Santa Monica – rantakohde Los Angelesin vieressä

Santa Monica
Santa Monican hiekkaranta ja laituri Los Angelesissa. Kuva: One Inch Punch / Shutterstock

Santa Monica on viihtyisä rantakaupunki aivan Los Angelesin kupeessa. Tänne voi tulla päiväretkelle Downtownista, mutta parhaiten tunnelmaan pääsee, kun ottaa muutamaksi yöksi hotellin Santa Monicasta.

Tunnetuin nähtävyys on Santa Monica Pier, jolla sijaitseva huvipuisto Pacific Park on hauskalla tavalla hieman kulahtanut. Vanhan ajan huvipuiston vilkas ja hilpeä tunnelma kutsuu matkailijoita kokeilemaan pelihallien jänniä pelejä ja testaamaan huvipuistolaitteita.

Laiturilla on mukava myös vain istua alas hetkeksi, nauttia herkullisesta Wetzel’s Pretzels -rinkelistä ja kuunnella paikallisia katusoittajia. Ravintoloitakin on lukuisia, tosin parhaisiin joutuu jonottamaan pöytää joskus pitkäänkin.

Valokuvauksen ystävien kannattaa odotella auringonlaskua, sillä rannalta mereen työntyvä pitkä laituri maailmanpyörineen tarjoaa mahdollisuuden hienoihin otoksiin.

Hiekkaranta jatkuu silmänkantamattomiin, ja rantakeleistä voi nauttia usein toukokuusta lokakuulle asti. Suomalaiseen ilmastoon tottuneelle talvikin on täällä melkein rantakautta, lämpötila kun nousee vuodenvaihteessakin usein 20 asteen tienoille.

Mukavaa ajanvietettä tarjoaa myös pitkä kävelykatu 3rd Street Promenade. Kävelykadulla on paitsi valtava määrä suurempia ja pienempiä kauppoja, myös hauskoja katutaiteilijoita ja taitavia katusoittajia.

Kävelykatu päättyy etelässä kauppakeskukseen Santa Monica Place, jossa on kauppojen lisäksi myös monipuolinen ravintolatarjonta. Jos olet kuullut kertomuksia Cheesecake Factoryn taivaallisista juustokakuista, täällä niitä pääsee maistamaan.

Santa Monican hotellit

Ikimuistoinen paikka asua Santa Monican rannalla on upea, vuonna 1939 avattu art deco -kaunotar Hotel Shangri-La, jossa ovat viihtyneet niin Madonna kuin Tom Cruisekin.

Katso tarjoukset Santa Monican hotelleihin.

Miten Santa Monicaan pääsee?

Santa Monica Route 66
Yhdysvaltoja halkova legendaarinen Route 66 päättyy Santa Monicaan. Kuva: Giuseppe Milo, Flickr CC

Santa Monicaan pääsee helposti omalla pienkoneella, sillä täällä on luonnollisesti oma, kunnallinen lentokenttä Santa Monica Municipal Airport vain kolmen kilometrin päässä rannasta.

Jos et ole vielä toteuttanut amerikkalaista unelmaasi ja kuulu oman lentokoneen omistajiin, niin toinen varteenotettava vaihtoehto on Expo-linjan pikaratikka Downtownista. Päätepysäkki on aivan Santa Monica Place -kauppakeskuksen nurkalla, 400 metriä Santa Monica Pieriltä.

Ranta-aluetta pitkin voi kävellä naapuriin Venice Beachille – tai vaikka rullaluistella.

Santa Monican kokemuksia

Santa Monica -sivun on kirjoittanut avustajamme Sini Eikonsalo. Tekemisessä on avustanut myös Kerran elämässä -sivuston Los Angeles -ekspertti Daniel Federley. Kerro omia kokemuksiasi ja vinkkejäsi Santa Monicasta kommenttiosuudessa.

Booking.com

 

Varaa hotelli tai huoneisto yhteistyökumppanimme kautta. Voit varata myös nähtävyyksien pääsyliput ja opastetut kierrokset. Me saamme pienen provision, mutta sinä et maksa penniäkään ylimääräistä. Kiitos, että tuet Kerran elämässä -sivuston toimintaa!

KOMMENTOI

Kirjoita kommentti!
Kirjoita nimesi