Marrakech – hotellit ja riad-majoitus

Riad on tunnelmallinen majapaikka. Kuva: Goran Bogicevic / Shutterstock

Marrakech (englanniksi Marrakesh) on ollut suosittu matkakohde jo vuosikymmenten ajan, joten kaupungin hotellitarjontakin on kasvanut todella laajaksi. Modernit loistohotellit ovat ”uuden kaupungin” alueella, vanhassakaupungissa eli Medinassa valtaosa hotelleista on pieniä ja tunnelmallisia muutaman huoneen riad-hotelleja.

Marrakechin hotellien hintahaitari liikkuu kymmenen euron ja usean sadan euron välillä. Hinnat voivat vaihdella todella paljon kysynnän ja sesongin mukaan: erinomaiseksi kehuttu hotelli voi tarjota huoneita puoleen hintaan tai jopa  70% alennuksella listahinnasta!

Katso tarjoukset Marrakechin hotelleihin.

Marrakechin riad-hotellit

Paras tapa tavoittaa Medinan maaginen tunnelma on yöpyä riadissa, hotelliksi kunnostetussa perinteisessä talossa. Yleensä riadeissa on kauniisti koristeltu ja suihkulähteellä varusteltu sisäpiha sekä kattoterassi. Hienommista riadeista löytyy uima-allas, ja joissain on jopa oma hammam-kylpylä.

Riadeissa on usein vain muutama huone, joten ennakkoon varaaminen on käytännössä pakollista. Kahden hengen huoneen saa yleensä noin 50–100 eurolla. Halvimmissa riadeissa tarjoushintainen huone maksaa vaivaiset 20-30 euroa!

Todella hyviä ja erittäin suositeltavia edullisia riadeja ovat Jnane Mogador ja Riad du Petit Prince. Hiukan tyyriimpi – mutta sitäkin ihanampi ja romanttisempi – vaihtoehto on Angsana Riads Collection, jolla on oma kylpylä hemmotteluhoitoineen.

Lue lisää riad-hotelleista.

Marrakechin parhaat luksushotellit

Marrakechin ”uudesta kaupungista” löytyy suuria kansainvälisiä loistohotelleja, kuten Savoy ja Mövenpick.

Savoy Le Grand Hotel sijaitsee kätevästi lentokentän ja vanhankaupungin välissä, noin 2,5 kilometriä Djemaa el-Fna -aukiosta. Savoyssa on jättimäiset sviitit ja loistava buffet-aamiainen. Samassa rakennuksessa toimii Menara Mall -kauppakeskus, josta löytyy ravintoloita, kauppoja ja supermarket.

Mövenpick Hotel Mansour Eddahbi on noin kilometrin päässä Savoysta (samalla alueella sijaitsee myös mm. Four Seasons Resort). Mövenpick on remontoitu lokakuussa 2016: viidensadan huoneen luksushotellissa riittää prameaa kimallusta ja suihkulähteiden solinaa. Uima-altaita on neljä, ravintoloita kokonaiset kuusi kappaletta (suosittelemme kokeilemaan katalonialaista ravintolaa). Jos kohdalle osuu hyvä tarjous, voi Mövenpickistä saada kahden hengen huoneen vain reilulla sadalla eurolla!

Marrakechin upein hotelli on vuonna 1920 sulttaanin palatsiin rakennettu La Mamounia. Paikka yhdistelee loistokkaasti art decoa ja marokkolaisia perinteitä. Hotellin vakiovieraisiin on kuulunut muun muassa Winston Churchill.

Edullinen majoitus Marrakechissa

Usko tai älä – Marrakechissa mukiinmenevän yösijan voi saada vaivaisella kymmenellä eurolla! Riad-hotellistakin tarjoushintaisen huoneen voi saada parilla kympillä.

Katso tarjoukset Marrakechin edullisimpiin hotelleihin.

Lue lisää:

Marrakech-opas

Marokon vinkit ja kokemukset

 

Varaa hotelli tai huoneisto yhteistyökumppanimme kautta. Voit varata myös nähtävyyksien pääsyliput ja opastetut kierrokset. Me saamme pienen provision, mutta sinä et maksa penniäkään ylimääräistä. Kiitos, että tuet Kerran elämässä -sivuston toimintaa!