Dubain nähtävyydet – koe nämä aavikkokaupungin ihmeet

Burj Khaliba on maailman korkein pilvenpiirtäjä. Dubai, Arabiemiraatit. Kuva: Shutterlk / Shutterstock

Tunnetuimmat Dubain nähtävyydet ovat aikamoisia modernin ajan ihmeitä: taivaita tähyäviä pilvenpiirtäjiä, hulppeita vesipuistoja ja tekosaaria. Mutta Dubaista löytyy yllättävänkin paljon myös historiallista nähtävää ajalta ennen Arabiemiraattien vaurautta.

Myös Dubain ostoskeskukset ovat niin komeita, että ne käyvät nähtävyyksistä. Ostoskeskuksista voi lukea lisää sivulta Dubain ostokset.

Dubain huvipuistoista kerrotaan puolestaan sivulla Dubai lasten kanssa.

Dubain paras nähtävyys

Näkymä Dubain – ja koko maailman – korkeimmasta rakennuksesta, Burj Khalifasta. Kuva: Cezary Wojtkowski / Shutterstock

Dubain paras nähtävyys on maailman korkein rakennus, taivaan lävistävä Burj Khalifa. 829,8 metrinen pilvenpiirtäjä on kolme kertaa  Eiffel-tornia korkeampi ja lähes tuplasti Empire State Buildingin korkuinen.

Pilvenpiirtäjän juurella on mahtava Dubai Fountain, jonka tanssivan suihkulähteen show on vaikuttava elämys sekin. Valoshow’n saattelemana vesi suihkuaa jopa 150 metrin korkeuteen! Esityksiä on iltaisin puolen tunnin välein kello kuudesta kymmeneen.

Samalla kannattaa tutustua vieressä sijaitsevaan Dubai Malliin joka on yksi maailman suurimmista ostoskeskuksista.

Jonojen välttämiseksi pääsylippu Burj Khalifan näköalatasanteille kannattaa varata etukäteen netistä.

Dubai Marina ja käyrä pilvenpiirtäjä Cayan Tower

Dubai Marina. Kuva: Elnur / Shutterstock

Dubain huvivenesatamaa Dubai Marinaa seuraava Marina Walk kävelybulevardi on Dubain viihtyisintä aluetta. Mahtavat pilvenpiirtäjät nousevat taustalla, huvivenesatamassa kelluu toinen toistaan upeampia huvijahteja ja kävelypromenadia reunustavat ravintoloiden ja kahviloiden viihtyisät terassit.

Pilvenpiirtäjistä katse kohdistuu väkisinkin näyttävään, käyrään pilvenpiirtäjään, 306 metriä korkeaan Cayan Toweriin. Sen sisälle ei tosin pääse käymään – torni on varattu yksityisasunnoille.

Seitsemän tähden hotelli Burj Al Arab

Burj al Arab Jumeirah -hotelli Dubaissa. Kuva: Long Jon / Shutterstock

Dubain nähtävyyksiin kuuluu myös maailman ensimmäiseksi seitsemän tähden hotelliksi tituleerattu Burj Al Arab. Suurin osa turisteista joutuu tosin tyytymään hotellin ihailemiseen ulkoapäin, sillä sisälle pääsevät vain hotellivieraat ja hotellin hulppean kalliiden ravintoloiden asiakkaat (pöytävaraus etukäteen!).

Hotelli nousee komeasti rannasta kuin jättiläispurje – ja ulkoa tarkasteltuna se onkin kauneimmillaan. Sisätilojen kerrotaan olevan yhtä mauttomat kuin ne ovat ylettömät: kultaa on käytetty koristelussa järjettömät määrät.

Dubain historialliset nähtävyydet: Al Fahidin historialliset korttelit ja Dubai Museum

Bastakia Quarter on Dubain ”vanhakaupunki”, jonka taloissa on erikoiset ilmanvaihtotornit. Kuva: Zhukov Oleg / Shutterstock

Bur Dubain alueella sijaitseva Al Fahidin historiallinen alue (tunnetaan myös nimellä Bastakiya) on Dubain ”vanhakaupunki”. Tällaiselta Dubaissa on aikoinaan näyttänyt!

Bastakiyassa on toki vahvasti tunnelma, että ”vanhat” korttelit on uudelleen rakennettu tai ainakin vahvasti entisöity, mutta se on silti mukava paikka. Näyttävimpiä rakennuksia ovat talojen tuulitornit, jotka ovat toimineet ilmanvaihtokanavina.

Bastakiyassa on useita gallerioita ja viihtyisiä kahviloita. Kahviloista pitkän ajan suosikki on Basta Art Cafe.

Lähettyvillä on Dubai Museum eli Dubain museo vanhassa linnoituksessa (Al Fahidi Fort), joka periytyy vuodelta 1799. Museo esittelee Dubain perinteitä.

