Marokon sää ja ilmasto

Turistien kamelikaravaani Saharassa. Kuva: Yongyut Kumsri / Shutterstock

Paras aika vierailla Marokossa on loka-huhtikuu. Kesäisin sää voi olla tukahduttavan kuuma. Marokkoon on Suomesta suoria lentoja vain marraskuun alusta huhtikuun alkupuolelle.

Talvella on päivisin miellyttävän lämmintä, auringossa jopa kuumaa – teepaidassa ja shortseissa pärjää vallan mainiosti. Iltaisin voi esimerkiksi Marrakechissa olla viileää, joten mukaan kannattaa pakata pitkät housut ja pitkähihainen paita.

Saharan aavikolla lämpötila vaihtelee rajusti: päivällä porottaa, öisin on suorastaan kylmää.

Atlasvuorilla on talvisin lunta: Marrakechin lähellä on Oukaimedenin laskettelukeskus, jonka hiihtohissit vievät yli kolmen kilometrin korkeuteen merenpinnasta.

Milloin Marokossa on ramadan?

Ramadan eli muslimien paastokuukausi on haastava aika matkustaa missä tahansa muslimimaassa, sillä osa kaupoista ja ravintoloista on kiinni päiväsaikaan. Onneksi ramadan osuu Marokon parhaan turistisesongin päälle seuraavan kerran kunnolla vasta monen vuoden kuluttua.

Vuosina 2019-2022 ramadania vietetään huhti-toukokuussa:
6.5.-4.6.2019
24.4.-23.5.2020
13.4.-12.5.2021
2.4.-1.5.2022

Lennot Marokkoon

Lue lennoista Marokkoon tai katso lentotarjoukset Marokkoon.

Pakettimatka Marokkoon

Agadir on Marokon suosituin pakettimatkakohde, mutta valmismatkoja tehdään myös Marrakechiin. Lennot ja majoituksen saa noin 350-450 eurolla.

Lue lisää:

Marokon parhaat matkakohteet

Marokon vinkit ja kokemukset

 

Varaa hotelli tai huoneisto yhteistyökumppanimme kautta. Voit varata myös nähtävyyksien pääsyliput ja opastetut kierrokset. Me saamme pienen provision, mutta sinä et maksa penniäkään ylimääräistä. Kiitos, että tuet Kerran elämässä -sivuston toimintaa!