Miten Dubaissa pitää pukeutua?

Dubaista löytyy myös bikinirantoja. Kuva: Dusan Petkovic / Shutterstock

Miten Dubaissa pitää pukeutua? Saako Dubaissa pitää bikineitä? Entä minihametta? Koska naisen pitää peittää pää hunnulla?

Monella matkailijalla on etukäteen pitkä lista kysymyksiä siitä, miten Dubaissa kuuluu pukeutua. Huoli on turha: naisen tarvitsee laittaa huivi päähän vain moskeijoissa vieraillessa, ja bikineitä saa pitää niin uima-altaalla kuin uimarannallakin.

Kunnioita paikallista kultuuria

Pukeutumisen suhteen Dubaissa pärjää maalaisjärjellä, kunhan ymmärtää, ettei sovi pukeutua liian paljastavasti julkisilla paikoilla. Paljastava pukeutuminen saattaa kirvoittaa ikäviä katseita ja jopa huomautuksia ohikulkijoilta.

Pukeutumiskoodi vaihtelee jonkin verran emiraattien välillä ja jopa eri alueilla Dubaissa, mutta kaikkialla on varsinkin kaupungilla liikkuessa hyvä pukeutua tahdikkaasti eli välttää paljaan pinnan näyttämistä ja säästää rantavaatteet uima-altaille ja hiekkarannoille.

Tämä on jo paikallisen kulttuurin kunnioittamista.

Dubaissa on myös eroa kaupungin osien välillä. Esimerkiksi modernilla ja tunnelmaltaan länsimaisella Marinan alueella sopii pukeutua vapaammin kuin vanhan Dubain puolella.

Navan näyttämistä tulee välttää kaikkialla, samoin anteliaita kaula-aukkoja. Minihameet kannattaa jättää kotiin. Dubain vanhalle puolelle mennessä kannattaa peittää myös polvet ja olkapäät. Marinassa ei ole niin väliä.

Saako Dubaissa käyttää bikineitä?

Uima-rannalla ja hotellien allasalueilla voi Dubaissa huoletta pitää bikineitä.

Lue lisää: Dubai ja Arabiemiraatit – vinkit ja kokemukset

 

Varaa hotelli tai huoneisto yhteistyökumppanimme kautta. Voit varata myös nähtävyyksien pääsyliput ja opastetut kierrokset. Me saamme pienen provision, mutta sinä et maksa penniäkään ylimääräistä. Kiitos, että tuet Kerran elämässä -sivuston toimintaa!

KOMMENTOI

Kirjoita kommentti!
Kirjoita nimesi