Los Angelesin lentokenttä LAX – näin pääset lentokentältä keskustaan

Los Angeles lentokenttä
Los Angelesin lentokentän näkymiä.

Los Angelesin kansainvälinen lentokenttä LAX sijaitsee Venice Beachin eteläpuolella, noin 30 kilometriä Downtownista.

Moni vuokraa auton suoraan lentokentältä. Ajomatka lentokentältä eri puolille Los Angelesia vaihtelee tunnin molemmin puolin kohteesta ja ruuhkista riippuen.

Joukkoliikenteelläkin lentokentältä pääsee, kunhan varaa liikkumiseen riittävästi aikaa ja hyvät hermot eikä matkatavaraa ole mukana valtavia määriä.

Los Angelesin lentokentältä keskustaan (Downtown)

Ilmainen bussi G (kilvissä lukee G Green Line) kulkee lentokentän jokaisen terminaalin kautta ja kuljettaa vihreän pikaraitiolinjan Aviation-pysäkille. Tässä vaiheessa pitää jo ostaa automaatista lippu ($1,75), jotta pääsee raitiovaunun pysäkkilaiturille.

Vihreällä linjalla kuljetaan Norwalkin suuntaan, kunnes Imperial/Wilmington-asemalla vaihdetaan alemmalla tasolla kulkevan sinisen linjan kyytiin. Sinisen linjan pääteasema on 7th Street/Metrocenter aivan Downtownin ytimessä. Matkaan on syytä varata 60–80 minuuttia.

Kun matkustaa keskustasta lentokentälle, tulee ratikkalippu tulee säilyttää ja esittää Aviation-asemalla bussinkuljettajalle, sillä ilman sitä ei ole asiaa G-bussin kyytiin.

Lentoasemalta Venice Beachille ja Santa Monicaan

Ilmainen bussi C (kilvissä lukee LAX Lot C) pysähtyy jokaisen terminaalin edustalla ylätasolla eli lähtevän liikenteen tasolla. Tunnistat oikean paikan kyltistä LAX Shuttle & Airline Connections. Bussi vie LAX City Bus Center -bussiasemalle, mistä bussi 3 vie Venice Beachin kautta perille Santa Monicaan. Lipun hinta on $1,25, ja bussi kulkee päivittäin keskiyöhön saakka, pääsääntöisesti 10–15 minuutin välein. Matkaan on syytä varata noin tunti.

Kaikista vaivattominta on varata lentokenttäkuljetus etukäteen.

Vaihtoehdot LAXille

Jos Los Angelesiin saapuu lentäen muualta Yhdysvalloista, kannattaa pitää mielessä myös alueen pienemmät lentokentät.

Kaikki suuret amerikkalaisyhtiöt lentävät LAXin lisäksi Hollywood–Burbankin lentoasemalle (BUR), joka on paljon lähempänä Hollywoodia kuin LAX.

Lentoja on paljon myös 60 kilometriä Downtownista itään sijaitsevalle pienelle Ontarion lentoasemalle (ONT), joka voi olla autonvuokraajalle huomattavasti stressittömämpi vaihtoehto kuin valtava LAX.

 

Varaa hotelli tai huoneisto yhteistyökumppanimme kautta. Voit varata myös nähtävyyksien pääsyliput ja opastetut kierrokset. Me saamme pienen provision, mutta sinä et maksa penniäkään ylimääräistä. Kiitos, että tuet Kerran elämässä -sivuston toimintaa!

KOMMENTOI

Kirjoita kommentti!
Kirjoita nimesi