Fujairah – meren ja vuorten välissä

Fujairah on puristunut meren ja vuorten väliin.
Fujairah on puristunut meren ja vuorten väliin.

Fujairah (kirjoitetaan myös Fuijaira) on Arabiemiraattien ”salainen” helmi, luonnonkaunis emiraatti, jossa matkailu on vähäistä. Fujairahiin matkaava turisti palkitaan upeilla meri- ja vuoristomaisemilla sekä muutamalla kiehtovalla historiallisella nähtävyydellä.

Fujairah eroaa muista Emiraateista siinä, että Fujairah sijaitsee Persianlahden sijaan Omaninlahden puolella. Omaninlahti on syvempi ja avoimempi, mikä tekee merestä kirkkaamman ja muita Arabiemiraatteja paremman sukeltamiseen ja snorklaamiseen.

Fujairahin ja muiden emiraattien välissä on komea Hajar-vuoristo, jonka yli vie moottoritie upeissa maisemissa.

Parasta Fujairahissa ovat vuoristomaisemat, jotka ovat koko ajan läsnä, sillä emiraatti on puristunut sahalaitaisten vuorten ja meren väliin. Tunnelmalliset linnoitukset ja Araabimiraatiten vanhin moskeija takaavat, että historia on Fujairahissa aina läsnä.

Fujairah sopii hyvin päiväretken kohteeksi Dubaista, Sharjasta tai Ras Al-Khaimasta. Varsinaiseksi lomakohteeksi Fujairah voi olla turhankin rauhallinen ja nopeasti nähty.

Fujairahin nähtävyydet

Fujairahin tunnelmallisin linnoitus Al-Bithna Fort. Kuva: Patrik Dietrich / Shutterstock

Fujairahin ykkösnähtävyys ovat retket upealle, osin Omaniin kuuluvalle Musandam-niemelle, jota kutsutaan vuonojensa ansiosta Arabian Norjaksi. Vuonoristeilyt lähtevät Dibba-kaupungista ja niitä voi kysellä hotellista.

Fujairahin 1400-luvulta periytyvä Badiyah-moskeija on Arabiemiraattien vanhin. Pieni, mutta tunnelmallinen moskeija tuo mieleen Star Wars -elokuvien aavikkoasumukset.

Al Bidyah -moskeija on yli 500 vuotta vanha. Kuva: Kiev Victor / Shutterstock

Fujairahissa on useampikin linnoitus. Fujairah Fort sijaitsee aivan Fujairahin kaupungin vieressä ja sen kupeessa on perinnekylä. Fujairahin kaupunki itsessään on varsin vaatimaton ilmestys.

Fujairahin linnoituksista tunnelmallisin on Al Bithna Fort, joka sijaitsee omassa rauhassaan vuorten ympäröimässä taatelilehdossa. Kolmas linnoitus on Awhlah Fort.

Härkätaistelu Fujairahin tapaan. Kuva: Alexey Stiop / Shutterstock

Perjantaisin Fujairahissa järjestetään härkäotteluita, joissa härät ottavat puskemalla mittaa toisistaan. Perinne on tullut portugalilaisilta löytöretkeilijöiltä, jotka pitivät aikoinaan Fujairahissa tukikohtaa.

Fujairahin parhaat rannat

Khor Fakkan- ranta, Fujairah. Kuva: Philip Lange / Shutterstock

Fujairahin paras ranta sijaitsee Dibban alueella. Rannalla on Radisson Blu -hotelli, johon järjestetään matkoja myös Suomesta.

Toinen hieno ranta on Al Aqah, jolla sijaitsee etenkin perheiden rakastama Le Meridien Fujairah.

Khor Fakkan on sekin komea ranta, mutta tunnelmaa verottaa rannan päädyssä oleva vilkas satama. Rannalla sijaitsee edellisiä hotelleja hieman edullisempi Oceanic Khorfakkan Hotel.

Sukeltaminen Fujairahissa

Julkiset hellyydenosoitukset ovat Arabiemiraateissa laittomia. Mutta laki ei koske merenleäviä. Nämä seepiat on kuvattu Fujairahin vesissä. Kuva: Joi Ito, Flickr CC
Julkiset hellyydenosoitukset ovat Arabiemiraateissa laittomia. Mutta laki ei koske merenleäviä. Nämä seepiat on kuvattu Fujairahin vesissä. Kuva: Joi Ito, Flickr CC

Fujairan sukellusmaastot ovat Arabiemiraattien parhaat, mutta eivät varsinaisesti maailman luokkaa. Sukelluksilla voi nähdä kilpikonnia ja (vaarattomia) riuttahaita.

Matka Fujairahiin

Fujairahiin matkustetaan yleensä Dubain kautta. Ajomatka Dubain lentokentältä Fuijairaan kestää noin puolitoista tuntia.

Katso eri lentoyhtiöiden tarjoukset Fujairahiin.

Fujairah pakettimatkat

Meridien Al Aqah on viiden tähden hotelli, jonka uima-altaalla ja yksityisrannalla kelpaa lekotella. Kuva: Kiev Victor / Shutterstock

Vaikka Fujairah onkin vähiten tunnettuja Arabiemiraatteja, pääsee Fujairahiin Suomesta pakettimatkalle.

Fujairahin vinkit ja kokemukset

Onko sinulla kokemuksia Fujairahista? Mitä pidit lomastasi? Kerro omat vinkkisi Fujairahiin ja auta muita matkailijoita suunnittelemaan täydellinen Fujairahin-loma.

Booking.com

 

Varaa hotelli tai huoneisto yhteistyökumppanimme kautta. Voit varata myös nähtävyyksien pääsyliput ja opastetut kierrokset. Me saamme pienen provision, mutta sinä et maksa penniäkään ylimääräistä. Kiitos, että tuet Kerran elämässä -sivuston toimintaa!

KOMMENTOI

Kirjoita kommentti!
Kirjoita nimesi