Autonvuokraus Dubaissa ja Arabiemiraateissa

Hiekka pöllyää dune bashing -ajelulla Dubain hiekka-aavikolla. Kuva: Victor Maschek / Shutterstock

Dubaissa ja muissa Arabiemiraateissa kannattaa vuokrata auto, jos haluaa saada matkastaan kaiken irti. Arabiemiraatit kun ovat loistava paikka roadtripille. Kun on vuokra-auto alla, pääsee helposti ajamaan Arabiemiraatista toiseen – ja samalla reissulla tulee nähtyä useampi emiraatti.

Kun on oma auto alla ja suuntaa pois Dubain keskustasta, pääsee nopeasti aitoon Arabiaan: aavikoille, keitaille ja komeisiin vuoristoihin.

Autonvuokraus Dubaissa – hyvä tietää

Dubaissa ja kaikissa emiraateissa autonvuokra on edullista, bensa halpaa ja tiet ovat erinomaiset. Etäisyydetkin ovat enimmäkseen lyhyet. Dubaissa ja Arabiemiraateissa on oikeanpuoleinen liikenne, joten sekään ei aiheuta ongelmia.

Ja kun pääsee kaupunkien keskustoiden ulkopuolelle ovat tiet melkein autiot. Liikennemerkit ovat arabian lisäksi selkeästi englanniksi. Parkkipaikkoja on paljon.

Autoa vuokratessa kannattaa merkitä ylös kaikki mahdolliset kolhut autossa, jottei niistä joudu myöhemmin maksamaan korvauksia.

Arabiemiraattien teillä on paljon liikennekameroita, ja vaikka paikalliset eivät tunnu niistä paljon välittävän, kannattaa turistin ajaa nopeusrajoitusten puitteissa. Ylinopeudesta tulee sakko jälkikäteen luottokorttiyhtiön kautta.

Kannattaako Dubaissa vuokrata auto?

Auton vuokraaminen Dubaissa tulee myös helposti taksin käyttämistä edullisemmaksi, varsinkin jos aikoo tehdä retkiä keskustan ulkopuolella. Pelkässä keskustassa ajeluun autoa on turha vuokrata, sillä Dubain keskustassa taksit ovat kätevämpiä.

Dubaista on helppo ajaa vuokra-autolla päiväretkelle Ras al-Khaimaan, Abu Dhabiin tai Al-Ainin kauniille keitaalle.

Emiraattien välillä pääsee ajamaan vapaasti. Rajoja ei edes huomaa.

Millainen auto Dubaissa kannattaa vuokrata?

Dubaissa vuokra-autoksi riittää pienikin auto. Tällä autolla ajettiin keskelle aavikkoa Abu Dhabin Tyhjällä neljänneksellä.

Dubaissa ja muissa emiraateissa pärjää hyvin tavallisella henkilöautolla. Nelivedolle ei ole käyttöä, sillä hiekkadyyneille ei sovi lähteä omin päin ajelemaan. Aavikoita näkee kyllä myös henkilöautolla, esimerkiksi Abu Dhabissa sijaitsevalle upealle Tyhjälle neljännekselle vie hyväkuntoinen tie pitkälle aavikon sisuksiin.

Rentalcars.com vertailee kaikkia käytettävissä olevia autonvuokrauspalveluita niin, että löydät tarpeisiisi parhaiten sopivan vuokra-auton. Vertaa vuokra-autojen hintoja.

Lue lisää:

Auton vuokraaminen ulkomailla

Dubai ja Arabiemiraatit – vinkit ja kokemukset

Booking.com

 

Varaa hotelli tai huoneisto yhteistyökumppanimme kautta. Voit varata myös nähtävyyksien pääsyliput ja opastetut kierrokset. Me saamme pienen provision, mutta sinä et maksa penniäkään ylimääräistä. Kiitos, että tuet Kerran elämässä -sivuston toimintaa!

4 KOMMENTIT

    • Hei! Vuokra-autolla pääsee syvälle aavikolle asti, esimerkiksi yhdelle maailman suurimmista hiekkadyyneistä: laita Google Mapsiin suunnaksi Tal Moreb. Ajomatka keskustasta on noin 2,5 tuntia. 

  1. Hei! Ihanaa kun olit kirjoittanut aiheesta. Osaatko sanoa, tarviiko Dubaissa olla ”kansainvälinen ajokortti”, jota esimerkiksi Egyptissä vaaditaan, jos autolla ajaa? Vai pärjääkö ihan meidän omalla ajokortilla ja passilla. En ole löytänyt tästä mainintaa mistään.

KOMMENTOI

Kirjoita kommentti!
Kirjoita nimesi