Ras Al Khaimah -matkaopas

Hilton Hotel Resort and Spa sijaitsee komealla Marjan Island -tekosaarella. Kuva: Kiev Victor / Shutterstock

Ras Al Khaimah eli tuttavallisesti RAK on viime vuosina kehittynyt vauhdilla Arabiemiraattien uudeksi lomaparatiisiksi. Ras al Khaimahiin lomalle houkuttelevat uudet, upeat hotellit ja luonnonkauniit maisemat.

Jo Ras Al Khaimahiin (kirjoitetaan myös Ras Al Khaima) saapuminen tuntuu hienolta, kun Dubain lentokentältä ajetaan kohti teräväreunaisia, aavikon usvasta nousevia vuoria.

Ras Al Khaimahia reunustaa kaunis Hajar-vuoristo, mikä tosin voi jää hotellien ranta-alueilla huomaamatta, jos ei lähde erikseen vuoristoon maisemia ihailemaan.

Suurin osa Ras Al Khaiman hotelleista on rannalla keskustan ulkopuolella. RAK:n uusi, kehittyvä rantalomakohde on erikoisen muotoinen tekosaari Marjan Island.

Ras Al Khaimah on erinomainen vaihtoehto Dubaille, jos etsii puhdasta rantalomaa, jolla iso osa ajasta vietetään hotellilla – Dubain kaupunkimaisuus on täältä kaukana.

Ras al Khamahiin tehdään myös Suomesta pakettimatkoja. Ras al Khaimah sijaitsee Dubaista pohjoiseen. Dubain kansainväliseltä lentokentältä on RAK:n hotelleille noin 45 minuutin ajomatka.

Ras al Khaihamissa ei ole öljyä, vaan emiraatin talous on riippuvainen palveluista ja yhä enemmän myös turismista.

Ras Al Khaimah – tekemistä ja kokemista

Ras-Al-Khaimah-3710
Maisematie vie ylös Ras-al-Khaiman upeille vuorille. Kuva: Antti Helin

Ras Al Khaimahissa on nähtävyyksiä muutaman päivän puitteiksi. Ras Al Khaimahin varsinainen kaupunki ei ole kummoinen vierailukohde, vaikka sieltä löytyykin myös pieni linna kapeiden vanhankaupungin kujien sokkelosta.

Hieno elämys on sen sijaan ajaa omatoimisesti vuokra-autolla tai taksilla Hajar-vuoriston Jebel Ali Jais -huipulle. Maisemat ovat komeat.

Retkiä tehdään tietenkin myös aavikolle, kuten kaikkialla Arabiemiraateissa. Suosittuja ovat etenkin iltapäivän aavikkosafarit.

Erityisen hieno retkikohde on Musandam-niemi, jolla tehdään veneretkiä karun kauniille vuonoille maisemia ja delfiinejä bongaamaan. Khasab-nimellä kutsuttu alue sijaitsee Ras al Khaiman vieressä mutta kuuluu Omaniin. Khasabissa vieraillessa Omanin viisumin saa maksusta rajalta. Alueeseen tutustuu kätevimmin opastetuilla retkillä, joita on päiväretkistä yön yli kestäviin.

RAK:sta on myös helppo tehdä päiväretki taksilla Dubain moderneille ihmeille.

Ras Al Khaimahissa on myös mahdollista viettää aktiivilomaa: merelle järjestetään kalastusreissuja ja vuoristossa pääsee patikoimaan ja harrastamaan kalliokiipeilyä.

Lue lisää Ras al Khaimahin nähtävyyksistä.

Kannattaako Ras Al Khaimahissa maksaa all inclusive -täysihoidosta?

Ras Al-Khaimahiin houkuttelevat komeat hotellit kuten The Cove Rotana.
Ras Al-Khaimahiin houkuttelevat komeat hotellit kuten The Cove Rotana.

Ras Al Khaimahin hotellit sijaitsevat yleensä omassa rauhassaan ja itsenäisille ravintoloille kertyy matkaa.

RAK:ssa kannattaakin harkita all inclusive -lomaa, sillä suurin osa aterioista tulee joka tapauksessa syötyä hotellilla. Ras Al Khaimahin pakettimatkoilla onkin usein valittavana hotellihuone täysihoidolla, puolihoidolla tai pelkällä aamiaisella.

