Alnwick Castle – tervetuloa Tylypahkaan

Alnwickin linna on tuttu Harry Potter -elokuvista. Kuva: Airwolfhound, Flickr CC

Alnwick Castle on aikamoinen Hollywood-tähti. Komea, 700 vuotta vanha linna on esiintynyt niin Russel Crowen kuin Kevin Costnerinkin tähdittämissä Robin Hood -elokuvissa. Alnwickin linnan kuuluisin roolisuositus on kuitenkin Tylypahkan esittäminen kahdessa ensimmäisessä Harry Potter -filmatisoinnissa.

Näkyvässä Potter-roolissa oli etenkin Alnwickin linnanpiha, jolla kuvattiin elokuvan huispaus-jaksot, joissa velhot kisaavat pallopelissä lentävillä luudilla.

Linnan jykevät muurit ja puolustustornit ovat joutuneet myös tositoimiin. Sotaisinta aikaa oli 1400-luku, kun linnan omistava Percyn suku osallistui Englannin valtataisteluihin Ruusujen sodassa. Kruunusta kamppailevat Lancasterit ja Yorkit valtasivat linnan kukin vuorollaan. Lopulta Alnwick päätyi takaisin Percyille, joiden kotina se toimii edelleen.

Alnwick on Englannin suurin asuttu linna heti kuninkaallisen Windsorin linnan jälkeen.

Vierailu Alnwickin linnassa

Aivan pohjoisimmassa Englannissa, Northumberlandissa, sijaitseva linna on avoinna vierailijoille kesäisin, jolloin linnanpihalla järjestetään monenlaista keskiaikaista tekemistä lapsille. Huispaustakin pääsee kokeilemaan aidoimmassa mahdollisessa ympäristössä.

Lindisfarnen pyhä saari

Kun kerran matkustaa näin kauas, kannattaa käydä vierailulla myös Lindisfarnen pyhällä saarella. Saarelle pääsee laskuveden aikaan pitkin pengertietä.

Syrjäisellä saarella sijaitsi Englannin vaurain ja tärkein luostari aina vuoteen 793 asti, kun luostariin hyökkäsivät tanskalaiset viikingit. Siitä alkoi niin sanottu viikinkien aika. Tapahtuma on kuvattu myös Viikingit-televisiosarjan ensimmäisellä kaudella.

Viikinkien hyökkäysten jälkeen luostari perustettiin uudelleen, mutta hylättiin lopulta 1500-luvulla. Luostarista ovat jäljellä rauniot. Nähtävyytenä on myös vuonna 1550 perustettu pieni linna.

Matka Alnwickin linnalle

Alnwickin linna sijaitsee Skotlannin rajalla, ja linnassa vieraileekin kätevimmin Edinburghista käsin. Kun Edinburghiin on 140 kilometriä, kertyy Lontooseen matkaa 500 kilometriä.

Edinburgh onkin todellinen Harry Potter -fanien pyhiinvaelluskohde: kaupunki inspiroi J. K. Rowlingia kirjoittamaan kirjasarjansa ja kaupungissa on monta kiehtovaa Harry Potter -kohdetta.

Voit varata kätevästi netistä retket ja pääsyliput Alnwickin linnalle.

Booking.com

 

Varaa hotelli tai huoneisto yhteistyökumppanimme kautta. Voit varata myös nähtävyyksien pääsyliput ja opastetut kierrokset. Me saamme pienen provision, mutta sinä et maksa penniäkään ylimääräistä. Kiitos, että tuet Kerran elämässä -sivuston toimintaa!