Dubain sää ja ilmasto – katso paras aika matkustaa Dubaihin

Muutamana päivänä vuodesta Dubaihin iskee yllättävä sääilmiö, jolloin mereltä puskeva sankka usva kietoo pilvenpiirtäjäkaupungin vaippaansa. Kuva: Mehdi Photos / Shutterstock

Paras aika matkustaa Dubaihin kestää marraskuusta maaliskuulle, jolloin päivälämpötilat ovat mukavat. Kohtuullisia kuukausia Dubain-matkalle ovat myös lokakuu ja huhtikuu, vaikka lämpötila nouseekin jo 35 asteeseen.

Kannattaako Dubaihin matkustaa kesällä?

Kesällä Dubaissa on tuskastuttavan kuuma, kun lämpömittari kipuaa kohti 50 astetta, yhtään liioittelematta.

Jos ei pelkää äärimmäistä kuumuutta – tai haluaa kokeilla, miltä sellainen tuntuu – saa Dubain hotelleista älyttömän hyviä tarjouksia kesällä. Myös ostoskeskuksissa on kesällä loistavia alennusmyyntejä.

Monen hotellin altaat ovat Dubaissa niin sanotusti climate controlled, eli talvella niitä lämmitetään ja kesällä viilennetään. Eli uiminen onnistuu vuodenajasta riippumatta!

Katso tarjoukset Dubain hotelleihin.

Voiko Dubaissa uida talvella?

Dubai, Arabiemiraatit. Kuva: Cara Foto / Shutterstock

Kannattaa huomioida, että talvikuukausina joulu–helmikuussa merivesi viilenee niin paljon, etteivät siinä viihdy kuin siperialaiset. Onneksi parhaissa hotelleissa uima-altaiden vesi lämmitetään mukavaksi, joten aurinkolomailukin onnistuu.

Talvikuukaudet ovat myös ilmoiltaan epävakaimmat. Arabiemiraateissa sataa vähän ja sade keskittyy talvikuukausiin. Lämpötila voi vaihdella 20–30 asteen välillä. Nähtävyyksien katsomiseen talvikuukaudet ovat kuitenkin omiaan: talvella Dubaissa on lämmintä muttei liian kuuma.

Kannattaa huomioida, että etenkin uusi vuosi on Dubaissa huippusesonkia, ja hotelli kannattaa varata hyvissä ajoin. Monessa hotellissa yöpyjien on pakko osallistua uutena vuotena kalliiseen uuden vuoden juhlaan.

Dubain sää on parhaimmillaan keväällä ja loppusyksystä

Parhaimmillaan rantalomailuun Arabiemiraattien ilmasto on keväällä, loppusyksystä ja alkutalvesta.

Tarkista, milloin on ramadan

Kannattaa myös tarkistaa, mille kuulle osuu muslimien paastokuukausi ramadan. Ramadanin aikaan monet nähtävyydet ovat rajoitetusti auki, eikä julkisesti saa syödä tai juoda auringonnousun ja laskun välillä.

Vuosina 2019-2022 ramadania vietetään huhti-toukokuussa:
6.5.-4.6.2019
24.4.-23.5.2020
13.4.-12.5.2021
2.4.-1.5.2022

Lue lisää: Dubai ja Arabiemiraatit – vinkit ja kokemukset

Katso lentotarjoukset Dubaihin.

 

Varaa tarjousmatka yhteistyökumppanimme kautta. Voit varata myös majoituksen. Me saamme pienen provision, mutta sinä et maksa penniäkään ylimääräistä. Kiitos, että tuet Kerran elämässä -sivuston toimintaa!

1 KOMMENTTI

KOMMENTOI

Kirjoita kommentti!
Kirjoita nimesi