Dubain sää ja ilmasto – koska Dubaihin kannattaa matkustaa

Muutamana päivänä vuodesta Dubaihin iskee yllättävä sääilmiö, jolloin mereltä puskeva sankka usva kietoo pilvenpiirtäjäkaupungin vaippaansa. Kuva: Mehdi Photos / Shutterstock

Dubain sää ja ilmasto vaihtelee paljon vuoden mittaan. Kesällä Dubaissa on kuuma ja talvella taas meri on turhan viileää uimiseen. Dubaissa voi silti uida ympäri vuoden, ainakin paremmissa hotelleissa, joissa altaat on niin sanotusti climate controlled, eli talvella niitä lämmitetään ja kesällä viilennetään.

Sama ilmasto koskee muitakin Arabiemiraatteja.

Dubain keväällä ja syksyllä

Parasta aikaa matkustaa Dubaihin ovat kevät ja loppusyksy, jolloin ilmasto on parhaimmillaan ja meressäkin on mukava uida.

Kevät on erittäin mukavaa aikaa maaliskuulle ja osin myös huhtikuulle asti. Huhtikuun loppua kohden lämpömittari alkaa päivällä jo kivuta kohti 35 astetta.

Syksyn mukavia kuukausia ovat lokakuu ja marraskuu.

Dubai talvella

Dubai, Arabiemiraatit. Kuva: Cara Foto / Shutterstock

Kannattaa huomioida, että talvikuukausina joulu–helmikuussa merivesi viilenee niin paljon, etteivät siinä viihdy kuin siperialaiset. Ihan konkreettisestikin – talvella meressä tosiaan näkee venäläisiä matushoja pulikoimassa, samalla kun aasialaiset turistit kulkevat vieressä talvivaatteissa (mikä on jo hieman liioittelua).

Onneksi parhaissa hotelleissa uima-altaiden vesi lämmitetään mukavaksi, joten aurinkolomailukin onnistuu.

Talvikuukaudet ovat myös ilmoiltaan epävakaimmat. Arabiemiraateissa sataa vähän ja sade keskittyy talvikuukausiin. Lämpötila voi vaihdella 20–30 asteen välillä.

Nähtävyyksien katsomiseen talvikuukaudet ovat kuitenkin omiaan: talvella Dubaissa on lämmintä muttei liian kuuma.

Kannattaa huomioida, että etenkin uusi vuosi on Dubaissa huippusesonkia, ja hotelli kannattaa varata hyvissä ajoin. Monessa hotellissa yöpyjien on pakko osallistua uutena vuotena kalliiseen uuden vuoden juhlaan.

Dubai kesällä

Kesällä Dubai on tuskastuttavan kuuma, kun lämpömittari kipuaa kohti 50 astetta, yhtään liioittelematta.

Jos ei pelkää äärimmäistä kuumuutta – tai haluaa kokeilla, miltä sellainen tuntuu – saa Dubain hotelleista kesäisin älyttömän hyviä tarjouksia. Vierailijoita houkutellaan myös ostoskeskusten alennusmyynneillä.

Katso tarjoukset Dubain hotelleihin.

Tarkista, milloin on ramadan

Kannattaa myös tarkistaa, mille kuulle osuu muslimien paastokuukausi ramadan. Ramadanin aikaan monet nähtävyydet ovat rajoitetusti auki, eikä julkisesti saa syödä tai juoda auringonnousun ja laskun välillä.

Vuosina 2023-2025 ramadania vietetään huhti-toukokuussa:
22.3.-20.4.2023
10.3.-8.4.2024
28.2.-29.3.2025

Lue lisää: Dubai ja Arabiemiraatit – vinkit ja kokemukset

Katso lentotarjoukset Dubaihin.

 

Varaa hotelli tai huoneisto yhteistyökumppanimme kautta. Voit varata myös nähtävyyksien pääsyliput ja opastetut kierrokset. Me saamme pienen provision, mutta sinä et maksa penniäkään ylimääräistä. Kiitos, että tuet Kerran elämässä -sivuston toimintaa!

KOMMENTOI

Kirjoita kommentti!
Kirjoita nimesi