Dubain valuutta ja hintataso

Dubain valuutta on dirham. 500 dirhamin setelissä väijyy metsästyshaukka. Kuva: Fotonium / Shutterstock

Arabiemiraateilla on yhteinen valuutta dirham (AED), jonka arvo on sidottu dollariin. Vuoden 2019 alussa yksi euro oli noin 4,2 dirhamia.

Millainen sitten on Dubain hintataso? Onko Dubai kallis vai edullinen matkakohde?

Jos ei nyt törsäämään rupea, niin Dubaissa on halvempaa kuin Suomessa.

Paljonko Dubain hotellit maksavat?

Dubain-lomalla kallein lasku tulee hotelleista. Hotellien hintataso tosin vaihtelee Dubaissa erittäin paljon turistisesongin mukaan.

Erityisen kalliita Dubain hotellit ovat uuden vuoden aikaan. Kesällä taas Dubain hotelleista voi saada ruhtinaallisia tarjouksia.

Katso tarjoukset Dubain hotelleihin.

Onko Dubaissa edullista shoppailla?

Dubai Mall -kauppakeskus. Kuva: S-F / Shutterstock

Dubai tunnetaan ostosparatiisina. Hintataso on hieman Suomea edullisempi johtuen Dubain alhaisesta verotuksesta. Sama pätee muihin Arabiemiraatteihin.

Noin yleisesti ero tavaroiden hinnassa ei kuitenkaan ole suuri paitsi kesäisin ja joulun jälkeen, jolloin tavarataloissa on isot alennusmyynnit.

Dubain alennusmyyntien tarjoushintoihin ei kannata täysin luottaa, joskus lähtöhinnat on tehty tarkoituksella kalliiksi. Lue lisää Dubain ostoksista.

Paljonko ravintolat maksavat Dubaissa?

Luksushotellien ja -alueiden ulkopuolella esimerkiksi Deirassa paikalliset ravintolat ovat varsin edullisia suomalaisen silmissä. Niissä syö samalla hinnalla kuin suomalaisessa kebab pizzeriassa mutta huomattavasti paremmin.

Ja jokaisesta ostoskeskuksessa on niin sanottu food court, jolta löytyy monenlaisia katukeittiöhenkisiä ravintoloita. Hintataso on edullinen ja varsinkin arabialaisessa ruuassa taso erinomainen. Lampaankyljykset ja kebabit ovat taatusti meheviä!

Halvat lennot Dubaihin

Dubaihin voi saada lennot halvimmillaan noin 250 eurolla.

Katso lentotarjoukset Dubaihin.

Lue lisää: Dubai ja Arabiemiraatit – vinkit ja kokemukset

Booking.com

 

Varaa hotelli tai huoneisto yhteistyökumppanimme kautta. Voit varata myös nähtävyyksien pääsyliput ja opastetut kierrokset. Me saamme pienen provision, mutta sinä et maksa penniäkään ylimääräistä. Kiitos, että tuet Kerran elämässä -sivuston toimintaa!

KOMMENTOI

Kirjoita kommentti!
Kirjoita nimesi