Dubain ostokset – koe ainakin nämä basaarit ja ostoskeskukset

Mall of the Emirates -kauppakeskus, Dubai. Kuva: Sanchai Kumar / Shutterstock

Dubai on shoppailijan paratiisi – ainakin paperilla. Dubain ostoskeskukset ovat komeita nähtävyyksiä, mutta mikään erityisen edullinen ostoskohde Dubai ei ole. Dubain alennusmyyntienkin hinnoissa on usein reippaasti ilmaa (ks. alla lisää Dubain alennusmyyntihuijauksesta).

Monissa tuotteissa Dubain hintataso on vähintään Suomen tasolla ja toisinaan korkeampikin.

Mutta vaikka mitään ei aikoisikaan ostaa, käyvät Dubain ostoskeskukset nähtävyyksistä, ja lisäksi niiden food court -ravintolaosastot ovat edullisia ja herkullisia paikkoja syödä.

Ostoskeskusten lisäksi kannattaa käydä tutustumassa Dubain kuuluisiin perinteisiin basaareihin: Mauste- ja Kultabaasaari sijaitsevat lähekkäin Deiran kaupunginosassa.

Mikä sitten on paras Dubain ostoskeskuksista? Käy läpi kaikki komeimmat ja päätä itse!

Dubai Mall – maailman suurin ostoskeskus

Dubai Mall -kauppakeskus. Kuva: S-F / Shutterstock

Dubai Mall on maailman suurin ostoskeskus pinta-alalla mitattuna. Paljon tilaa vie jo Dubai Mallissa toimiva jättimäinen meriakvaario.

Akvaarion yhtä kaloja vilisevää seinää pääsee ihailemaan ostoskeskuksen puolelta ilman että tarvitsee maksaa sisäänpääsymaksua.

Toinen Mall of Dubain nähtävyys on valtava vesiputous, ja sitä koristavat hyppääjäpatsaat.

Dubai Mallin nähtävyyksiin voi laskea myös pilvenpiirtäjä Burj Khalifan, maailman korkeimman rakennuksen, jonne on vierailijoiden sisäänkäynti Dubai Mallin yhteydestä.

Kannattaa ehdottomasti käydä illalla katsomassa myös Burj Khalifan suuren suihkulähteen show’ta, joka on iltaisin puolen tunnin välein. Suihkulähteen vesi suihkuaa korkealle ja komeissa muodostelmissa musiikin säestämänä.

Suihkulähteelle pääsee suoraan Dubai Mallin ulko-ovista.

Kannattaa huomioida, että Dubai Mallin metroasemalta on pitkä, lähemmäs vartin kävely itse ostoskeskukseen. Metroasemalta ostoskeskukseen vie ilmastoitu kävelysilta.

Mall of Emirates – Ski Dubai -laskettelukeskus ostoskeskuksessa

Ski Dubai -hiihtokeskus. Kuva: Rob Crandall / Shutterstock

Mall of Emirates tunnetaan parhaiten yhdestä Dubain ”älyttömyydestä”: laskettelukeskuksesta aavikolla eli Ski Dubai -laskettelukeskuksesta.

Tosin älyttömyyden sijaan idea Ski Dubaista on pikemminkin nerokas. Ski Dubai näyttää vetävän hyvin etelämaalaisia asiakkaita kokeilemaan lumen ihmettä, ja lisäksi se on tehnyt Mall of Emirates -ostoskeskuksesta kuukuisan.

Ilman Ski Dubaita tuskin hirveän moni olisi Mall of Emiratesista kuullutkaan, sillä ostoskeskuksen lähellä ei ole mitään muuta merkittävää, nyt lähes kaikki käyvät katsomassa, mistä ihmeestä on kyse. Laskettelukeskus Ski Dubain menoa pääsee ihmettelemään sisäänpääsyä maksamatta suurten lasi-ikkunoiden takaa ostoskeskuksen puolelta.

Mall of Emirates on ihan kelpo ostoskeskus: liikkeitä on vaikka millä mitalla. Mall of Emiratesilla on oma metroasemansa, jolta on tosin hieman kävelyä ostoskeskukseen.

Vaikka alue ostoskeskuksen ympärillä ei tosiaan ole muuten mitenkään mielenkiintoinen, on sillä useita edullisia mutta hyvätasoisia huoneistohotelleja, jotka sopivat hyvin esimerkiksi perheiden käyttöön. Alueelta on lyhyehkö taksimatka viihtyisään Dubai Marinaan ja metrolla pääsee ympäri Dubaita.

Ibn Battuta Mall – Dubain kaunein ostoskeskus

Ibn Battuta Mall -kauppakeskus, Dubai. Kuva: Zhukov Oleg / Shutterstock

Dubain miellyttävin ostoskeskus on Ibn Battuta Mall, jonka nimi kunnioittaa 1300-luvulla elänyttä arabialaista maailmanmatkaajaa.

Ibn Battuta Mallin osat on koristeltu historiallisin arkkitehtuurityylein eri puolilta maailmaa. Ibn Battuta Maal onkin Dubain ostoskeskuksista kaikkein omaperäisin ja viehättävin.

