Faro – Algarven pääkaupunki

Faron nähtävyyksiin kuuluu myös katedraali, Algarve. Kuva: Saiko3p / Shutterstock

Algarven pääkaupunki Faro on eläväinen yliopistokaupunki, josta löytyy muurien ympäröimä, pittoreski vanhakaupunki ja paikallista yöelämää.

Vajaan 65 000 asukkaan Farosta ei ole kehittynyt varsinaista matkailukeskusta, mikä on vain hyvä asia kaupungin tunnelman kannalta. Farossa kannattaa käydä Algarven-lomalla tutustumassa aitoon portugalilaiseen kaupunkielämään.

Faron luukappeli

Farosta löytyy myös Algarven erikoisin nähtävyys. Faron Karmeliittakirkon pikkuruinen luukappeli, Capela dos Ossos, on vuorattu kauttaaltaan 1245 kuolleen munkin pääkalloilla ja luilla.

Kappeli rakennettiin munkkien muistoksi, kun heidän luunsa jouduttiin siirtämään kirkkoa ympäröineeltä hautausmaalta vuonna 1816.

Olhãon kauppahalli

Algarvessa riittää tuoreita mereneläviä. Maakunnan kalamarkkinoista tunnelmallisin on Faron lähellä sijaitseva Olhãon kauppahalli, jossa kannattaa vierailla aamusta (avataan kello 7, suljettu sunnuntaisin ja hiljainen maanantaisin).

Faron hiekkaranta

Faron lähin hiekkaranta on loputtoman pitkä Praia de Faro, joka on osa Ria Formosan kansallispuistoa. Praia de Farolle pääsee tietä ja siltaa pitkin, muilla kansallispuistoin hiekkasärkkärannoille kulkee venekyytejä.

Faron hotellit

Monelle riittää päiväretki Farossa, mutta jos haluaa jäädä yöksi, hinta-laatu -suhteeltaan Faron parhaana hotellina pidetään Hotel Evaa, joka sijaitsee aivan huvivenesataman ja linja-autoaseman vieressä. Modernit parvekkeelliset huoneet ja uima-allas katolla. Kirsikkana kakun päällä on runsas aamiainen. Se tarjotaan ylimmässä kerroksessa, josta on upeat näkymät.

Katso tarjoukset Faron hotelleihin.

Booking.com

 

Varaa hotelli tai huoneisto yhteistyökumppanimme kautta. Voit varata myös nähtävyyksien pääsyliput ja opastetut kierrokset. Me saamme pienen provision, mutta sinä et maksa penniäkään ylimääräistä. Kiitos, että tuet Kerran elämässä -sivuston toimintaa!