Seven Sistersin lumenvalkeat rantakalliot

Seven Sistersin rantakalliot ovat yksi Englannin kauneimmista patikontikohteista.

Doverin valkoiset kalliot voivat olla kuuluisammat, mutta Brightonista 45 minuutin ajomatkan päässä sijaitsevat Seven Sistersin kalliot ovat komeammat ja kauniimmat.

Seven Sistersin alueella Englannin etelärannikkoa reunustava valkoiset liitukivikalliot on säilytetty luonnontilassa ja toisin kuin Doverissa Seven Sistersin kalliot loistavat häikäisevän valkoisina.

Seven Sistersin kalliot ovatkin usein saaneet usein näytellä filmatisoinneissa Doverin kallioiden roolia.

Nimensä Seven Sisters on saanut rantakallioiden kumpuilevasta muodosta. Parhaiten alueeseen tutustuu patikoimalla huipulta toiselle. Ympärillä on tuulinen maa, jossa meren ja taivaan sininen yhdistyy nummien vehreyteen ja kallioiden valkoisuuteen.

Korkeimmalle rantakallioista nousee Beachy Head, joka kohoaa merestä 162 metriä korkean jyrkänteenä. Kauneudella on myös surullinen kääntöpuolensa: Beachy Head on yksi maailman suosituimmista itsemurhapaikoista.

Vierailu Seven Sistersin Country Parkissa

Beachy Head sijaitsee viiden kilometrin päässä Eastbournen keskustasta. Hyväkuntoinen kävelijä voi patikoida koko 22 kilometrin matkan rantakallioiden maisemissa Eastbournesta Seafordiin. Vaellukselle kannattaa varata aikaa viidestä seitsemään tuntiin.

Molempiin pikkukaupunkeihin pääsee bussilla Brightonista.

 

Varaa tarjousmatka yhteistyökumppanimme kautta. Voit varata myös äkkilähdön. Me saamme pienen provision, mutta sinä et maksa penniäkään ylimääräistä. Kiitos, että tuet Kerran elämässä -sivuston toimintaa!

KOMMENTOI

Kirjoita kommentti!
Kirjoita nimesi