Sukeltaminen Vietnamissa

Kuka sitä maskia tarvtisee? Artikkelin kirjoittajan Niko Torvisen tyyli ei ole koskaan pinnalla, vaan aina pinnan alla.

Kun puhutaan Kaakkois-Aasian parhaista sukelluskohteista, Vietnam mainitaan vain harvoin. Vietnamilla on kyllä pitkä rantaviiva, mutta valitettavasti maan rantavesiin ei piiloudu yhtä värikkäitä ja laajoja koralliriuttoja kuin esimerkiksi Filippiineillä tai Indonesiassa. Se ei kuitenkaan tarkoita, etteikö Vietnamistakin löytyisi sukelluskohteita.

Tämän artikkelin ovat kirjoittaneet sukellusammattilaiset Teija Nikkarinen ja Niko Torvinen.

Con Dao – Vietnamin paras sukelluskohde?

Yleisen käsityksen mukaan mantereelta syrjässä sijaitseva Con Daon saaristo on Vietnamin paras sukelluskohde. Valitettavasti meillä ei ole tästä omakohtaista kokemusta.

Vietnamin etelärannikolla sijaitseva saariryhmä toimi aikaisemmin vankilana, jonka läheisyydessä oli liikkuminen kielletty. Tämän ansiosta Con Daon saaria ympäröivät riutat ovat pääosin koskemattomia.

Con Daon sukelluskohteet ovat verrattain matalia, 10–20 metrin syvyisiä. Sääolosuhteiden takia veneet eivät pääse aina lähtemään.

Muun Vietnamin hintatasoon nähden Con Dao on suhteellisen kallis matkakohde – niin sukelluksen kuin muidenkin palveluiden osalta.

Lue lisää Con Daosta.

Nha Trang – paras paikka suorittaa sukelluskurssi Vietnamissa

Pallokala Nha Thrangin vesissä.

Nha Trang, Vietnamin suosituin rantakohde, on meille tutuin sukelluskohde Vietnamissa. Suoritimme täällä oman Dive Instructor -tutkintomme.

Nha Trangin sukelluskohteet löytyvät aiemmin suljettuna parantolana toimineen Hon Mun-saaren ympäristöstä. Myös täällä suurin osa kohteista on matalia, mutta halutessaan pääsee tekemään myös jopa 40 metrin sukelluksia.

Olosuhteet ovat erinomaiset aloittelevalle sukeltajalle tai sukelluksen peruskurssin tekemiselle. Hon Mun-saaren ympäriltä löytyy matalia hiekkapohjia, eikä virtauksia ole yleensä juuri lainkaan.

Nha Trangista olemme löytäneet myös matkojemme tähän mennessä edullisimmat sukellukset. Kahden sukelluksen päiväretki sisältäen varusteet, kaikki kuljetukset ja luonnonpuistomaksut, sekä lounaan maksoi vaivaiset 50 euroa. Ei ollenkaan paha hinta!

Yksi sukelluspäivä Nha Trangissa ei ole ollenkaan hullumpi vaihtoehto – varsinkin, jos pääsee tekemään yhden sukelluksista Madonna Rockilla kivien muodostamissa läpiuinneissa.

Oman ammattilaiskurssimme sukelluskouluttajiksi asti teimme Nha Trangissa Angel Dive -sukelluskoulussa. Jos jollakulla on sukellusalan ammattilaisuus haaveissa, voimme suositella lämpimästi tätä sukelluskoulua.

Angel Diven omistaja on kokenut ranskalainen kouluttaja Frederic Loreau. Häneltä saa erinomaiset eväät jatkoa varten, kun koulutuksen suorittaa harjoitteluna. Fred on SSI:n Instructor Certifier, jolla on työkokemusta sukelluksen parissa 11 eri maasta yli 20 vuoden ajalta.

Nha Trang oli muutenkin mukava paikka sukelluskouluttajakurssin suorittamiseen: sopivan monipuolinen ja edullinen rantakohde, jotta siellä jaksoi asustaa viikkokausia. Omatoimimatkaajalle löytyy monta laadukasta alle 50 euron hotellia.

Katso hotellitarjoukset Nha Trangiin.

Lue lisää Nha Trangista.

Vietnamin muut sukelluskohteet

Tuore dive instructor juhlii!

Muita sukelluskohteita Vietnamissa ovat Phu Quocin saari etelässä lähellä Kambodzhan rannikkoa ja Hoi An maan keskiosissa. Kuulemamme perusteella sukeltaminen on kuitenkin näissä heikompaa kuin Nha Trangissa.

Summa summarum: kannattaako Vietnamissa sukeltaa?

Pehmeää korallia Nha Trangin vesissä.

Yleisesti ottaen Vietnamin sukelluskohteet ovat hyviä aloittelevalle sukeltajalle. Kokeneemmat eivät välttämättä löydä Vietnamin sukelluskohteilta enää mitään uutta. Jos on tottunut sukeltamaan maailman huippukohteilla, voi Vietnamissa sukeltaminen tuntua pettymykseltä.

Riuttojen kunto on paikoin vaihteleva mutta sukelluksilla voi silti nähdä hyvin laajan kirjon vedenalaista elämää, toki hieman tuurista riippuen.

Vuoden loppupuolelle ajoittuva sadekausi vaikuttaa voimakkaasti näkyvyyteen, joten se kannattaa ottaa huomioon sukelluksia suunnitellessa. Pelkälle sukelluslomalle Vietnamiin emme ehkä suosittele lähtemään, mutta muutama sukellus muiden aktiviteettien ohessa ei ole ollenkaan hassumpi vaihtoehto Vietnamin-lomalla.

Vietnamin sukeltamisesta kirjoittivat vierailevat kirjoittajat, sukellusammattilaiset Teija Nikkari ja Niko Torvinen, jotka pyörittävät sukelluskeskusta Filippiineillä ja pitävät Sukellus Asiaan -matkablogia.

Katso lentotarjoukset Vietnamiin.

 

Varaa hotelli tai huoneisto yhteistyökumppanimme kautta. Voit varata myös nähtävyyksien pääsyliput ja opastetut kierrokset. Me saamme pienen provision, mutta sinä et maksa penniäkään ylimääräistä. Kiitos, että tuet Kerran elämässä -sivuston toimintaa!

KOMMENTOI

Kirjoita kommentti!
Kirjoita nimesi