Malibu – julkkisten rantakaupunki

Malibu Kalifornia Yhdysvallat
Malibun ranta kutsuu surffaamaan. Kuva: Giuseppe Milo, Flickr CC

Malibu – jo kalifornialaisen rantakaupungin nimi tuo mieleen hiekkarannat ja surffiaallot, kuuluisat elokuvatähdet ja satumaisen rikkaat miljonäärit. Santa Monican vieressä sijaitseva Malibu on samaan aikaan rento ja hävyttömän rikas. Malibun rannalla olevien rantahuviloiden hinnat alkavat kymmenistä miljoonista.

Varsinaista nähtävää Malibussa ei ole paljon muuta kuin hienot rannat ja julkkisten huvilat. Malibussa ovat asuneet niin Leonardo DiCaprio kuin Lady Gagakin, Beyonce,Will Smith, Charlize Theron, Pink, ja kymmenet muut kuuluisuudet.

Julkkiksia vetävät Malibuun kauniit rantamaisemat sekä hyvä sijainti sopivan lähellä ja kuitenkin aavistuksen syrjässä Los Angelesista, jonne on ajomatkaa vajaan tunnin verran. Sekä tietysti surffiaallot, joista Malibu myös tunnetaan.

Malibun läpi kulkee Pacific Coast Highway, upea rantatie, joka vie Los Angelesista San Franciscoon.

Malibun rannat

Malibu käsittää useita rantoja, joista keskeisin on mereen työntyvän Malibu Pier -laiturin kohdalla.

Laiturin länsipuolen surffirantaa kutsutaan nimellä Malibu Surfrider Beach. Jos lähtee kävelemään laiturin itäpuolen rantaa pitkin, saapuu noin kilometrin jälkeen ökyrikkaiden asuttamalle Carbon Beachille.

Suosittu ranta on myös 15 kilometriä lännempänä sijaitseva pitkä ja komea Zuma Beach.

Malibun parhaat paikat julkkisten bongaamiseen

Malibun rantojen lisäksi julkkiksia voi koettaa bongata Malibun pienessä ostoskeskuksessa Malibu Country Martissa. Toinen julkkisten – kuten Lady Gagan – suosima ostospaikka on Zuma Beachin luona sijaitseva Vintage Grocers.

Julkkisten pitkäaikainen suosikkiravintola on Nobu Malibu.

Getty Villa ja Gettyjen traaginen tarina

Malibun ainoa varsinainen nähtävyys on Getty Villa, joka esittelee maailman ensimmäisen miljardöörin, öljypohatta Jean Paul Gettyn keräämää antiikin Kreikan ja Rooman taidekokoelmaa.

Taidekokoelmaakin mielenkiintoisempi tosin on Gettyjen tarina, joka on kerrottu myös televisiosarjassa Trust.

Jean Paul Gettyn hippiboheemi teini-ikäinen pojanpoika John Paul Getty III kidnapattiin Italiassa, mutta isoisä kieltäytyi maksamasta 17 miljoonan (nykyrahassa 96 miljoonan dollarin) lunnaita. Syyksi hän ilmoitti, että lunnaiden maksaminen olisi vaarantanut hänen muutkin lapsenlapsensa.

Perheen patriarkka muutti mielensä vasta, kun hänelle lähetettiin pala pojanpojan korvaa. Ja sittenkin hän antoi lunnaisiin vain maksimimäärän, jonka saattoi laittaa verovähennyksiin. Lopun summan hän lainasi pojalleen neljän prosentin korkoa vastaan.

Vapauduttuaan Paul Getty III sortui alkoholiin ja huumeisiin ja halvautui lopulta huumeiden yliannostuksen takia.

Getty Villa sijaitsee lähellä Santa Monicaa.

Ravintolavinkki

Pacific Coast Highwayn varella sijaitseva Malibu Seafood Fresh Fish Market & Patio Cafe on paikkakuntansa klassikkoja. Vuonna 1972 perustetun, yksinkertaisen ravintolan omistavat paikalliset kalastajat ja merenleävät ovat taatusti tuoreita. Hyvä paikka maistaa vaikkapa klassista clam chowderia. Terassi avautuu merelle.

Majoitus Malibussa

Malibu on enemmän asuinpaikka kuin matkakohde. Muutama hotelli kuitenkin löytyy, missä voi yön tai parin verran kokea, millaista olisi asua Malibussa.

Malibu Beach Inn ja The Surfrider Malibu sijaitsevat molemmat rannalla Malibu Pierin lähellä.

Booking.com

 

Varaa hotelli tai huoneisto yhteistyökumppanimme kautta. Voit varata myös nähtävyyksien pääsyliput ja opastetut kierrokset. Me saamme pienen provision, mutta sinä et maksa penniäkään ylimääräistä. Kiitos, että tuet Kerran elämässä -sivuston toimintaa!