Malediivit-matkaopas

Malediivien maisemat ovat omaa luokkaansa. Kuva: Romrodphoto / Shutterstock

Tämän voi sanoa suoraan ja liioittelematta: jos ajatellaan puhtaasti hiekkarantoja, merta ja vesiaktiviteetteja, on Malediivit maailman paras matkakohde. Piste. Malediivien saaret ovat huikean kauniita lomakohteita: hiekka on täydellisen valkoista ja meri turkoosia ja kirkasta. Ja meri on täynnä ihmeitä: esimerkiksi paholaisrauskuja näkee Malediiveilla lähes varmasti, jos vain haluaa. Myös valashaiden bongaamiseen on loistavat mahdollisuudet.

Kaikki kaupallinen kalastaminen tapahtuu kaukana avomerellä, joten saarten edustalla kalaa riittää yllin kyllin niin snorklaajien ja sukeltajien ihasteltaviksi kuin huvikalastajienkin pyydettäväksi. Purjekalojakin on meressä vielä vaikka kuinka.

Ja sitten ovat tietenkin itse malediivilaiset: he ovat ystävällisyyden ja sydämellisyyden perikuvia.

Malediivit on sen verran ainutlaatuinen matkakohde, että sieltä kerrotut tarinat kuulostavat helposti kalajutuilta. Mutta ne ovat totta. Malediivit on yksi maailman koskemattomista paikoista.

Eikä Malediivit ole lainkaan niin kallis lomakohde kuin yleensä luullaan. Malediiveilla voi myös matkustaa edullisesti.

Mutta on Malediiveilla huonojakin puolia. Jos ei välitä sukeltamisesta, snorklaamisesta, surffaamisesta tai kalastamisesta, kannattaa miettiä toista kohdetta; Malediiveilla eri juuri muita aktiviteetteja ole tarjottavana.

Alkoholia ei tarjoilla paikallisten asuttamilla saarilla laisinkaan. Yksityisillä hotellisaarilla alkoholi kuitenkin virtaa vapaasti.

Ja periaatteessa Malediiveja pitäisi boikotoida: maan ensimmäinen demokraattisesti valittu presidentti Mohamad Nasheed on teljetty tekaistuin perustein vankilaan ja Malediiveja hallitaan diktatuurin ottein. Malediivit vaan on muuten niin upea kohde, että sen boikotoiminen on vaikeaa. Eikä mitään kansainvälisestä kauppaboikottia ole koskaan edes ehdotettu.

Jonkin sortin ongelma on sekin, että kun on vihdoin kokenut Malediivit, harva rantakohde tuntuu enää miltään Malediivien ihmeiden jälkeen.

Tästä oppaasta löydät vinkkejä ja kokemuksia Malediivien matkalle.

Teksti Antti Helin

Malediivit ja maailman ihmeet

sukellus
Valashai Malediiveilla. Kuva: Krzysztof Odziomek / Shutterstock

Malediivit on jo itsessään luonnonihme. Tällaista paikkaa ei ole toista. Miten eriskummallisiin ja kauniisiin paikkoihin ihmiskunta onkaan asettunut!

Malediiveilla on loistavat mahdollisuudet nähdä paholaisrauskuja ja valashaita, ahdin valtakunnan kuninkaallisia.

Lue lisää sukeltamisesta ja snorklaamisesta Malediiveilla.

Malediivit – nähtävyydet ja harrastukset

Syrjäisemmillä rannoilla voi uida bikineissä. Kuva: Suravid / Shutterstock

Malediiveilla ei pahemmin ole nähtävyyksiä (poikkeuksena aivan Malediivien eteläisin atolli, jolla on säilynyt vanhoja buddhalaisia raunioita). Tekeminen rajoittuu upeasta merestä nauttimiseen, kalastamiseen, snorklaukseen ja sukeltamiseen.

Malediiveilta löytyy muutamalta atollilta myös maailmanluokan surffiaaltoja. Hyvä kohde lainelautailuun on esimerkiksi Malen lähettyvillä sijaitseva Thulusdhoo-saari. Thulusdhoo on paikallisten asuttama saari, jolla sijaitsee muutama kohtuuhintainen majatalo kuten Batuta Maldives Surf View Guesthouse.

