Dubai ja Arabiemiraatit – vinkit ja kokemukset

Dubain metro ei kulje maan alla vaan futuristisissa kaupunkimaisemissa. Kuva: Badahos / Shutterstock

Tällä sivulla vastataan usein kysyttyihin kysymyksiin Dubaista ja muista Arabiemiraateista.

Tarvitseeko Dubaihin viisumia?

Suomalainen ei tarvitse Dubaihin viisumia.

Aikaero Dubain ja Suomen välillä

Dubaista tekee erinomaisen etelänmatkakohteen pieni aikaero: Suomen ja Dubain välillä on kahden tunnin aikaero talvisin (Dubaissa kello on kaksi tuntia edellä) eli aikaero ei pääse pahemmin sotkemaan lomalaisen nukkumarytmiä.

Dubain taksit ja julkinen liikenne

Dubaissa liikkuessa kannattaa muistaa, että etäisyydet voivat olla pitkät. Dubain ”keskustalla” on pituutta 40 kilometriä!

Dubaissa toimii metro, jolla liikkuu kätevästi metroreitin varrella. Myös julkisia busseja kulkee, mutta vaivattomampaa on liikkua takseilla, jotka ovat edullisia etenkin lyhyillä matkoilla.

Taksikuskit ovat vierastyöläisiä yleensä Intiasta, Pakistanista tai Bangladeshista. Kuljettajat osaavat yleensä varsin hyvin englantia, tosin paikallistietämys saattaa olla joskus hakusessa.

Pinkkikattoisia takseja ajavat naiskuskit.

Taksin saa helposti lennosta.

Pitkillä matkoilla takseille alkaa kertyä hintaa. Jos haluaa ajaa vaikkapa Dubaista Abu Dhabiin, esimerkiksi Ferrari Worldiin, kannattaa varautua maksamaan 300 dirhamia eli noin sata euroa suuntaansa.

Pitemmät matkat emiraattien välillä kannattaakin taittaa vuokra-autolla tai paikallisilla busseilla. Bussit ovat moderneja ja siistejä.

Lue lisää: autonvuokraus Dubaissa ja Arabiemiraateissa.

Dubain hotellit – missä päin Dubaita kannattaa asua?

Dubai, Arabiemiraatit. Kuva: Cara Foto / Shutterstock

Kuten sanottua, Dubain ”keskusta” levittäytyy 40 kilometrin matkalle. Samalle matkalle levittäytyvät suurin osa Dubain nähtävyyksistä, niinpä mikään sijainti ei ole yksiselitteisesti paras.

Keskeisimpiä kaupunginosia asua on Downtown, jossa sijaitsevat maailman korkein pilvenpiirtäjä Burj Khalifa sekä maailman suurin ostoskeskus Dubai Mall.

Jos taas pitää iltaelämästä tai herkuttelusta kauniin rantabulevardin varrella, on Dubain eteläpäässä Palmusaaren kupeessa sijaitseva trendikäs Dubai Marina mainio vaihtoehto. Pilvenpiirtäjämaisemat ovat täällä Downtowniakin upeammat.

Jos aikoo viettää ison osan ajasta hotellilla ja hiekkarannalla, ovat palmusaari Jumeirah Palmin hotellit hyvä ja sopivan erikoinen vaihtoehto.

Jos taas on kiinnostunut elämänmakuisesta menosta lähellä Dubain historiallisia nähtävyyksiä, kannattaa hotelli ottaa Bur Dubaista tai Deirasta. Vierekkäiset, Dubai Creekin erottamat alueet, ovat lähellä Dubain kansainvälistä lentokenttää, etenkin Deira, ja majoitus on molemmissa yleensä edullisempaa kuin muualla Dubaissa.

Katso tarjoukset Dubain hotelleihin.

Dubai ja vatsataudit

Dubai on moderni, vauras valtio, jossa hygienian taso on hyvä. Matkasta selviää todennäköisesti ilman vatsatautia.

Kannattaa silti toki pestä usein kätensä, ja aina ennen ruokailua, mikä on kaikkialla paras tapa estää vatsataudit ja monet muut sairastumiset.

Puhutaanko Dubaissa englantia?

Arabiemiraattien virallinen kieli on arabia, mutta Dubaissa ja muissakin emiraateissa pärjää hyvin englannilla.

Käytännössä kaikki palveluammateissa työskentelevät ovat siirtotyöläisiä, joiden työn saamisen edellytyksenä on englanninkielen taito.

Katukyltit ovat arabian lisäksi englanniksi.

Koska Dubaissa on viikonloppu?

Dubaissa ja kaikissa muissakin Arabiemiraateissa viikonloppu on perjantaina ja lauantaina, jotka ovat vapaapäiviä. Syynä on se, että perjantai on muslimien pyhä päivä.

Päiväretket kannattaa ajoittaa paikallisiin arkipäiviin eli sunnuntaista torstaihin.

Millainen sähköpistoke Dubaissa on?

Dubaissa on samanlainen pistoke kuin Isossa-Britanniassa eli kolme isohkoa suorakulmaista reikää. Matkalle mukaan kannattaakin varata adapteri.

Vietetäänkö Dubaissa Ramadania?

Dubaissa vietetään muslimien pyhää kuukautta Ramadania, jonka ajankohta vaihtelee vuosittain. Vuosina 2018-2019 ramadania vietetään touko-kesäkuussa.

Ramadan on kuukauden mittainen paastokausi, jonka aikana muslimit eivät syö tai juo mitään auringonnousun ja auringonlaskun välisenä aikana. Auringon laskeuduttua saa syödä niin paljon kuin napa vetää, ja Ramadanin aikaan ravintolat ja hotellit järjestävätkin ylellisiä buffeteja.

Matkailijan elämää Ramadan ei pahemmin sotke.

Halvat lennot ja pakettimatkat Dubaihin

Dubaihin lentää yleensä edullisesti, jopa reilulla 200 eurolla menopaluu (paitsi vilkkaimpina loma-aikoina). Katso täältä parhaat lentohinnat Dubaihin.

Kannattaa katsoa myös pakettimatkatarjoukset Dubaihin. Äkkilähtöjä ja muita hyviä matkatarjouksia Arabiemiraatteihin kannattaa etsiä Top10Matkatarjoukset-sivulta.

Suoralla lennolla Suomesta on Dubaihin noin seitsemän tunnin lentoaika.


 

Varaa hotellisi yhteistyökumppanimme kautta. Voit varata myös äkkilähdön. Me saamme pienen provision, mutta sinä et maksa penniäkään ylimääräistä. Kiitos, että tuet Kerran elämässä -sivuston toimintaa!

array(1) {
  [0]=>
  string(14) "Arabiemiraatit"
}

KOMMENTOI

Kirjoita kommentti!
Kirjoita nimesi