Taman Negara – Malesian upea sademetsä

Taman Negaran sademetsässä asuu batek-heimon jäseniä. Kuva: Wong Yu Liang / Shutterstock

Taman Negara on mantereen puoleisen Malesian suurimpia ja upeimpia kansallispuistoja. Pääkaupunki Kuala Lumpurista on muutaman tunnin matka: ensin bussilla, lopuksi venekyydillä.

Taman Negaran sademetsässä asuu yli 200 nisäkäs-, 260-lintu- ja 300 perhoslajia. Tiikereitäkin viidakossa asustaa, mutta niiden näkeminen on käytännössä mahdotonta. Paremmat mahdollisuudet on bongata villisika, peura tai hyvällä onnella tapiiri. Komeasti puusta toiseen hyppiviä gibboneita näkee melkein varmasti.

Ja vaikkei suuria eläimiä näkisikään, on jo majesteettisen sademetsäluonnon näkeminen ikimuistoista.

Kansallispuistossa asuu edelleen myös metsästäjä-keräilijöitä. Osa heistä liikuu edelleen paikasta toiseen, osa on asettunut kylään, jossa voi käydä vierailulla – tai jäädä yöksi. Pari päivää metsästäjä-keräilijöiden kanssa on huikea kokemus.

Canopy Walk – katso maailmaa apinan silmin

Taman Negaran huima Canopy Walk kulkee korkella puiden latvustossa. Kuva: Wong Yu Liang / Shutterstock

Tekeekö mieli vaihtaa perspektiiviä? Taman Negarassa voi katsoa maailmaa apinan silmin. Mille oksalle sitä seuraavana hyppäisi, jos olisi gibboni? Kansallispuistossa on yksi maailman pisimmistä canopy walkeista eli puunlatvapoluista.

Kokemusta ei suositella korkeanpaikankammoisille: kiikkerä, 430 metriä pitkä riippusilta kulkee 30 metrin korkeudessa sademetsäpuiden lehvistössä. Turvaverkko nousee vähän vyötärön yläpuolelle. Mutta jos korkeat paikat eivät pelota, on kokemus todella hieno!

Väijy eläimiä Taman Negaran vahtitorneissa

Viidakon siimeksessä on suolakiviä, joissa eläimet käyvät iltaisin ja öisin nuolemassa suolaa. Näköetäisyydellä on kyttäystorneja, joihin voi jäädä yöksi väijymään eläimiä. Teoriassa voisi nähdä vaikka tiikerinkin – mutta kannattaa varautua siihen, ettei välttämättä näe yhtään mitään.

Taman Negaran vaelluspolut

Taman Negaran sademetsä on vaikuttava paikka. Kuva: Szefei / Shutterstock

Kansallispuiston vaelluspoluilla voi patikoida itsekseen tai ottaa mukaan oppaan. Jos taas haluaa nähdä Taman Negaran kansallispuistossa suuria eläimiä, kannattaa suunnistaa Tenor Trailille. Siellä on tosin parasta olla varuillaan: jokunen vuosi sitten teltassa nukkunut vaellusopas loukkaantui, kun utelias villinorsun poikanen astui hänen päälleen.

Kansallispuistossa on on merkittyjä leiriytymispaikkoja, joilla ei kuitenkaan ole minkäänlaisia palveluita.

Majoitus Taman Negarassa

Tarjolla on lukuisia majoitusvaihtoehtoja tyylikkäästä Mutiara Taman Negara Resortista lukuisiin edullisiin majataloihin.

Edullinen ja viihtyisä on esimerkiksi Nusa Holiday Village, joka voi räätälöidä monenlaisia vaellusreissuja parin tunnin yösafareista monen päivän viidakkovaelluksiin. Kahden päivän ja yhden yön seikkailumme metsästäjä-keräilijöiden kanssa maksoi kahdelta hengeltä noin sata euroa.

Pakkaa mukaan sademetsään

Mukaan kannattaa ottaa makuupussi tai lämpimiä vaatteita – yöt voivat olla yllättävän viileitä.

Jos lähtee yöksi tai pariksi metsästäjä-keräilijöiden kylään, ruokaakin kannattaa varata mukaan: saattaa käydä niin, ettei kyläläisillä ole tarjota kuin riisiä. Lapsille voi lahjoittaa leluja.

Paras aika matkustaa Taman Negaraan

Sademetsässä on aina kosteaa, mutta vuoden sateisin aika on marraskuun puolivälistä tammikuun puoliväliin. Vilkkain turistisesonki on touko-elokuussa.

Matka Taman Negaraan

Turistiveneitä Tembeling-joella Taman Negaran kansallispuistossa. Kuva: Hafiz Johari / Shutterstock

Malesiaan on helpointa matkustaa lentämällä Kuala Lumpuriin esimerkiksi KLM:n kyydissä. Finnairilla pääsee suoraan Singaporeen, josta on lyhyt jatkolento Kuala Lumpuriin.

Vertaa eri lentoyhtiöiden hintoja.

Malesian pääkaupungista Kuala Lumpurista on neljän tunnin bussimatka Kuala Tembelingiin, josta matkustetaan vielä kaksi ja puoli tuntia jokiveneellä kansallispuiston portille. Venematka itsessään käy elämyksestä.

Kuljetuksen voi järjestää esimerkiksi matkatoimistoista. Puistoon on pieni pääsymaksu. Voit varata kätevästi netistä retken Taman Negaraan.

Lue lisää:

Taman Negara – viidakkomiesten vieraana

Taman Negaran kyttäystornissa

 

Varaa hotelli tai huoneisto yhteistyökumppanimme kautta. Voit varata myös nähtävyyksien pääsyliput ja opastetut kierrokset. Me saamme pienen provision, mutta sinä et maksa penniäkään ylimääräistä. Kiitos, että tuet Kerran elämässä -sivuston toimintaa!

KOMMENTOI

Kirjoita kommentti!
Kirjoita nimesi