Venice Beach – LA:n legendaarisin rantakohde

Auringonlasku Venice Beachilla.

Mitä olisi Los Angelesin -reissu ilman vierailua Venice Beachilla, tähtisateen kaupungin erikoisimmassa kaupunginosassa? Venice Beach on kuin naapurinsa, suhteellisen konservatiivisen ja lapsiystävällisen Santa Monican, eksentrinen pikkuserkku. Rannalta toiselle voi kävellä.

Venice sai nimensä ja kanavansa 1900-luvun alussa, kun tupakkamiljonääri Abbot Kinney päätti luoda alueelle Venetsia-henkisen lomakeskuksen. Oli gondoleita, venetsialaistyylisiä taloja ja huvipuistoja.

Toiminta kukoisti hetken aikaa, mutta parissakymmenessä vuodessa Venice slummiutui ja Los Angelesin kaupunginisät ottivat alueen hallintaansa ja täyttivät suurimman osan kanavista.

Perheiden sijaan Venice alkoi houkutella boheemeja. 1950-luvulla täällä viihtyivät beatnikit ja vuonna 1965 Venicessä perustettiin Doors-yhtye. Kaupunginosa on inspiroinut myös renttukirjailija Charles Bukowskia.

Venice Boardwalk

Skeittaus ja Venice Beach kuuluvat yhteen.

Nykyisin alue on turistinen, mutta ekstrovertti tunnelma kukoistaa edelleen Venice Boardwalkilla (virallisesti Ocean Front Walk), jolla on monenlaisia katutaiteilijoita, kuuluisa Muscle Beach, suosittu skeittipuisto ja rullaluistelijoiden Skate Dancing Plaza.

Myös katukoriskenttiä riittää – kaupunginosasta on ponnistanut moni NBA-ammattilainen.

Venicen säilyneet kanavat sijaitsevat lähellä Muscle Beachia.

Ostoskatu Abbot Kinney Boulevard

Muutaman korttelin päässä rannalta on Venicen ostoskatu Abbot Kinney Boulevard.

Erikoisten rakennusten ystävien kannattaa kävellä Abbot Kinney Boulevardilta Main Streetille, jonka varrella on erikoinen, jättimäisellä kiikarilla koristeltu Binocular Building.

Sangen brutalistisen näköinen rakennus on sankariarkkitehti Fank Gehryn käsialaa.

Booking.com

 

Varaa hotelli tai huoneisto yhteistyökumppanimme kautta. Voit varata myös nähtävyyksien pääsyliput ja opastetut kierrokset. Me saamme pienen provision, mutta sinä et maksa penniäkään ylimääräistä. Kiitos, että tuet Kerran elämässä -sivuston toimintaa!