Dubain lentokentät

Dubain kansainvälinen lentokenttä. Kuva: Philip Lange / Shutterstock

Dubaissa on kaksi lentokenttää: Dubai International (DXB) ja Al Maktoum International (DWC). Suurin osa lentoyhtiöistä käyttää Dubai Internationalia (DXB), joka on maailman toiseksi vilkkain lentokenttä.

Dubain kansainvälinen lentokenttä (DXB) sijaitsee Deiran kaupunginosan vieressä, lähellä Sharjahia. Al Maktoumin kenttä (DWC) sijaitsee toisessa päässä Dubaita, lähellä Palmu-saarta ja trendikästä Dubai Marinaa.

Lentokenttien välillä operoi ilmainen shuttle bus -kuljetus. Matkaa kenttien välillä on noin 60 kilometriä.

Dubai International (DXB)

Dubai Internationalilla (DXB) on kolme terminaalia, joille lennetään seuraavasti:

Terminal 1: Kaikki kansainväliset lennot paitsi Emirates ja Qantas.

Terminal 2: Flydubai sekä muut halpalentoyhtiöt.

Terminal 3: Kaikki Emiratesin ja Qantasin lennot.

Teminaalien välillä kulkee shuttle bus. Dubaista lähtiessä kannattaa tarkistaa oikea terminaali etukäteen, muuten voi tulla kiire terminaalista toiseen liikkuessa.

Dubain lentokentältä keskustaan

Terminaaleilla 1 ja 3 on metropysäkki ja eri puolille Dubaita pääsee metrolla. Moni tosin vetää mutkat suoraksi ja ottaa lentokentältä taksin hotellille.

Dubain taksit ovat edullisia, ja vaikka lentokentältä otettuna takseilla onkin tavallista korkeampi aloitusmaksu, taksimatkalle lentokentältä hotellille kertyy harvemmin hintaa 20 euroa enempää.

Lentokenttäkuljetuksen voi myös varata etukäteen netistä.

Al Maktoum International (DWC)

Al Maktoum International (DWC) lentokentällä operoivat  puolestaan Wizz Air, Gulf Air ja Qatar Airways. Osa Gulf Airin ja Qatar Airwaysin lennoista tosin lähtee DXB-kentältä, joten kannattaa olla tarkkoina.

Al Maktoumin kenttää ovat ainakin joinain vuosina käyttäneet myös esimerkiksi suomalaisten matkatoimistojen charter-lennot.

Katso lentotarjoukset Dubaihin.

Lue lisää: Dubai ja Arabiemiraatit – vinkit ja kokemukset

Booking.com

 

Varaa hotelli tai huoneisto yhteistyökumppanimme kautta. Voit varata myös nähtävyyksien pääsyliput ja opastetut kierrokset. Me saamme pienen provision, mutta sinä et maksa penniäkään ylimääräistä. Kiitos, että tuet Kerran elämässä -sivuston toimintaa!

KOMMENTOI

Kirjoita kommentti!
Kirjoita nimesi