Hollywood – näin koet Los Angelesin legendaarisimman kaupunginosan

Hollywood Boulevard, Los Angeles. Kuva: Sean Pavone / Shutterstock

Los Angelesin kuuluisinta aluetta on tietenkin Hollywood, joka elokuvastudioista suurin osa on tosin jo aikaa sitten muuttanut muualle. Hollywood on silti Los Angelesin parasta seutua kokea elokuvien tähtisateen lumoa.

Hollywood Boulevard – kuuluisat teatterit ja Hollywood Walk of Fame

Hollywood Walk of Fame
Walk of Fame on tähdin koristeltu pätkä Hollywood Boulevardia. Kuva: Oneinchpunch / Shutterstock

Hollywoodin ytimessä kulkee Hollywood Boulevard, jonka varrella sijaitsevat vierekkäin Dolby Theatre (entiseltä nimeltään Kodak Theatre) ja Kiinalainen teatteri (TCL Chinese Theatre).

Dolby Theatre tunnetaan Oscar-gaalasta, Kiinalainen teatteri puolestaan hämmästyttävän ulkomuotonsa lisäksi käden- ja jalanjäljistä, joita elokuvatähdet ovat jättäneet teatterin edustalle 1920-luvulta lähtien. Mukana on erikoisempiakin merkkejä kuten koomikko Groucho Marxin sikarinjälki.

Harry Potter -elokuvien elokuvien tähdet ovat puolestaan jättäneet paikalle taikasauvojensa jäljet.

Kädenjälkien ohella viihdeteollisuuden staroja kunnioitetaan myös tähdillä, joita on Hollywood Walk of Famen varrella. Katuun painettuja tähtiä ovat saaneet niin elokuvien, television kuin populaarimusiikinkin merkkihenkilöt.

Ensimmäiset tähdet paljastettiin jo vuonna 1958. Nykyisin tähtiä on kilometrien matkalla ja niitä on riittänyt sivukaduillekin.

West Hollywood

Halloweenin juhlintaa West Hollywoodissa. Kuva: Hayk Shalunts / Shutterstock

Seksuaalivähemmistöjen suosima West Hollywood on tyylikästä aluetta, jossa on paljon designkauppoja ja julkkisten suosimia ravintoloista. Merkkiputiikkeja löytää etenkin Melrose Avenuen länsipäädystä, joka tunnetaan myös nimellä Melrose Heights.

Kannattaa käydä herkuttelemassa myös The Original Farmer’s Marketissa, joka on perustettu jo vuonna 1934. Kymmenet ruokakojut tarjoavat makuelämyksiä ympäri maailmaa.

Sunset Strip

Hollywoodin toinen kuuluisa katu on Sunset Boulevard, jonka West Hollywoodin alueella kulkevaa osuutta kutsutaan nimellä Sunset Strip. Katua reunustavat palmujen lisäksi monet perinteiset rokkiklubit kuten Whisky a Go Go, Roxy ja Viper Room, jossa on soittanut ja juhlinut sukupolvi toisensa jälkeen maailmantähtiä.

Kaikki eivät ole selvinneet juhlista hengissä: näyttelijä River Phoenix menehtyi huumeiden yliannostukseen Viper Roomissa vuonna 1993.

Erityisen paljon nähtävää Sunset Stripillä ei kuitenkaan ole – sopii parhaiten ilta-aikaan rokkinostalgiaan.

Hollywood-kyltti

Hollywood
Hollywoodin ikoninen nimikyltti Los Angelesissa. Kuva: Sean Pavone / Shutterstock

Sympaattisesti vinksallaan olevan Hollywood-kyltin voi bongata jo matkalla Downtownista Hollywoodiin. Kyltti komeilee Hollywood-kukkuloiden (Hollywood Hills) korkeimmalla huipulla.

Alun perin kyltti pystytettiin vuonna 1923 Hollywoodland-asuinalueen mainokseksi. Sittemmin kyltin Land-osa on jäänyt pois ja asuinaluekin on jäänyt unholaan. Sen sijaan kyltistä on tullut Los Angelesin kuvatuimpia symboleita.

Paras paikka kuvan ottamiseen on Lake Hollywood Park.

Mulholland Drive

David Lynchin mystisen klassikkoelokuvan kuuluisaksi tekemä Mulholland Drive kiemurtelee Hollywoodin edustalla kukkuloilla, joita koristavat rikkaiden huvilat. Tien varrelta avautuvat komeat näkymät Hollywoodiin – toteutuneiden ja särkyneiden unelmien kaupunkiin. Katso leffa ja lähde ilta-ajelulle.

Elokuviin Hollywoodissa

Jos haluaa käydä Hollywoodissa elokuvissa, kannattaa suunnata tyylikkääseen The ArcLight Hollywood -teatteriin, jossa tähdetkin tykkäävät käydä leffassa. Vakioasiakkaisiin kuuluvat muun muassa Quentin Tarantino ja Natalie Portman.

Hollywoodin baarit

Hollywoodin klassikkobaareja on Hollywood Boulevardin varrella sijaitseva jo vuonna 1919 avattu Musso & Frank Grill. Täällä ovat siemailleet punaisilla nahkasohvilla cocktaileja sekä Charlie Chaplin, Greta Garbo että Humbhrey Bogart. Edelleenkin mahdollista bongata julkkiksia. Muun muassa Mad Men -televisiosarjan avajaiset pidettiin täällä.

Hollywoodin hotellit

Hollywoodin – ja koko Los Angelesin – legendaarisin hotelli on West Hollywoodissa sijaitseva Chateau Marmont, joka on täynnä Hollywood-historiaa. Johnny Depp on muun muassa kehuskellut harrastaneensa Kate Mossin kanssa seksiä hotellin jokaisessa huoneessa.

Sunset Boulevardilla sijaitseva Andaz West Hollywood tunnetaan puolestaan rocktähdistä. Täällä ovat majailleet ja juhlineet niin Led Zeppelin kuin Rolling Stoneskin.

Katso tarjoukset Hollywoodin hotelleihin.

Booking.com

 

Varaa hotelli tai huoneisto yhteistyökumppanimme kautta. Voit varata myös nähtävyyksien pääsyliput ja opastetut kierrokset. Me saamme pienen provision, mutta sinä et maksa penniäkään ylimääräistä. Kiitos, että tuet Kerran elämässä -sivuston toimintaa!

KOMMENTOI

Kirjoita kommentti!
Kirjoita nimesi