Sheikh Saeed al-Maktoum House

Kaikista kiinnostavin katsaus Dubain historiaan odottaa Sheikh Saeed al-Maktoum House -palatsimuseossa Shindagha Waterfront -promenadin varrella.

Dubain nykyisin hallitsijan isoisän vuonna 1896 valmistunut palatsi on säilytetty alkuperäisessä asussaan. Karuissa vanhoissa huoneissa on mustavalkovalokuvia Dubaista 1940- ja 1950-luvuilta. On huikeaa katsoa, kuinka paljon Dubai on muuttunut reilussa puolessa vuosisadassa!

Ruokosta tehdyt talot ovat vaihtuneet pilvenpiirtäjiin, mutatiilipalatsit kultaan ja kimallukseen.

Shindagha Waterfront -promenadin varrella on säilynyt muitakin vanhoja rakennuksia, ja se on koko kaupungin viehättävimpiä alueita.

Dubai Creek – Dubain tunnelmallisin nähtävyys

Bay Creek, Dubai. Kuva: Alexandr Vlassyuk / Shutterstock

Kapean Dubai Creek -lahden ylittäminen vanhan ajan puisella abra-lossilla on edelleen yksi Dubain tunnelmallisimmista ja hauskimmista kokemuksista.

Dubai Creek jakaa kaupungin kahtia Bur Dubain ja Deiran kaupunginosien välissä.

Deiran soukit ja historialliset talot

Dubai Creekin toisella puolen sijaitsevalla Deira-kaupunginosalla on kahdet kasvot. Dubai Creekin edustalla ovat vanhat basaarialueet eli soukit, joita on omansa niin mausteille kuin kullallekin. Lähellä on säilynyt myös historiallisia rakennuksia kuten kaunis vanha koulu, Al Ahmadiya School, ja Heritage House. Molemmissa toimi pienet ja viehättävät museot, mutta ne on nykyisin suljettu remontin vuoksi (määrittelemättömäksi ajaksi). Alueella on kuitenkin kiva kävellä.

Deira jatkuu etäämmälle Dubai Creekistä ja muuttuu Dubain entiseksi bisneskeskukseksi, joka on sittemmin jäänyt pahemmin uusien pilvenpiirtäjäalueiden varjoon. Nykyisin Deirassa on paljon edullisia hotelleja, halpoja pikkuravintoloita ja maahanmuuttajien suosimia ruokakauppoja.

Jeeppisafarit ja dune bashing Dubain aavikolla

Hiekka pöllyää dune bashing -ajelulla Dubain hiekka-aavikolla. Kuva: Victor Maschek / Shutterstock

Dubain aavikkoretket kuuluvat sarjaan turismus maximus mutta ovat silti suosittelemisen arvoinen aktiviteetti (ja jos totta puhutaan, on matkailu Dubaissa joka tapauksessa kokonaisuutena turismia kaikkein turistisimmillaan, joten siihen maailmaan kannattaa heittäytyä täysillä mukaan kun kerran Dubaissa on).

Ensin nelivetojeepillä ajellaan ylös alas hiekkadyynejä (tätä kutsutaan nimellä dune bashing) ja lopuksi nautitaan muiden turistien seurassa aavikkoleirissä illallinen. Ohjelmaan kuuluu yleensä egyptiläistä napatanssia ja ylihintaista kamelilla ratsastusta.

Jeeppisafarin ja illanvieton voi varata hotellien kautta. Suurta laatueroa niissä tuskin on.

Jos rahat riittävät, paras tapa nauttia aavikosta on yöpyä siellä. Bab Al Shams on huikea luksushotelli dyynien rauhassa.

Dubain aavikkoretket voi varata kätevästi etukäteen netistä.

Voiko Dubaissa vierailla moskeijassa?

Dubaissa voi vierailla Jumeirah-moskeijassa, johon järjestetään ei-muslimeille kierroksia kello 10 aamulla lauantaisin, sunnuntaisin, tiistaisin ja torstaihin. Moskeija on iltaisin kauniisti valaistu.

Mutta jos on kiinnostanut näkemään todella komean moskeijan, kannattaa tehdä vaikka päiväretki Abu Dhabiin, josta löytyy yksi maailman komeimmista moskeijoista.

Dubain retket

Voit varata kätevästi netistä Dubai retket ja nähtävyyksien pääsyliput.

Booking.com

 

Varaa hotelli tai huoneisto yhteistyökumppanimme kautta. Voit varata myös nähtävyyksien pääsyliput ja opastetut kierrokset. Me saamme pienen provision, mutta sinä et maksa penniäkään ylimääräistä. Kiitos, että tuet Kerran elämässä -sivuston toimintaa!

KOMMENTOI

Kirjoita kommentti!
Kirjoita nimesi