Marrakechin parhaat riad-hotellit

Riad-hotelleissa riittää tunnelmaa. Kuva: Ville Palonen

Paras tapa sukeltaa Marrakechin maagiseen tunnelmaan on yöpyä riadissa, boutique-hotelliksi kunnostetussa perinteisessä marokkolaisessa talossa.

Riadit olivat alunperin yläluokan koteja, joiden varjoisille sisäpihoille asukkaiden oli mukava piiloutua keskipäivän kuumuutta ja markkinakatujen mielipuolista kuhinaa.

Uudestaan riad-asuminen tuli muotiin 1990-luvulla, kun ulkomaalaiset alkoivat ostaa ja kunnostaa vanhoja kiinteistöjä. Nyt useimmat riadit on muutettu majataloiksi – tai luksushotelleiksi, kuten Angsana Riads Collectionin rakennukset.

Marrakechin paras riad-hotelli?

Marrakech_Palonen_01
Yksityiskohta Angsana Riadin ihanalta sisäpihalta. Kuva: Ville Palonen

Angsana Riads Collection pyörittää Marrakechin vanhassakaupungissa eli Medinassa kuutta riadia, jotka kelpaisivat mainiosti vaikka suurvisiirille. Kadulle pikkuhotelleista ei näy muuta kuin jykevät puuovet, mutta sisällä vierasta odottavat viihtyisät sisäpihat, ornamentein koristellut parvekkeet, suihkulähteet ja appelsiinipuut.

Angsanan 1800-luvulla rakennetut riadit ovat hotelliremontin jälkeenkin säilyttäneet perinteisen tyylinsä, vaikka uudet mausteet tuovatkin vierailuun lisäluksusta. Itämaisilla mosaiikeilla koristeltujen uima-altaiden lisäksi riadeista löytyy langaton verkko, ja kylpylässä vieraat voivat hemmotella itseään erilaisilla hoidoilla.

Jokaisessa riadissa on vain muutama huone, joten vieraan on helppo kuvitella olevansa paikan isäntä. Aidon tunnelman luomiseen kuuluvat makean minttuteen särpiminen sisäpihan puiden varjossa, vesipiipun polttelu illan pimetessä, ja hieronta Angsana Riad Aidan kylpylässä.

”Meillä vieraat voivat kokea, kuinka vauraat marokkolaisperheet asuivat ennen vanhaan”, kehaisee Angsana Riads Collectionissa työskentelevä Eva Sitarz. ”Sijaintikin on loistava. Marrakechin sydämeen Djemaa El Fna -aukiolle on vain kymmenen minuutin kävelymatka.”

Katso tarjoukset Angsanaan ja muihin Marrakechin riad-hotelleihin

Marrakechin edulliset riadit

Todella hyviä ja erittäin suositeltavia edullisia riadeja ovat Jnane Mogador ja Riad du Petit Prince.

Lue lisää Marrakechista

 

Varaa hotelli tai huoneisto yhteistyökumppanimme kautta. Voit varata myös nähtävyyksien pääsyliput ja opastetut kierrokset. Me saamme pienen provision, mutta sinä et maksa penniäkään ylimääräistä. Kiitos, että tuet Kerran elämässä -sivuston toimintaa!