Edullinen matkailu Malediiveilla

Male, Malediivit. Kuva: Iordache Gabriel / Shutterstock

Edullinen matkailu Malediiveilla onnistuu suuntaamalla hotellisaarien sijaan paikallisten asuttamille saarille. Paikallisten saarilta löytyy kohtuuhintaisia majataloja eikä ruokakaan maksa paljoa.

Majataloja on monilla saarilla. Erinomainen valinta saareksi on esimerkiksi Ukulhas, jolla on pitkä ja kaunis ranta. Lähettyvillä on matalikko, jolla pääsee takuuvarmasti snorklaamaan paholaisrauskujen kanssa. Erinomainen majatalo Ukulhaksella on Ukulhas Inn.

Lue lisää edullisesta matkustamisesta Malediiveilla.

Malediivien keskihintaiset hotellit

Malediivien lämpötila on melkein aina 30 asteessa. Kuva: Donvictorio / Shutterstock

Edullisten majatalojen ja luksushotellien lisäksi Malediiveilta löytyy jonkin verran myös keskihintaisia hotelleja, jotka maksavat alkaen 200 euroa/yö.

Melkein missä tahansa muualla maailmassa reilulla 200 eurolla voi odottaa saavansa luksushotellin, mutta ei Malediiveilla. Yleensä tämän hintaluokan paikoissa on Malediiveilla jokin syy, miksi ne ovat ”edullisia”. Huoneet saattavat esimerkiksi olla vanhahtavia tai pienelle saarelle on saatettu änkeä paljon bungaloweja.

Mutta kun antaa pienet puutteet anteeksi, tarjoavat myös keskihintaiset hotellit loistavan Malediivit-elämyksen: turkoosia merta ja upeita koralliriuttoja.

Mukava, edullinen hotellisaari lähellä pääkaupunki Malea on Smartline Eriyadu Island Resort (alkaen 200 euroa/yö).

Fun Island on myös edullisimmasta päästä Malediivien lomasaaria. Fun Island tapaa jakaa mielipiteitä: yhdet valittavat vanhahtavista huoneista, toiset taas pitävät hinta–laatusuhdetta erinomaisena. Fun Island sijaitsee eteläisellä Ari-atollilla, jossa keskinkertaisen majoituksen korvaa hyvä mahdollisuus nähdä valashaita ja rauskuja.

Malediivit – hotellit täysihoidolla

Huonehinnan lisäksi matkan kustannuksia laskiessa kannattaa miettiä myös ravintolalaskujen hintaa. Hotellisaarilla ei ole muita ravintoloita kuin hotellien omat, jotka veloittavat yleensä 20–60 euroa per ateria per henkilö.

Hyvä tapa välttyä suurilta ravintolalaskuilta on valita hotelli täysihoidolla. Hyviä vaihtoehtoja ovat esimerkiksi eteläisellä Ari-atollilla sijaitsevat Ranveli Island Resort ja Vilamendhoo Island Resort sekä suomalaistenkin matkatoimistojen listoilla oleva, kehuttu Kuredu Island Resort.

Häämatka Malediiveille ja Malediivien luksuslomat

Malediivit on romanttinen lomakohde. Kuva: Martin Valigursky / Shutterstock

Malediivit on tietenkin legendaarinen kohde häämatkalle ja luksuslomille. Mistään päin maailmaa ei löydy yhtä upeita rantamaisemia ja privaatteja hotelleja. Jo yksin matkanteko vesitasolla pääkaupunki Malesta lomasaarelle kuvankauniiden atollien yli on ikimuistoinen elämys.

Pienellä paratiisisaarella viettää taatusti unohtumattoman häämatkan rakkaansa kanssa. Malediiveilla on myös tarjolla erityisiä luksuselämyksiä: voit syödä kalojen keskellä pinnanalaisissa ravintoloissa ja nukkua omassa bungalowissa suoraan turkoosin meren päällä. Luksushotellien kylpylät ovat huippuluokkaa.

Legendaarisia hemmottelupaikkoja ovat esimerkiksi Soneva Fushi ja Banyan Tree Vabbinfaru, joiden tinkimättömän luksuksen kruunaa maailman luokan spa.

