Stratford-Upon-Avon – Shakespearen kotikaupungissa kummittelee

shakespeare kaupunki
Klassista englantilaista arkkitehtuuria Shakespearen kotikaupungissa. Kuvassa keskellä Stratfordin vanhin pubi The Garrick Inn. Kuva: brianac37, Flickr CC

Stratford-Upon-Avon on Englannin kuuluisin kirjallinen kohde. William Shakespearen (1564–1616) pittoreskissa kotikaupungissa voi käydä ihailemassa ja ihmettelemässä Shakespearen synnyinkotia ja tämän vaimon, kirjailijaa kahdeksan vuotta vanhemman Anne Hathaway’n taloa. Shakespeare vietti Stratfordissa nuoruutensa ja viimeiset vuotensa.

Stratford-Upon-Avon on säilyttänyt hyvin historiallisen asunsa ja toimii mainiona esimerkkinä perinteisestä englantilaisesta pikkukaupungista (jos kolmea miljoonaa vuosittaista turisteja ei lasketa mukaan).

Päivän Shakespearen jäljillä voi kruunata käymällä Royal Shakespeare Companyn esityksessä Swan-teatterissa, joka on rakennettu Shakespearen ajan mallin mukaan.

Shakespeare ja hänen perheensä on haudattu Trinity Churchiin.

Stratford-Upon-Avonin kummitushotelli

Stratford-Upon-Avonissa ehtii käydä (pitkällä) päiväretkellä Lontoosta, mutta jos jää yöksi, voi yöpyä aidossa kummitushotellissa.

Tunnelmallisessa kartanohotellissa Ettington Park Hotelissa hiippailee öiseen aikaan Harmaa neito eli Lady in Grey. Neidon tapana on poimia kirjaston hyllystä Sir Walter Scottin teos St. Ronan’s Well jättää sen aina auki saman värssyn kohdalta.

Kaupungin vanhin pubi

Stratford-Upon-Avonin vierailulla kannattaa käydä myös kaupungin vanhimmassa pubissa. The Garrick Inn (25 High Street) on toiminut samassa kauniissa vanhassa talossa vuodesta 1718.

Warwickin linna

Vain 15 kilometrin päässä Stratford-Upon-Avonista sijaitsee komea, keskiaikainen Warwickin linna, josta tuli suosittu nähtävyys jo 1900-luvun alussa. Ivanhoen kirjoittaja, Sir Walter Scott, kutsui Warwickin linnaa Englannin ylevimmäksi näyksi.

Linnan keskiaikaisten aseiden ja haarniskoiden kokoelma on Englannin toiseksi suurin heti Tower of Londonin jälkeen. Varsinkin kesäisin linnan pihalla voi nähdä monenlaista ritarihenkistä ohjelmaa.

Matka Stratford-Upon-Avoniin

Stratford-Upon-Avon sijaitsee 160 kilometriä Lontoosta luoteeseen. Lähin suuri kaupunki on 60 kilometriä pohjoiseen sijaitseva Birmingham.

Kätevimmin Shakespearen kotikaupunkiin pääsee Lontoosta valmiilla retkillä , jolloin ohjelmaan kuuluu yleensä myös vierailu matkanvarrella Oxfordissa ja Cotswoldin idyllisissä kylissä.

Omin voimin perille pääsee junalla kahdessa ja puolessa tunnissa Lontoon Marylebonen asemalta, josta on kolme suoraa junaa Stratford-Upon-Avoniin ja takaisin päivittäin. Edullisimmin Lontoosta pääsee bussilla Victoria Coach Stationilta (vajaat neljä tuntia).

Booking.com

 

Varaa hotelli tai huoneisto yhteistyökumppanimme kautta. Voit varata myös nähtävyyksien pääsyliput ja opastetut kierrokset. Me saamme pienen provision, mutta sinä et maksa penniäkään ylimääräistä. Kiitos, että tuet Kerran elämässä -sivuston toimintaa!

KOMMENTOI

Kirjoita kommentti!
Kirjoita nimesi