Kaiken lisäksi Iban Battuta Mall on myös ostospaikkana hyvä: ostoskeskuksessa on paljon vaate- ja kenkäkauppoja kohtuuhintaisesta päästä.

Ibn Battuta Malliin pääsee metrolla.

Souk Madinat Jumeirah – Dubain ylellisin ostoskeskus

Madinat Jumeirah Hotel, Dubai, Arabiemiraatit. Kuva: Laborant / Shutterstock

Tämä on aikamoinen tuhannen ja yhden yön fantasiamaailma. Jättimäinen hotelli- ja matkamuisto-ostoskeskus on rakennettu muistuttamaan fantasiaversiota arabialaisesta kylästä. Ehdottomasti käymisen arvoinen paikka, vaikka kauppojen hinnat ovatkin pilvissä.

Raharikkaat voivat viettää ikimuistoisia öitä Madinat Jumeirahin luksushotelleissa Al-Qasr ja Mina A’Salam

Spice Souk – Dubain maustebasaari

Dubain maustebasaari on keskittynyt aika lailla matkamuistojen myyntiin mausteiden ja mausteisiin liittyvien tuotteiden muodossa – jääkaappimagneetteja unohtamatta! Turistisuudestaan huolimatta maustebasaari on nopean pyörähtämisen arvoinen, varsinkin kun sijainti on mainio Deiran puolella Dubai Creekin rannalla juuri siinä kohdassa, mihin perinteiset veneet jättävät matkustajat.

Kulta-soukiin on vain muutaman minuutin kävely.

Dubain kulta-souk – kultaa, kultaa ja vielä enemmän kultaa!

Deira Gold Souq -kultatori, Dubai. Kuva: Zhukov Oleg / Shutterstock

Dubai tunnetaan edullisesta kullastaan, jota voi käydä ostamassa vilkkaassa Gold Souqissa. Hallitus valvoo tiukkaan kultakauppaa, joten kullan laatuun voi luottaa. Nähtävänä on huikeita kultakoruja. Edulliseksi matkamuistoksi käyvät vaikka ”kultaiset” pelikortit.

Dubai Outlet Mall ja Half Price Monday

Dubai Outlet Mall sijaitsee parikymmentä kilometriä keskustan ulkopuolella, Al Ainiin johtavaan tien varrella. Toiset tykkäävät Dubai Outlet Mallista ja sanovat löytävänsä ostoskeskuksesta hyviä tarjouksia, toiset pettyvät eivätkä pidä Dubai Outlet Mallia matkan väärtinä.

Käytännössä Dubai Outle Mallissa on samat liikkeet ja tuotteet kuin keskustankin ostoskeskuksissa. Eron tekee se, että Dubai Outlet Mallissa on maanantaisin Half Price Monday eli rajattu valikoima tuotteita on myynnissä puoleen hintaan. Kannattaa muistaa, että kyseessä on tosiaankin rajattu valikoima eivätkä läheskään kaikki tuotteet.

Dubai Shopping Festivals

Dubaissa on alennusmyyntejä ympäri vuoden, mutta yksi isoimmista ostostapahtumista on vuoden alussa 1.1.–1.2. vietettävä Dubai Shopping Festivals -alennusmyyntikampanja, jonka aikana Dubain ostoskeskukset ovat täynnä jopa –60% alennuksia.

Tosin alennetuista hinnoista ei kannata päätäpahkaa innostua, vaan pitää järkiä kädessä: Alkuperäinen hinta on voinut olla tarkoituksella niin korkea, että kauppa on voinut sitä hyvillä mielin alentaa reippaasti (ks. alla).

Dubain alennusmyynnit – älä mene lankaan!

Alennusmyynnissä olleesta kengästä löytyi alennushinnan alta löytyi oikea hinta, joka ei ollut alennettua hintaa kalliimpi.
Alennusmyynnissä olleesta kengästä löytyi alennushinnan alta löytyi oikea hinta, joka ei ollut alennettua hintaa kalliimpi.

Lopuksi varoitus Dubain alennusmyynneistä: hinnat eivät ole aina sitä miltä näyttävät. Oman kokemuksen perusteella tämän oppaan kirjoittaja voi väittää, että ennen alennusmyyntejä hintoja nostetaan, jotta niistä voidaan sitten antaa ”hyvä” alennus.

Esimerkiksi Massimo Duttin tuotteissa oli taannoin 40 prosentin alennukset, mutta alennuslappujen alta löytyi tarkemmin katsottuna eurooppalaiset hintalaput, joiden alkuperäiset hinnat olivat käytännössä samat kuin Dubain ”alennetut” hinnat.

Booking.com

 

Varaa hotelli tai huoneisto yhteistyökumppanimme kautta. Voit varata myös nähtävyyksien pääsyliput ja opastetut kierrokset. Me saamme pienen provision, mutta sinä et maksa penniäkään ylimääräistä. Kiitos, että tuet Kerran elämässä -sivuston toimintaa!

KOMMENTOI

Kirjoita kommentti!
Kirjoita nimesi