Idyllinen Cocoa Island tunnetaan siitä, että kun sinne kerran matkustaa, ei enää muualla haluakaan. Toinen rakastettu idyllinen hotelli on Mirihi Island Resort. Molemmat perustavat luonnonläheisyyteen ja paikalliseen tunnelmaan.

Conrad Maldives Rangali on ottanut kaiken irti Malediivien pinnanalaisesta maailmasta. Merenpinnan alle, kalojen keskelle, on rakennetut niin vedenalainen kylpylä kuin ravintolakin. Conradin sijainti on loistava myös sukeltajalle ja snorklaajalle: hotellisaari sijaitsee valashaiden vaellusreitillä.

Nuorekasta luksustunnelmaa etsivälle loistava valinta on W Retreat Maldives. W-ketjun hotellit tunnetaan ympäri maailmaa rikkaiden ja kuuluisien bileparatiiseina.

Shangri-La’s Vilingili erottuu joukosta siinä, että se on tavallista suurempi saari. Täällä eivät saaren rajat tule heti vastaan. Siltoja pitkin pääsee kävelemään yhteensä viidelle saarelle, joista yhdellä sijaitsee paikallinen, malediivilainen kylä. Hotelli sijaitsee Malediivien seurannalla, saarivaltakunnan eteläisimmällä Addu-atollilla.

Halvat lennot Malediiveille

Malediivien saaria lentokoneen ikkunasta. Kuva: Jag CZ / Shutterstock

Malediivien kansainvälinen lentokenttä on pääkaupunki Malen vieressä tekosaari Hulhumalelle. Hulhumalelta matkaa saarille jatketaan joko vesitasolentokoneilla, hotellien pikaveneillä tai paikallisilla laivoilla. Kaksi edellistä tapaa ovat kalliita, viimeisin on edullinen. Saarelta toiselle pääsee paikallisten laivoilla alle kymmenellä taalalla.

Malediivien viisumin saa lentokentältä.

Matka Malediiveille on helppo yhdistää lomaan Dubaissa tai Sri Lankassa, joista molemmista on hyvät lentoyhteydet Malediiveille.

Kannattaa Qatar Airwaysin lentohinnat Maleen: Qatarilla on usein hyviä tarjouksia, ja Qatar Airways on kaikin puolin loistava lentoyhtiö. Toinen hyvä vaihtoehto on lentää Dubain kautta: Dubaista Malediiveille lentää edullisesti halpalentoyhtiö FlyDubai.

Vertaa eri lentoyhtiöiden hintoja Suomesta Malediiveille.

Lue lisää, miten löytää halvat lennot.

Pakettimatkat Malediiveille

Pakettimatkat Malediiveille tulevat usein itsenäistä matkailua edullisemmiksi, sillä hintaan kuuluvat lennot, majoitus ja siirtymiset saarille. Top10Matkatarjoukset myy Malediiveille valmismatkoja, joista edullisin maksaa alle tuhat euroa! Hinnat vaihtelevat matkustuspäivien mukaan.

Erikoistarjous Malediiveille maksaa alk. 811 euroa! Hintaan sisältyvät lennot, majoitus ja venematka Maafushin saarelle.

Matka Lankanfinolhun saarelle maksaa alk. 1150 euroa. Majoitus 5-tähden Paradise Island Resort & Spa -hotellissa.

Loma yksityissaarella Malediiveilla maksaa alk. 1238 euroa. Majoitus 4—tähden Bandos Island Resort & Spa -hotellissa.

Matkaopas Malediiveille

Malediiveista ei ole julkaistu suomenkielellä matkaopasta, mutta Lonely Planetin tuoreen, englanninkielisen Malediivit-oppaan voi tilata edullisesti netistä (15,20 e).


 

Varaa hotellisi yhteistyökumppanimme kautta. Voit varata myös äkkilähdön. Me saamme pienen provision, mutta sinä et maksa penniäkään ylimääräistä. Kiitos, että tuet Kerran elämässä -sivuston toimintaa!

array(1) {
  [0]=>
  string(10) "Malediivit"
}