Wawelin linna ja lohikäärmeen luola

Veiksel-joki virtaa Wawelin linnan vierestä. Kuva: Romas_Photo / Shutterstock

Wawelin linna on Puolan vanha kuninkaanlinna. 1300-luvulla rakennetun linnan sisäpihalle pääsee ilmaiseksi. Linnan sisätiloihin päästäkseen pitää ostaa lippuja, joilla pääsee linnan eri osiin. Omat lippunsa on esimerkiksi Aarrekammioon.

Päivittäisiä kävijämääriä on rajoitettu, joten varsinkin matkailusesongin aikaan kannattaa saapua heti aamusta jonottamaan – tai ostaa lippu tietylle ajalle etukäteen netistä. Voit varata kätevästi netistä pääsyliput ja opastetut kierrokset Wawelin linnaan ja muihin Krakovan nähtävyyksiin.

Wawelin katedraali

Wawelin linna on yksi Krakovan suosituimmista nähtävyyksistä. Wawelin katedraaliin on haudattu Puolan kuninkaat.

Wawelin linnan katedraalia pidetään Puolan kansalliskirkkona – tänne on haudattu Puolan kuningas toisensa jälkeen.

Katedraalin oven pielessä riippuvat… hiljaisuutta, fanfaarit… lohikäärmeen luut!

Lohikäärmeen luola

Krakova on lohikäärmeen kaupunki. Smok-lohikäärme asusti linnan alapuolella olevassa luolassa ja vaati tasaiseen tahtiin eläinuhreja.

Nuori Krak-niminen suutari keksi täyttää kuolleen lampaan rikillä ja antaa sen lohikäärmeen syötäväksi. Se oli hirviön loppu. Ja niin kuin kuuluu, suutari sai palkakseen prinsessan ja puoli valtakuntaa – ja itse asiassa vielä enemmän. Koko kaupunki nimettiin Krakovaksi hänen kunniakseen.

Luolaan voi tutustua. Yhdestä päästä kävellään sisään ja toisesta ulos. Ulkona odottaa lohikäärmepatsas, joka sylkee tulta pitkin päivää.

Entä ne lohikäärmeen luut? Aivan kaikki eivät usko perimätietoon. Jotkut väittävät, että lohikäärmeen sijaan kyseessä ovat mammutin tai valaan luut.

 

Varaa tarjousmatka yhteistyökumppanimme kautta. Voit varata myös äkkilähdön. Me saamme pienen provision, mutta sinä et maksa penniäkään ylimääräistä. Kiitos, että tuet Kerran elämässä -sivuston toimintaa!

Booking.com