Brighton – eläväinen rantakaupunki

Rantakaupunki Brighton on vain tunnin matkan päässä Lontoosta.

Tunnin matkan päässä Lontoosta sijaitseva Brighton on Englannin oma rantaparatiisi. Kesäisin Brighton voi olla uskomattoman vilkas – ratakaupungissa kun käy vuosittain yli kahdeksan miljoonaa matkailijaa vuodessa. Mutta menoa riittää ympäri vuoden, kiitos Brightonin yliopistojen.

Ja jos Englannin sää ei kutsuisikaan rantalomailemaan, on Brightonissa rannan lisäksi myös kauniita rakennuksia ihailtavaksi ja yöelämää hummailemiseen.

Suurin syy matkustaa Brightoniin ovat kuitenkin Seven Sistersin upeat, lumenvalkeat rantakalliot, joilla voi käydä retkellä Brightonista käsin.

Brightonin nähtävyydet

Brightonista kannattaa tehdä retki Seven Sistersin rantakallioille.

Brightonin 10 kilometriä pitkän pikkukivirannan keskus on vuonna 1899 avattu, puolisen kilometriä pitkä Brighton Pier -laituri, jonka päässä on pieni huvipuisto.

Toinen suosittu nähtävyys on vuonna 1811 valmistunut Royal Pavilion, joka mukailee intialaista mogulien rakennustyyliä.

Brightonin uusin nähtävyys on vuonna 2016 avattu 162 metriä korkea näkötorni British Airways i360.

Nähtävyydestä käy myös Brightonin komein hotelli, vuonna 1864 valmistunut The Grand Brighton.

Matka Brightoniin

Junamatka Lontoon St Pancrasin asemalta Brightoniin kestää tunnin. Seafordiin ja Eastbourneen on yhteys sekä Brightonista että Lontoon Victorian asemalta.

Katso tarjoukset Brightonin hotelleihin.

Voit varata kätevästi netistä Brightonin retket ja nähtävyyksien pääsyliput.

 

Varaa tarjousmatka yhteistyökumppanimme kautta. Voit varata myös äkkilähdön. Me saamme pienen provision, mutta sinä et maksa penniäkään ylimääräistä. Kiitos, että tuet Kerran elämässä -sivuston toimintaa!

  • AVAINSANAT

KOMMENTOI

Kirjoita kommentti!
Kirjoita nimesi