Ufo kävi täällä – maailman parhaat paikat nähdä avaruusolioita

Roswell
Melkein aito avaruusolento Roswellin museossa. Kuva: Frank Pierson, Flickr CC

Ufoihin uskovien mukaan Nazca-linjat, Pumapunkun rauniot ja Roswell ovat merkkejä marsilaisten vierailusta maan päällä. Mutta mikä on maailman paras paikka nähdä ufoja?

Nazca-linjat – tienviittoja avaruusaluksille

Maahan piiretty lintu. Kuva: Cyril Bele, Flickr CC
Maahan piiretty lintu. Kuva: Cyril Bele, Flickr CC

Mikä: Nazca-linjat, Peru.

Kerrassaan kummallista: Kun Perussa aloitettiin kaupalliset lennot 1900-luvun alussa, huomattiin, että Nazcan kivierämaahan oli piirretty jättimäisiä geometrisia kuvioita ja eläinhahmoja, kuten lintuja, apinoita ja hämähäkkejä. Ajanlaskun alussa tehdyt, satoja metrejä pitkät kuviot pystyy hahmottamaan vain ilmasta.

Ufouskovaisen puheenvuoro: Ufokirjailija Erich von Dänikenin mukaan kuvioita ei ole voitu tehdä ilman lentovälineitä. Hän uskoo niiden olevan laskeutumismerkkejä maassa vierailleille muinaisille astronauteille. Astronautit opettivat ihmiskunnalle kulttuurin ja uskontojen perustan sekä useita hyödyllisiä taitoja.

Ilonpilaajan vastaus: Vaikka tutkijat eivät tiedäkään, miksi merkit on piirretty, niiden tekemistä on kokeiltu alkeellisilla välineillä, jollaisia paikalliset intiaanit olisivat voineet käyttää. Suurenkaan kuvion tekemiseen ei mennyt kuin muutama päivä.

Marsilaisia etsimään: Nazca City sijaitsee 450 kilometriä Limasta. Kaupungissa voi tutustua muinaiseen tähtitorniin ja museoon, jossa on esillä arvoituksellisesti kadonneen nazca-heimon käsitöitä. Autiomaan jättiläistaideteoksia pääsee ihailemaan pienkonelennoilla.

Lue lisää Perusta.

Siriuksen perilliset

Alfred-Weidinger-Dogo-dancer
Humanoidi Siriukselta? Kuva: Alfred Widinger.

Mikä: Dogon-kansa, Mali.

Kerrassaan kummallista: Dogonit pukeutuvat rituaaleissaan humanoidimaisiin naamioihin ja palvovat kalamaista Nommoa, joka asuu taivaan kirkkaimmalla tähdellä Siriuksella. Legendojen mukaan Nommo käväisi maan päällä ammoisina aikoina tulta syöksevällä vaunulla.

Ufouskovaisen puheenvuoro: 1930-luvulla dogonit hämmästyttivät antropologeja tarkoilla tiedoillaan Siriuksesta ja sen kaksoistähdestä – kiitos siriuslaisilta itseltään saamansa ensikäden tiedon. Monien muiden uskontojen tavoin heimon mytologia kertoo todellisuudessa avaruusolioiden vierailusta maapallolla.

Ilonpilaajan vastaus: Todennäköisimmin dogonit oppivat tähtitieteensä ranskalaiselta astronomiretkikunnalta, joka vieraili alueella 1893 katsomassa auringonpimennystä. Sitä paitsi Siriuksen aurinkokuntaa ei pidetä nykytiedon valossa elämälle sopivana.

Marsilaisia etsimään: Dogonien maat sijaitsevat lähellä Timbuktua ja mutatiilitaloistaan kuuluisaa Djennéä. Aina 60 vuoden välein, kun Sirius on kiertänyt ratansa ympäri, dogonit viettävät Nommon kunniaksi suurinta juhlaansa Siguita. Juhla kestää vuosikausia. Seuraavat bileet alkavat 2027.

Bolivian Pumapunku – mahdotonta rakentaa?

pumapunku
Pumapunkun kivet sopivat toisiinsa kuin nakutettu. Kuva: Psyberartist, Flickr CC

Mikä: Pumapunkun rauniot, Bolivia.

Kerrassaan kummallista: Rauniot koostuvat jopa 130 tonnin painoisista kivilaatoista, jotka on leikattu niin taidokkaasti, ettei niiden väliin mahdu edes partaveistä. Rakentamisessa on käytetty dioriittia, äärimmäisen kovaa kiveä, jonka työstämiseen olisi tarvittu timanttisahaa.

Ufouskovaisen puheenvuoro: Pumapunkun rinnalla pyramidien tekeminen on ollut lastenleikkiä: temppeliä olisi ollut mahdoton rakentaa 1500 vuotta sitten ilman maan ulkopuolista apua. Tiedemiehillä ei ole aavistustakaan, kuinka kivenjärkäleitä on siirrelty ja käsitelty.

