Ras Al Khaiman nähtävyydet

Ras al Khaimassa voi myös patikoida. Kuva: Katiekk / Shutterstock

Ras Al Khaimassa on nähtävyyksiä muutaman päivän pitimiksi. Erityisen hieno vierailukohde on Hajar-vuoristo. Myös Dubaihin on helppo tehdä päiväretki Ras Al Khaimasta.

Pääasiassa Ras Al Khaimahiin matkustetaan kuitenkin laiskottelemaan rantalomalla.

Ras Al Khaimahin linna ja vanhakaupunki

Ras al Khaimahissa on pieni vanhakaupunki, joka keskellä on museoitu vanha linnoitus (National Museum Ras al Khaimah).

RAK:n vanhaa kaupunkia ei ole puunattu matkailijoiden nähtävyydeksi, vaan se sykkii paikallista elämää. Kapeiden, nuhjuisten kujien varrella on pieniä puoteja ja autokorjaamoita.

RAK:n vanhakaupunki sopii paikallisesta elämästä kiinnostuneille, muttei ole erityisen pittoreski.

Aavekylä Jazirat al Hamra

Jazirat al Hamra, Ras al Khaimah. Kuva: Nitin G / Shutterstock

Toinen historiallinen alue on aavekylä Jazirat al Hamra. Kylä hylättiin 1900-luvun puolivälissä asukkaiden muutettua kaupunkiin, ja se on säilyttänyt vanhan, arkkitehtonisen kaupunkikuvansa parhaiten Arabiemiraattien kylistä.

Kylän rapistuvien raunioiden keskellä voi kuvitella, millaisissa oloissa vielä reilut puoli vuosisataa sitten emiraateissa asuttiin ennen pilvenpiirtäjien aikakautta.

Ja illan laskiessa voi etsiä todisteita paikallisten uskomuksille, että kylässä kummittelee.

Hajar-vuoristo ja Jebel Ali Jais

Jebel Jais -vuori, Ras Al Khaima. Kuva: Bella Rej / Shutterstock

Taksilla tai vuokra-autolla voi tehdä päiväretken upeaan Hajar-vuoristoon. RAK:n korkein huippu Jebel Ali Jais nousee 1737 metrin korkeuteen. Vuorille vie todella kaunis tie.

Hajar-vuoristoon on mahollista järjestää myös patikointiretkiä.

Khattin kuumat lähteet

Hajar-vuorten lähellä sijaitsevat myös Khattin kuumat lähteet. Lähteet ovat nykyisin paikalla olevan Goldn Tulip -hotellin omistuksessa. Khattin kuumat lähteet sijaitsevat reilun puolen tunnin ajomatkan päässä RAK:n keskustasta.

Vesipuisto Iceland Water Park

Ras Al Khaimahin suosituin nähtävyys on Iceland Water Park. Älä annan hölmön nimen hämätä: kyseessä on oikein mukava vesipuisto.

Tekosaari Marjan Island

Hilton Hotel Resort and Spa, Marjan Island, RAK. Kuva: Kiev Victor / Shutterstock

Tekosaari Marjan Islandilla ei ole toistaiseksi vielä kummemmin nähtävää, muutamaa hienoa hotellia lukuun ottamatta. Marjan-saaresta suunnitellaan RAK:n vetonaulaa rantaklubeineen, diskoineen ja musiikkifestivaaleineen.

Al Sawan ja kamelien kilpa-ajot

Kameleita RAK:n aavikolla. Kuva: Ellie Claire / Shutterstock

RAK:sta löytyy tietenkin myös kamelien kilparata, kymmenen kilometrin mittainen Al Sawan. Ajot ovat varhain aamulla, vuodenajasta riippuen jopa aamukuudelta. Parhaita päiviä kamelien kilpa-ajojen seuraamiseen ovat paikalliset vapaapäivät perjantai ja lauantai.

Muina aikoina kilparadan läheisyydessä voi nähdä satunnaisia kameleita.

Arabialaisia hevosia RAK Country Clubilla

RAK Country Club on kaunis paikka, jossa voi nähdä läheltä uljaita arabialaisia hevosia.

Päiväretki Ras Al Khaimasta Dubaihin

Retki Ras Al Khaimahista Dubaihin onnistuu kätevimmin taksilla. Taksien kanssa kannattaa pitää oma päänsä, mitä kaikkea Dubaissa haluaa nähdä: taksikuskeilla on pahana tapana kierrättää tietämätöntä turistia sellaisilla ”nähtävyyksillä”, joissa vierailusta hän saa komission.

Esimerkiksi aitojen museoiden sijaan taksikuskit saattavat viedä museokauppoihin, jos kyytiläinen ei tarkkaan tiedä, minne on menossa.

Retket Musandam-niemelle Omanin puolelle

RAK:n upeimpia elämyksiä on tehdä retki Musandam-nimen kärkeen, jossa vuoristoiset vuonot kurottavat smaragdinvihreään mereen. Retkillä ihaillaan maisemia, snorklataan ja bongataan delfiinejä.

Musandam-nimen kärki kuuluu Omanille ja aluetta kutsutaan nimellä Khasab. Eli samalla tulee käytyä myös Omanissa!

RAK sijaitsee Musandamin rajalla, ja matka-aika Musandamiin onkin selvästi lyhyempi Ras Al Khaimahista kuin esimerkiksi Dubaista.

Retkellä pitää maksaa Omanin viisumista, jonka saa rajalta.

 

Varaa hotelli tai huoneisto yhteistyökumppanimme kautta. Voit varata myös nähtävyyksien pääsyliput ja opastetut kierrokset. Me saamme pienen provision, mutta sinä et maksa penniäkään ylimääräistä. Kiitos, että tuet Kerran elämässä -sivuston toimintaa!

KOMMENTOI

Kirjoita kommentti!
Kirjoita nimesi