hotelli tai huoneisto yhteistyökumppanimme kautta. Voit varata myös nähtävyyksien pääsyliput ja opastetut kierrokset. Me saamme pienen provision, mutta sinä et maksa penniäkään ylimääräistä. Kiitos, että tuet Kerran elämässä -sivuston toimintaa!

KOMMENTOI

Kirjoita kommentti!
Kirjoita nimesi