Malesian parhaat saaret

Mikä on Malesian paras saari? Vastaus riippuu tietenkin siitä, mitä lomaltaan etsii. Vaikka Malesian saarivalikoima ei olekaan yhtä monipuolinen kuin Thaimaassa, löytyy Malesiasta useampikin saari, joille voi menettää sydämensä.

Langkawi on Malesian suosituin rantakohde

Sky Bridge on yksi Langkawin huimimmista nähtävyyksistä. Kuva: Nataliia Sokolovska / Shutterstock

Malesian ja Thaimaan rajalla sijaitseva Langkawi on maan suosituin rantalomakohde, jonne tehdään pakettimatkoja Suomesta asti. Langkawin valtteja on sen luonnonläheisyys: 99 saaren saariston pääsaari ei ole kehittynyt yhtä tukkoon kuin vaikkapa Thaimaan Phuket, vaan Langkawilla tuntee edelleen olevansa trooppisen luonnon keskellä. Läheisessä meriluonnonpuistossa odottavat hyvät sukellus- ja snorklausvedet.

Katso tarjoukset Langkawin hotelleihin.

Lue lisää Langkawista.

Penangista saa Malesian parasta katuruokaa

Penangissa voi liikkua vanhanaikaisen polkupyöräriksan kyydissä. Kuva: Guntsoophack Yuktahnon / Shutterstock

Penang ei ole varsinainen rantaloman kohde, eikä suurta saarta aina edes miellä saareksi. Mutta paratiisirantojen sijaan Penangilla on jotain, mistä muut Malesian saaret voivat vain uneksia: kiehtova Georgetownin vanhakaupunki, sekä koko Malesian paras katuruoka.

Katso tarjoukset Penangin hotelleihin.

Lue lisää Penangista.

Pulau Perhentian sopii reppureissaajalle

Perhentian-saaret ovat Malesian itärannikon paras matkakohde. Kuva: Izuddin Helmi / Shutterstock

Malesian niemimaan itärannikolla sijaitseva Pulau Perhentian on Malesian mantereen puoleisista saarikohteista mielenkiintoisin. Molemmat Perhentianin kahdesta saaresta ovat rentoja ja rauhallisia, ja tarjoavat erinomaisia snorklaus- ja sukellusmahdollisuuksia. Varsinkin pienempi saari on reppureissaajahenkinen rantakohde.

Katso tarjoukset Perhentianin hotelleihin.

Lue lisää Pulau Perhentianista.

Redang on mainettaan parempi

Pulau Redangin hiekkarannat ovat kauniita. Kuva: Ville Palonen

Perhentianin eteläpuolella oleva Pulau Redang jakaa mielipiteet: toiset ihastuvat kauniin saaren hohtaviin hiekkarantoihin, toiset taas kokevat kiinalaisten turistiryhmien hälinän liian häiritsevänä. Me olemme kokeneet molemmat – emmekä siksi osaa oikein päättää, kannattaako Redangille mennä.

Lue artikkeli Pulau Redangista ja Terengganun osavaltiosta.

Pulau Tioman yllättää

Juara Beach, Pulau Tioman. Kuva: Authentic travel / Shutterstock

Suurehko Tioman-saari on jonkin sortin kummajainen: sinne on vaivatonta matkustaa saarella sijaitsevan lentokentän ansiosta ja saaren länsipuolta reunustavat hienot rannat, mutta silti Pulau Tioman ei tunnu massaturismin läpäisemältä. Kaiken lisäksi sukellus- ja snorklausvedetkin ovat kokeilemisen arvoiset.

Katso tarjoukset Tiomanin hotelleihin.

Gaya on loistava päiväretkikohde

Gayana Eco Resort on luksushotelli Gaya-saarella Borneon rannikolla. Kuva: len4foto / Shutterstock

Vain puolen tunnin venematkan päässä Borneon länsirannikolla sijaitsevasta Kota Kinabalusta on Tunku Abdul Rahman Park -suojelualue. Paikka on suosittu (ja erittäin suositeltava) päiväretkikohde Kota Kinabalusta. Suurimmalta saarelta, viidakon peittämältä Pulau Gayalta, löytyy tasokkaita hotelleja kuten Gayana Marine Resort sekä koko perheelle sopiva Marine Ecology Research Centre.

Mabul on sukeltajien suosikki

Mabulilla asuu merimustalaisia. Kuva: Ville Palonen

Borneon itärannikolla, legendaarisen Sipadanin lähellä, sijaitseva Mabul on ansainnut maineensa lähinnä sukeltajien tukikohtana – mutta Mabulin luksusresorttien rannassa pulikoimisesta nauttii koko perhe. Pienellä saarella on bajau-merimustalaisten kylä.

Lue lisää Mabulista ja sukeltamisesta Sipadanilla.

 

Varaa tarjousmatka yhteistyökumppanimme kautta. Voit varata myös äkkilähdön. Me saamme pienen provision, mutta sinä et maksa penniäkään ylimääräistä. Kiitos, että tuet Kerran elämässä -sivuston toimintaa!

KOMMENTOI

Kirjoita kommentti!
Kirjoita nimesi