Chongqing – Jangtse-joen kaupunki

chongqing
Mahtavan Jangtse-joen voi Chongqingissa ylittää myös pitkin kaapelirataa.

Kiinaa kutsutaan Keskuksen valtakunnaksi – ja Chongqing sijaitsee keskellä Kiinaa, toisi kuin muut rannikolla sijaitsevat Kiinan megakaupungit. Chongqing kasvaa silmissä: uusia pilvenpiirtäjiä nousee kuin taikaiskusta. Asukkaita keskusta-alueella on noin kahdeksan miljoonaa, ja kohta taas miljoona enemmän.

Chongqingin elämänlanka on mahtava Jangtse-joki, jonka mutkaan metropolin pilvenpiirtäjät ovat nousseet. Jangtse ei ole mikään ihan pikkujoki: 6300 kilometriä pitkä Jangtse on maailman kolmanneksi pisin joki Niilin ja Amazonin jälkeen. Jangtse on ollut Kiinassa elämän tuoja ja viejä: sen kuljettama liete on ravinnut pellot ja joen tulvat aiheuttaneet valtavia tuhoja (1900-luvun tulvissa on kuollut lähes puoli miljoonaa kiinalaista).

Jangtsen suurin nähtävyys on Kolmen rotkon pato, jonne voi lähteä risteilylle Chongqingista. Matkaa voi jatkaa myös kohti  Sichuanin maakuntaa, jonka pääkaupunkiin Chengduun on vain parin tunnin junamatka.

Chongqing ei ole itsessään mikään varsinainen matkailukaupunki: suurin syy saapua kaupunkiin ovat Finnairin suorat lennot. Tosin kyllä Chongqingissakin saa muutaman päivän kulumaan mukavasti.

Henkisesti Chongqingin on jo osa Sichuania – Chongqingin ravintoloissa vallitsee Sichuanin tulinen ruokakulttuuri.

Chongqingin nähtävyydet

Aivan Chongqingin vieressä on Ciqikoun vanhakaupuki, jossa on säilynyt historiallista tunnelmaa.

Tunnin matkan päässä sijaitsevat Dazun kalliokaiverrukset ovat Unescon maailmanperintökohde: kallioon on hakattu 1000 vuotta sitten tuhansia niin taolaisia, kungfutselaisia kuin buddhalaisiakin patsaita.

Alueen komein nähtävyys on kaupungin lähettyvillä sijaitseva karstivuorimaisema Tiānshēng Sān Qiáo (Three Natural Bridges). Nimensä alue on saanut luonnonmuovaamista mahtavista kivisilloista.

Diaoyu Fortress on kalliolinnoitus, jossa kiinalaiset onnistuivat pysäyttämään ylivoimaisten mongolialaisten etenemisen.

Chongqingin eläintarhassa näkee niin jättiläispandoja kuin erittäin uhanalaisia eteläkiinan tiikereitäkin.

Kitseihin tunnelmiin pääsee keskustan Foreigners’ Streetin huvipuistoalueella, jossa voi hämmästellä niin Kiinan muurin kuin Rio de Janeiron Kristus-patsaankin kopioita.

Chongqingista voi lähteä risteilylle Jangtse-joelle kohti mahtavaa Kolmen rotkon patoa.

Lennot Chongqingiin

Finnair lentää suoraan Chongqingiin. Chongqingista matkaa voi jatkaa junalla Sichuanin pääkaupunkiin Chengduun.

Katso lentotarjoukset Chongqingiin.

Booking.com

 

Varaa hotelli tai huoneisto yhteistyökumppanimme kautta. Voit varata myös nähtävyyksien pääsyliput ja opastetut kierrokset. Me saamme pienen provision, mutta sinä et maksa penniäkään ylimääräistä. Kiitos, että tuet Kerran elämässä -sivuston toimintaa!