Hyvä vaihtoehto on ottaa hotellihuone puolihoidolla: tukevalla aamiaisella ja buffet-illallisella pärjää jo pitkälle. Ja päiväretkillä tulee muutenkin syötyä hotellin ulkopuolella.

Vaihtelua hotellin ravintoloille voi etsiä esimerkiksi ostoskeskuksista, joissa on tarjolla monenlaisia ravintoloita. Mutta mikään varsinainen gourmet-matkaajan kohde RAK ei ole.

Ras al Khaimah – ostokset

Tällä hetkellä RAK:n paras ostoskeskus taitaa olla Al Hamra Mall. Varsinainen shoppailureissu kannattaa kuitenkin tehdä Ras Al Khaimahista Dubain puolelle, jossa on toinen toistaan upeampia ostoskeskuksia. Lue lisää Dubain ostoksista.

Saako Ras al Khaimahista alkoholia?

RAK:ssa on Arabiemiraattien löyhin alkoholilainsäädäntö: Ras Al Khaimah on emiraateista ainoa, jossa myös ulkomaalainen voi ostaa alkoholia paikallisista kaupoista.

Kauppojen hinnat ovat tosin varsin kalliit, joten alkoholijuomat kannattaa tuoda mukanaan tai ostaa tullessa Dubain kansainväliseltä lentokentältä. Arabiemiraatteihin saa tuoda mukanaan neljä litraa alkoholia.

Ras al Khaimahin parhaat hotellit

Cove Rotana hotellin tyyliä Ras Al Khaimahissa.
Cove Rotana hotellin tyyliä Ras Al Khaimahissa. Kuva: Antti Helin

Yksi Ras Al Khaimahin taatusti ikimuistoisimmista hotelleista on mahtipontinen Waldorf Astoria.

Monet muutkin RAK:n hotellit ovat hienoja elämyksiä – kuten upea Hilton Resort and Spa. Varsinaisen Hiltonin edullisempi ”pikkuveli” on DoubleTree by Hilton.

Vaikuttava hotelli on myös Cove Rotana, jonka arkkitehtuuri mukailee arabikylää meren rannalla.

RAK:ssa kannattaa valita hyvä hotelli, sillä juuri upeat hotellit ovat iso osa RAK:n lumoa. Ja koska Ras Al Khaimahissa on varsin vähän muuta tekemistä kuin hotellilla laiskottelu, korostuu hotellin merkitys entisestään.

Katso tarjoukset Ras Al Khaimahin hotelleihin.

Loma Ras al Khaimassa – pakettimatka vai itsenäinen matkailu?

Ras Al Khaimah sopii Dubaita paremmin rantalomalle. Kuva: Antti Helin

Ras al Khaimah on parhaimmillaan pakettimatkoilla, joilla saa yleensä hyvän hotellin hyvään hintaan. Itse varattuina Ras al Khaimahin hotellit voivat tulla kalliimmiksi.

Omatoimisille matkailijoille RAK sopii mainiona osana muuta matkaa ympäri Arabiemiraatteja.

Halvat lennot Ras Al Khaimaan

Ras Al Khaimaan matkustetaan Suomesta Dubain kautta. Dubain lentokentältä on Ras Al Khaiman hotelleille alle tunnin ajomatka. Dubaihin lentää  esimerkiksi Finnair.

Katso eri lentoyhtiöiden tarjoukset Dubaihin.

Ras Al Khaimah – vinkit ja kokemukset

Käytännön matkustusvinkkejä ja kokemuksia Ras Al Khaimahissa ja Arabiemiraateissa matkustamisesta kerrotaan sivulla Vinkit ja kokemukset.

Booking.com

 

Varaa hotelli tai huoneisto yhteistyökumppanimme kautta. Voit varata myös nähtävyyksien pääsyliput ja opastetut kierrokset. Me saamme pienen provision, mutta sinä et maksa penniäkään ylimääräistä. Kiitos, että tuet Kerran elämässä -sivuston toimintaa!

KOMMENTOI

Kirjoita kommentti!
Kirjoita nimesi