Ilonpilaajan vastaus: Dioriittia ovat käyttäneet monet muinaiskulttuurit, esimerkiksi Hammurabin laki on kaiverrettu dioriittipylvääseen. Se, ettei nykyisin osata tehdä jotain ilman moderneja työkaluja, ei tarkoita, ettei joku muu olisi joskus osannut. Sittemmin vaan on keksitty vaivattomampia menetelmiä.

Marsilaisia etsimään: Pumapunku on osa suurta, inkojen aikaa edeltänyttä Tiwanakun rauniokompleksia. Rauniot sijaitsevat lähellä Titicaca-järveä ja 70 kilometrin päässä pääkaupungista La Pazista. Älä odota komeaa temppeliä: Pumapunkun rakennuspalikat ovat levinneet ympäriinsä kuin jättiläisen korttitalo.

Lue lisää Boliviasta.

Roswellin tapaus ja lentävän lautasen haaksirikko

roswell
Maan ihmiset tervetulleita. Kuva: IBiAFoddoAbbarad, Flickr CC

Mikä: Roswell, Yhdysvallat.

Kerrassaan kummallista: Heinäkuussa 1947 Roswellin kaupungin liepeillä taivaalta putosi autiomaahan tunnistamaton esine, jonka palaset armeija keräsi kiireesti talteen. Silminnäkijät kertoivat nähneensä armeijan huostassa outoja, itsestään muotoutuvia metallinpalasia ja humanoidiruumiita. Ne kerrotaan viedyn Nevadaan Area 51 -nimellä tunnetulle sotilasalueelle.

Ufouskovaisen puheenvuoro: Neljä päivää tapauksen jälkeen Roswellin lentotukikohta julkaisi lehdistötiedotteen, jonka mukaan kyseessä todella oli lentävä lautanen. Myös Helsingin Sanomat kirjoitti Yhdysvaltojen armeijan ufolöydöstä.

Ilonpilaajan vastaus: Armeija kiisti nopeasti oman ufoväitteensä. Vaiettuaan pitkään koko tapauksesta se julkaisi vuonna 1994 selvityksen, jonka mukaan maahan oli pudonnut erittäin salaisen tiedustelupallon prototyyppi.

Marsilaisia etsimään: New Mexicossa sijaitsevan 4000 asukkaan pikkukaupungin pääkatu on täynnä pieniä vihreitä miehiä – kauppojen hyllyillä. Jopa McDonalds näyttää lentävältä lautaselta. Pikkuruinen Ufomuseo kertoo lehtileikkein ja valokuvin vuoden 1947 tapahtumista.

Lue lisää Yhdysvaltojen parhaista matkakohteista.

Bonnybridge – maailman ufopääkaupunki löytyy Skotlannista

cheryl-brind-bonnybridge_tanne-kaikki-marsilaiset-haluavat
Kaikki marsialaiset haluavat Bonnybridgeen. Kuva: Cheryl Brind.

Mikä: Bonnybridge, Skotlanti.

Kerrassaan kummallista: Reilun 8000 asukkaan teollisuuskaupungissa tehdään vuodessa keskimäärin 300 ufohavaintoa, monta kertaa enemmän kuin missään muualla maailmassa. Kaupungin asukkaista kolmasosa väittää nähneensä ufon.

Ufouskovaisen puheenvuoro: Viimeisen 15 vuoden aikana paikallinen maamies Craig Malcolm on nähnyt peräti 180 ufoa: kiekkoja, kolmioita, piikkipalloja, putkiloita, sikarinmuotoisia ja ties millaisia valoilmiöitä. Kohtaamisista hän on kuvannut 18 tuntia videomateriaalia.

Ilonpilaajan vastaus: Maailmanlaajuisesti ufoja nähdään eniten harvaan asutuilla seuduilla armeijan lentotukikohtien lähistöllä, eli juuri sellaisissa paikoissa kuin Bonnybridge. Voi kysyä, miksi kaikista maailman paikoista ufot vierailevat aina käpykylissä? Miten olisi Jerusalem? Las Vegas? Bora Bora?

Marsilaisia etsimään: Skotlannin turistiviranomaiset ovat nimenneet Bonnybridgen ympäristön avaruusolioiden Aurinkorannikoksi. Kaupunkiin on suunniteltu ufoaiheista teemapuistoa, mutta vielä siellä ei ole muuta tekemistä kuin tähyillä taivaalle ja toivoa kolmannen asteen yhteyttä.

Lue lisää Skotlannista.

Booking.com

 

Varaa hotelli tai huoneisto yhteistyökumppanimme kautta. Voit varata myös nähtävyyksien pääsyliput ja opastetut kierrokset. Me saamme pienen provision, mutta sinä et maksa penniäkään ylimääräistä. Kiitos, että tuet Kerran elämässä -sivuston toimintaa!

KOMMENTOI

Kirjoita kommentti!
Kirjoita nimesi