5 x Singaporen parhaat hawker centre -ruokamarkkinat

Kanariisi on Singaporen kansallisruoka ja parhaimmillaan ruokamarkkinoilla. Kuva: AS Food studio / Shutterstock

Hawker centret ovat Singaporen vastaus katukeittiöille. Hawker centret ovat suuria ruokatoreja, joissa on sisätiloissa on katukeittiökoju toisensa vieressä.

Hawker centre -ruokamarkkinoita on ympäri kaupunkia, ja ne ovatkin erinomaisia paikkoja maistella Singaporen perinteisiä herkkuja. Tarjolla on usein myös ruokaa muualta Aasiasta. Hinnat ovat edulliset: Singaporen ruokamarkkinoilla annokset maksavat vain muutaman euron.

Muutama hawker centre on erityisesti vierailemisen arvoinen.

Lau Pa Sat – satay-vartaita kauniissa ympäristössä

Lau Pa Sat Food Hawker Centre, Singapore. Kuva: Idris1107 / Shutterstock

Singaporen ylivoimaisesti kaunein hawker centre on Lau Pa Sat, joka sijaitsee keskustassa historiallisessa kauppahallissa. Herkuttelemassa kannattaa käydä jo tunnelman takia – Singaporen muut hawker centret kun ovat ulkoasultaan lähinnä nukkavieruja.

Lau Pa Sat on auki iltaisin seitsemästä eteenpäin, ja kauppahalli tunnetaan erityisesti satay-vartaista, joita grillaillaan pitkissä riveissä.

Amoy Street Food Center – Singaporen paras hawker centre

Singaporen hawker center -ruokamarkkinat ovat edullisia paikkoja herkutella. Kuvassa Amoy Street Food Centre. Kuva: Olga Kashubin / Shutterstock

Jos mittapuuksi laittaa Michelin-oppaan, Singaporen hawker centereistä paras on Amoy Street Food Center, jossa peräti neljä ruokakojua on saanut Bib Gourmand -maininnan: A Noodle Story, Famous Crispy Curry Puff, Hong Kee Beef Noodle ja Hoo Kee Rice Dumpling.

Varsin ruman näköinen Amoy Street Food palvelee etenkin läheisen bisneskeskustan valkokaulustyöntekijöitä lounasaikaan, ja jonot ruokakojuihin voivat olla pitkät puolen päivän aikaan. Iltaisin monet ruokakojut ovat kiinni.

Maxwell Food Centre ja Singaporen kuuluisin kanariisi

Kanariisiannos. Maxwell Food Centre, Singapore. Kuva: Boy Catalyst / Shutterstock

Melkein Amoy Food Centren vieressä on toinen kuuluisa hawker centre. Maxwell Food Centre tunnetaan etenkin Tian Tian Hainanese Chicken Rice -kojusta, jonka kanariisiannosta pidetään Singaporen parhaana.

Legendaarinen kanariisikoju sai alkunsa 1980-luvulla, kun muuan sähköteknikko päätti toteuttaa unelmansa ja ryhtyä kokiksi. Maxwell Food Centre sykkii elämää niin lounas- kuin illallisaikaankin.

Golden Mile Food Centre – brutaalin kiehtova

Neljäs kuuluisa hawker center on Golden Mile Food Centre, joka on saanut nimensä vieressä kohoavasta brutalistisen mahtavasta Golden Mile -asuintalosta – Singaporen maamerkki omassa sarjassaan.

Erityisen paljon thairavintoloita, ja Golden Mile Food Centre nauttiikin mainetta Singaporen Pikku-Thaimaana.

Golden Mile Food Centren ruokakojuista Bib Gourmand -maininnan ovat saaneet The Fishball Story ja Wedang. Golden Mile Food Center sijaitsee keskustan laidalla, Arabikortteleiden (Haji Lane) itäpuolella.

Tekka Centre – intialaisia herkkuja

Pikku-Intian alueella sijaitsevassa Tekka Centressä on puolestaan tarjolla tavallista enemmän intialaisia herkkuja kuten biruyani-riisiannoksia.

Tekka Centrestä löytyy kyllä myös kiinalaisia kojuja kuten suosittu Heng Gi Goose and Duck Rice, joka tarjoilee loistavaa ankkaa (hanhea ei nimestä huolimatta ole enää tarjolla).

Singaporen perinneherkuista kerrotaan artikkelissa Singaporen erikoiset herkut.

Booking.com

 

Varaa hotelli tai huoneisto yhteistyökumppanimme kautta. Voit varata myös nähtävyyksien pääsyliput ja opastetut kierrokset. Me saamme pienen provision, mutta sinä et maksa penniäkään ylimääräistä. Kiitos, että tuet Kerran elämässä -sivuston toimintaa!

KOMMENTOI

Kirjoita kommentti!
Kirjoita nimesi