Lagos – kauniita rantoja ja viehättävä vanhakaupunki

Lagosin kaunein ranta on pieni ja suojainen Praia do Camilo, Algarve. Kuva: Pawel Kazmierczak / Shutterstock

Lagos on upea kohde yhdistää Algarvessa ranta- ja kaupunkiloma – Lagosin vanhakaupunki on Algarven tunnelmallisimpia ja eivätkä Lagosin rannatkaan jätä kylmäksi.

Kaupunki sijaitsee niemellä, joka molemmin puolin on pitkät ja komeat rannat. Lisäksi rantakallioiden suojissa on siellä täällä suojaisia ja kauniita pikkurantoja kuten Praia do Camilo ja Praia Dona Ana.

Lagos sopii myös surffareille, sillä Algarven turistikohteista Lagos sijaitsee lähimpänä Algarven länsirannikon aaltoja kuten Portugalin parhaisiin surffirantoihin laskettavaa Praia do Amadoa. Surffirannalle on Lagosista vajaan kolmen vartin ajomatka.

Surffiretket voi järjestää myös Lagosissa toimivan surffikoulun Algarve Surf Schoolin kautta.

Lagosin vanha kaupunki

Lagosin vanhaakaupunkia suojaavat edelleen maurien rakennuttamat muurit. Talot ovat toinen toistaan kauniimpia ja katukivetkin on koristeltun portugalilaiseen tyyliin mosaiikeilla. Herkullisia ravintoloista kannattaa etsiä kujien kätköistä.

Vanhankaupungin nähtävyyksiin kuuluu talo, jossa pidettiin Euroopan ensimmäisiin kuuluvat orjamarkkinat vuonna 1444. Orjat tuotiin Mauritaniasta. Nykyisin talossa toimii taidegalleria.

Keskustan erikoisin nähtävyys on kuningas Sebastiãon patsas, joka näyttää surumieliseltä astronautilta. Sebastião on portugalilaisten rakastama antisankari: Vuonna 1578 teini-ikäinen Sebastião lähti Marokkoon tuhoon tuomitulle sotaretkelle. Hän kuoli miestensä kanssa, ja siihen loppui Portugalin maailmanvalta. Maa ajautui Kastilian vallan alle.

Jostain kumman syystä Sebastiãota silti rakastetaan ja ihannoidaan Portugalissa. Tai ehkä portugalilaistenkin suhde Sebastiãoon on kahtiajakoinen: sen verran kummalliselta hänen patsaansa näyttää.

Lagosin nähtävyydet

Lagos ranta
Ponta da Piedade, Lagos, Algarve. Kuva: Pawel Kazmierczak / Shutterstock

Lagosin kuuluisin nähtävyys on kaupungin vieressä niemenkärjessä sijaitseva Ponta da Piedade, komeiden rantakallioiden alue, jota voi ihailla niin näköalapaikalta kuin veneretkilläkin.

Lagosin parhaiden paikkojen sijainnit näyttää Algarven kartta.

Retket Lagosista

Komea retkikohde Lagosista on Pyhän Vicenten niemi, Euroopan lounaisin kulma, jonne loppui aikoinaan tunnettu maailma.

Lagosin hotellit

Lagosissa voi asua tyylikkäästi niin rannalla kuin vanhassakaupungissakin. 3 Marias Guest House on niin ihana majatalo, että jo pelkästään sen takia kannattaisi viettää muutama yö Lagosissa.

Casa Mãe Lagos sijaitsee vanhankaupungin vieressä ihanassa vanhassa talossa, jonka huoneet on sisustettu modernin valkoisiksi. Tämä hotelli on valon juhlaa!

Hulppeisiin rantatunnelmiin pääsee puolestaan upeassa Cascade Wellness & Lifestyle Resortissa, joka sijaitsee viehättävän pienen Praia do Canavialin vieressä.

Edullinen majapaikka on vanhassakaupungissa sijaitseva rento ja kodikas Olive Hostel.

Katso tarjoukset Lagosin hotelleihin.

Katso lentotarjoukset Portugaliin.

Booking.com

 

Varaa hotelli tai huoneisto yhteistyökumppanimme kautta. Voit varata myös nähtävyyksien pääsyliput ja opastetut kierrokset. Me saamme pienen provision, mutta sinä et maksa penniäkään ylimääräistä. Kiitos, että tuet Kerran elämässä -sivuston toimintaa!