Malesian parhaat saaret

Mikä on Malesian paras saari? Vastaus riippuu tietenkin siitä, mitä lomaltaan etsii. Vaikka Malesian saarivalikoima ei olekaan yhtä monipuolinen kuin Thaimaassa, löytyy Malesiasta useampikin saari, joille voi menettää sydämensä.

Langkawi – Malesian suosituin ja monipuolisin saari

Sky Bridge on yksi Langkawin huimimmista nähtävyyksistä. Kuva: Nataliia Sokolovska / Shutterstock

Malesian ja Thaimaan rajalla sijaitseva Langkawi on maan suosituin rantalomakohde, jonne tehdään pakettimatkoja Suomesta asti. Langkawin valtteja on sen luonnonläheisyys: 99 saaren saariston pääsaari ei ole kehittynyt yhtä tukkoon kuin vaikkapa Thaimaan Phuket, vaan Langkawilla tuntee edelleen olevansa trooppisen luonnon keskellä. Läheisessä meriluonnonpuistossa odottavat hyvät sukellus- ja snorklausvedet.

Lue lisää Langkawista tai katso tarjoukset Langkawin hotelleihin.

Penang – paras saari kulttuurilomalle

Penangissa voi liikkua vanhanaikaisen polkupyöräriksan kyydissä. Kuva: Guntsoophack Yuktahnon / Shutterstock

Penang ei ole varsinainen rantaloman kohde, eikä suurta saarta aina edes miellä saareksi. Mutta paratiisirantojen sijaan Penangilla on jotain, mistä muut Malesian saaret voivat vain uneksia: kiehtova Georgetownin vanhakaupunki, sekä koko Malesian paras katuruoka.

Lue lisää Penangista tai katso tarjoukset Penangin hotelleihin.

Pulau Perhentian – Malesian paras saari snorklaukseen

Perhentian-saaret ovat Malesian itärannikon paras matkakohde. Kuva: Izuddin Helmi / Shutterstock

Malesian niemimaan itärannikolla sijaitseva Pulau Perhentian on Malesian mantereen puoleisista saarikohteista mielenkiintoisin. Molemmat Perhentianin kahdesta saaresta ovat rentoja ja rauhallisia, ja tarjoavat erinomaisia snorklaus- ja sukellusmahdollisuuksia. Tarpeeksi kun snorklaa, näkee melkein varmasti haita ja kilpikonnia.

Varsinkin pienempi saari on reppureissaajahenkinen rantakohde, suuremmalta saarelta löytää tyylikkäämpää majoitusta.

Lue lisää Pulau Perhentianista tai katso tarjoukset Perhentianin hotelleihin.

Redang – mainettaan parempi saari

Pulau Redangin hiekkarannat ovat kauniita. Kuva: Ville Palonen

Perhentianin eteläpuolella sijaitseva Pulau Redang jakaa mielipiteet: toiset ihastuvat kauniin saaren hohtaviin hiekkarantoihin, toiset taas kokevat kiinalaisten turistiryhmien hälinän liian häiritsevänä.

Me olemme kokeneet saaren molemmat puolet – emmekä siksi osaa oikein päättää, kannattaako Redangille mennä.

Lue artikkeli Pulau Redangista ja Terengganun osavaltiosta tai katso tarjoukset Pulau Redangin hotelleihin.

Pulau Tioman – Malesian paras saari reppureissulle

Juara Beach, Pulau Tioman. Kuva: Authentic travel / Shutterstock

Pulau Tioman -saari yllättää. Malesian eteläosassa sijaitseva saari on säilyttänyt villin ja koskemattoman tunnelmansa, vaikka Kuala Lumpuriin ja varsinkin Singaporeen on kohtuullinen bussimatka.

Kaiken lisäksi sukellus- ja snorklausvedetkin ovat kokeilemisen arvoiset. Myös edullista reppureissaajamajoitusta löytää helposti paikan päältä etsimällä.

Lue lisää Pulau Tiomanista tai katso tarjoukset Tiomanin hotelleihin.

Gaya – Borneon paras saari rantalomailuun

Gayana Eco Resort on luksushotelli Gaya-saarella Borneon rannikolla. Kuva: len4foto / Shutterstock

Vain puolen tunnin venematkan päässä Borneon länsirannikolla sijaitsevasta Kota Kinabalusta on Tunku Abdul Rahman Park -suojelualue. Paikka on suosittu (ja erittäin suositeltava) päiväretkikohde Kota Kinabalusta.

Suurimmalta saarelta, viidakon peittämältä Pulau Gayalta, löytyy tasokkaita hotelleja kuten Gayana Marine Resort sekä koko perheelle sopiva Marine Ecology Research Centre.

Mabul – Malesian paras saari sukeltajalle

Mabulilla asuu merimustalaisia. Kuva: Ville Palonen

Borneon itärannikolla, legendaarisen Sipadanin lähellä, sijaitseva Mabul on ansainnut maineensa lähinnä sukeltajien tukikohtana – mutta Mabulin luksusresorttien rannassa pulikoimisesta nauttii koko perhe. Pienellä saarella on bajau-merimustalaisten kylä.

Lue lisää Mabulista ja sukeltamisesta Sipadanilla.

Booking.com

 

Varaa hotelli tai huoneisto yhteistyökumppanimme kautta. Voit varata myös nähtävyyksien pääsyliput ja opastetut kierrokset. Me saamme pienen provision, mutta sinä et maksa penniäkään ylimääräistä. Kiitos, että tuet Kerran elämässä -sivuston toimintaa!

KOMMENTOI

Kirjoita kommentti!
Kirjoita nimesi