Singaporen yöelämä – kieltokaupungin vauhdikkaat bileet

Clarke Quayn ravintolakeskittymä kuhisee iltaisin. Kuva: TILT Photography / Shutterstock

On aika unohtaa mielikuva tiukkojen sääntöjen hallitsemasta kaupunkivaltiosta. Kun singaporelaiset juhlivat, he tekevät sen kuin viimeistä päivää. Singaporen yöelämä kuuluu Aasian parhaisiin.

Alkoholi on Singaporessa korkeasti verotettua ja kallista, varsinkin baareissa ja klubeilla, joissa hintataso vastaa aika pitkälti Suomen vastaavaa. Hienoimmissa baareissa hinnat menevät yli Suomen.

Korkeiden hintojen vastapainoksi Singaporessa saa rahoilleen vastinetta: cocktailit ovat huippuluokkaa ja parhaat baarit sijaitsevat tunnelmallisissa vanhoissa kiinalaistaloissa.

Boat Quay – alkuillan oluelle

Aivan Singaporen turistikeskustassa Singaporejoen varrella sijaitseva Boat Quay on mainio paikka alkuillan oluelle. Tänne on helpppo saapua huurteiselle vaikkapa auringonlaskun aikaan. Baarit ja ravintolat sijiaitsevat pienissä, vanhoissa kiinalaistaloissa aivan bisneskeskustan pilvenpiirtäjien kupeessa. Mainio kontrasti.

Oluen ja purtavan lisäksi löytyy toki myös cocktaileja. Suosioon on noussut esimerkiksi sopivan kursailematon Ah Sam Cold Dring Stall.

Clarke Quay – Singaporen yöelämän keskus

Clarke Quay on Singaporen yöelämän keskus. Kuva: Antti Helin

Singaporen yöelämän perinteinen ja hyvin tunnettu keskus on joenrannan vanhoissa satamamakasiineissa sijaitseva Clarke Quay, baarialue, jota koristaa avaruussieniä muistuttava katos. Baareja ja klubeja on jokaiseen makuun.

Clarke Quayssa toimii myös Singaporen legendaarisin klubi Zouk, joka on hallinnut Singaporen yöelämää jo 30 vuoden ajan. Eikä meno näytä hiipuvan: sukupupolvi toisensa jälkeen singaporelaisia nuoria saapuu Zoukiin tanssimaan huippuluokan dj:en tahtiin.

Singaporen yöhön tutustumisen voi hyvin aloittaa Clarke Quaysta, mutta kannattaa kokea myös Singaporen muut yöelämän alueet.

Haji Lane – Arabikorttelien boheemit baarit

Joskus 10 vuotta sitten Singaporen Arabikortteleissa sijaitseva Haji Lane ja naapurikujat tulivat tunnetuksi Singaporen hipsterikeskittymänä. Maineen ja matkailulehtiartikkelien myötä hipsterit ovat ehkä korvautuneet pääosin turisteilla ja expateilla, mutta kapeiden katujen kujien sijaitsevien ravintoloiden ja baarien tunnelma on edelleen sopivan boheemi.

Kannattaa testata ainakin kaksi paikkaa. Bar Stories on vanhan kauppiastalon yläkerrassa sijaitseva mainio cocktailbaari, jossa ei ole juomalistaa laisinkaan, vaan asiakas kertoo mieltymyksensä taitaville baarimikoille, jotka taikovat asiakkaiden silmien edessä yllätysdrinkkejä – pulloilla temppuilua, tulenlieskoja ja typpijään huuruja unohtamatta.

Blu Jaz Cafe on puolestaan Singaporen rennoimpia jazzbaareja. Baarin 15-vuotisen historian aikan keikoilla on nähty kaikkea mahdollista jazzin päin kallistuvaa – mutta ei mitään liian mainstreamia.

Club Street, Amoy Street ja Telok Ayer – aina trendikkäät baarikadut

Nimi on enne! Singaporen bisneskeskustan ja Chinatownin kultaisessa leikkauksessa sijaitseva Club Street on kuin onkin Singaporen vilkkaimpia baarikatuja. Sijainnissa yhdistyvät tunnelmalliset, vanhat kiinalaiset kauppiastalot ja bisneskeskuksesta saapuneet bilettäjät.

Meno jatkuu viereisellä Ann Siang Hill -kadulla, joka johtaa Amoy Streetin kautta Telok Ayerille. Täältä löytyvät monet Singaporen trendikkäimmistä baareista.

Booking.com

 

Varaa hotelli tai huoneisto yhteistyökumppanimme kautta. Voit varata myös nähtävyyksien pääsyliput ja opastetut kierrokset. Me saamme pienen provision, mutta sinä et maksa penniäkään ylimääräistä. Kiitos, että tuet Kerran elämässä -sivuston toimintaa!