Sharja – aivan Dubain naapurissa

Sharjah, Arabiemiraatit. Kuva: Talal Berkdar / Shutterstock

Sharja on emiraateista kolmanneksi suurin ja kaikkein vanhoillisin. Älä silti pelästy: Sharjassa kannattaa käydä ainakin katsomassa arabialaista kulttuuria, jolle on omistettu useampikin museo.

Sharja myös sijaitsee niin lähellä Dubaita, että kaupunkien välillä on helppo liikkua. Itse asiassa Sharjasta asti voi nähdä Dubain Burj Khalifa -pilvenpiirtäjän.

Eli jos Sharjasta löytää mieleisensä hotellin, niin kannattaa ottaa Sharja varteen otettavana vaihtoehtona Dubaissa asumiselle. Varsinkin kun Sharjan hotellit tapaavat olla Dubain hotelleja edullisemmin.

Kuinka vanhoillinen Sharja sitten on? Sharja on emiraateista ainoa, jossa alkoholin myynti on kokonaan kielletty.

Sharjassa on myös emiraattien tiukimmat siveyslait eikä miesten ja naisten ole sopiva esiintyä julkisilla paikoilla kaksistaan, jos he eivät ole naimisissa tai sukulaisia. Sharjassa tulee pukeutua konservatiivisesti: olkapäät, polvet, selkä ja vatsanseutu pitävät olla peitettynä.

Sharjassakin saa sentään olla bikineissä hotellin altaalla ja uimarannalla. Tosin liian paljastavia stringejä tulee välttää.

Sharja haluaa kuitenkin osuutensa Arabiemiraattien matkailutuloista, ja Sharja onkin alkanut panostaa matkailuun. Koko Sharjan vanhaa keskustaa ollaan laittamassa uusiksi eli vanhaksi: rumia kerrostaloja puretaan ja tilalle rakennetaan takaisin Sharjahin vanhaakaupunkia.

Sharjan nähtävyydet

Sharjan uusiksi rakennettavan vanhankaupungin portti.

Sharjan erikoisin nähtävyys on Heart of Sharjah -nimellä kulkeva projekti, jossa koko Sharjan keskusta rakennetaan uusiksi, muistuttamaan Sharjan vanhaa kaupunkia joka tyhmyyttä purettiin pois vuosikymmeniä sitten.

Toistaiseksi Heart of Sharjah -rakennusprojekti on vielä kovasti kesken. Valmiina on kaupunginmuuri ja sen sisällä uusvanha souq-basaari sekä koulu- ja historiamuseo.

Al Hisn Fort -linnoitus Sharjahissa. Kuva: Philip Lange / Shutterstock

Muutama ruma kerrostalo erottaa Al-Hisn Fort -linnoituksen Heart of Sharja -projektista. Kerrostalot tullaan tosin purkamaan ja linnoitus ympäröimään uudelleen ”vanhallakaupungilla”. Linnoituksessa on ihan mielenkiintoinen esitys Sharjan historiasta.

Islamilaisen sivilisaation museo Sharjahissa. Kuva: Philip Lange / Shutterstock

Sharjassa on myös kaksi isohkoa museota: Sharjah Art Museum ja Sharjah Museum of Islamic Civilization. Näistä jälkimmäinen on kuuluisampi, tosin saattaa olla maineeseensa nähden pienoinen pettymys: suurin osa museon islamilaisen kulttuurin upeutta esittelevistä esineistä on itse asiassa reproduktioita. Ja vuosiluvuissa kannattaa olla tarkkana: monet niistä viittaavat islamilaiseen ajanlaskuun, eivät meidän tottumiimme vanhempiin vuosilukuihin.

Käymisen arvoinen on myös Sharjan hieno, vanha keskusbasaari (Central Market).

Central Souq, Sharjah. Kuva: Rus S / Shutterstock

Sharjan uudempaan puoleen pääsee tutustumaan Corniche-rantabulevardilla, jolla on mukavia ravintoloita ja näkymät kaupunkivaltion uuteen pilvenpiirtäjäkeskustaan.

Heart of Sharja -projektin ja Cornichen ulkopuolella suurin osa Sharjan keskustaa tuo pikemminkin mieleen Lahoren kuin Arabiemiraatit: niin vahva on Etelä-Aasiasta tulleiden siirtolaisten vaikutus.

Sharjan keskustassa on Merenkulkumuseo ja sen vieressä meriakvaario, Sharjah Aquarium. Keskustan ulkopuolella on Sharjah Desert Park -eläintarha, joka esittelee Arabian niemimaan faunaa. Eläimiä katsellaan ilmastoiduista sisätiloista, joten hellettä ei tarvitse pelätä.

Sharjan paras hotelli

Radisson Blu -hotellilla on koema ranta ja hieno uima-allas.
Radisson Blu -hotellilla on koema ranta ja hieno uima-allas.

Sharjassa on vain muutama rantahotelli. Sharjan hotelleista tunnetuimpia on Radisson Blu: hotelli sijaitsee aivan rannalla ja sillä on komea uima-allas.

Matka Sharjaan

Al Quasban kanava, Sharjah. Kuva: Trabantos / Shutterstock

Sharjaan matkustetaan yleensä Dubain lentokentän kautta. Dubain lentokenttä sijaitsee niin lähellä Sharjaa, että matka lentokentältä on lyhyempi kuin moneen paikkaan Dubaissa.

Katso lentotarjoukset Dubaihin.

Dubain ja Sharjan välillä liikkuu varsin edullisesti taksilla, mutta kannattaa välttää ruuhka-aikoja, sillä Sharjan edullisemman hintatason takia Sharjassa asuu valtavasti Dubaissa työskenteleviä.

Booking.com

 

Varaa hotelli tai huoneisto yhteistyökumppanimme kautta. Voit varata myös nähtävyyksien pääsyliput ja opastetut kierrokset. Me saamme pienen provision, mutta sinä et maksa penniäkään ylimääräistä. Kiitos, että tuet Kerran elämässä -sivuston toimintaa!

KOMMENTOI

Kirjoita kommentti!
Kirjoita nimesi