Tiibet – matka maailman katolle

Tiibetin Kailash on maailman pyhin vuori ja Tiibetin huikein matkakohde – silloin kun vuoren juurelle pääsee.

Himalajan ylängöllä sijaitseva Tiibet on kaunis, mystinen ja traaginen matkakohde. Tiibetinbuddhalainen kulttuuri sinnittelee Kiinan pakkovallan alla.

Lhasassa on vahva kiinalainen vaikutus ja kaupunkia on modernisoitu paljon, mutta tallella on myös tiibetiläistunnelmaa.

Lhasan mahtava Potala-palatsi on komea näky ulkoa, mutta autio sisältä. Elävää tiibetiläistä kulttuuria pääsee näkemään Jokhang-luostarissa, yhdessä Tiibetin pyhimmistä.

Jos ei ole aikaa tai mahdollisuutta matkustaa Tiibetissä pitemmälle Lhasan ulkopuolelle, kannattaa tehdä ainakin päivän tai kahden retki kauniille Namtso-vuoristojärvelle.

Namtso-järvellä pääsee käymään Lhasasta käsin.

Tiibetin mystisimmät ja eeppisimmät elämykset odottavat pyhän Kailash-vuoren juurella – silloin kun sinne pääsee matkustamaan. Aina välillä Kiinan virkamiehet estävät länsimaalaisilta matkustamisen Kailash-vuorelle. Kun matkustaminen Kailash-vuorelle on sallittua, on luvassa eeppinen parin viikon roadtrip halki Tiibetin.

Matka Tiibetiin

Mount Everest -vuorella on vuorikiipeilijöiden base camp myös Tiibetin puolella.

Erinomainen tapa tutustua Tiibetiin on matkustaa Kiinasta junalla Lhasaan ja jatkaa sieltä matkaa maata pitkin Nepalin Kathmanduun.

Lhasasta Kathmanduun vievää Friendship Highwaylta pitkin pääsee opastetuilla jeeppimatkoilla. Matkan varrella näkee hyvän kattauksen Tiibetin maisemia ja maailman korkeimman vuoren, Mount Everestin.

Booking.com

 

Varaa hotelli tai huoneisto yhteistyökumppanimme kautta. Voit varata myös nähtävyyksien pääsyliput ja opastetut kierrokset. Me saamme pienen provision, mutta sinä et maksa penniäkään ylimääräistä. Kiitos, että tuet Kerran elämässä -sivuston toimintaa!

KOMMENTOI

Kirjoita kommentti!
Kirjoita nimesi