Hongkongin rannat

Hung Shing Yeh -ranta. Lamman saari, Hongkong. Kuva: eWilding / Shutterstock.com

Kukaan tuskin tulee Hongkongiin varta vastan rantalomalle tai auringonotto mielessään, mutta jos lomalla on ylimääräistä aikaa, vierailu biitsillä kannattaa – etenkin viikonloppuna. Biitsit ovat hyviä paikkoja nähdä hongkongilaisia vapaalla.

Harvalla kaupunkikohteella on yhtä montaa biitsiä tarjottavanaan: Hongkongin alueella on yli sata hiekkarantaa, ja rannoista upeimmat ovat kuin jonkin saarivaltion matkaesitteestä. Puolilla rannoista on kesäaikaan ylläpito, eli niistä löytyvät pukukopit, hengenpelastajat ja – yllätys, yllätys – haiverkot!

Hongkongin kaunein biitsi

Tai Long Wan -ranta. Sai Kung, Hongkong. Kuva: Amrit Bharadwaj / Shutterstock.com

Hong Kongin kauneimmasta hiekkarannasta kaikki ovat yhtä mieltä. Se on neitseellinen Tai Long Wan, jonka hiekka on valkoista ja meri kristallinkirkasta. Tavallaan on hassua, että hongkongilaiset lentävät Thaimaahan rantalomalle, kun heidän omalla takapihallaankin on näin hieno biitsi.

Tai Long Wanin koskemattomuuteen on syynä se, että rannalle ei pääse kuin veneellä tai patikoimalla.

Parhaimmillaan biitsi on arkisin, jolloin sen saa yleensä pitää aivan itsellään.

Ota metro Choi Hungin asemalle, josta bussi Wong Shek Pierille (viikonloppuisin) tai Sai Kungiin ja sieltä taksilla Wong Shek Pierille (arkisin). Laiturilta matka jatkuu veneellä vaelluspolun alkuun, josta on kolmen vartin patikka kukkulan ylös rannalle.

Vilkkain biitsi

Repulse Bay, Hongkong. Kuva: King Robert / Shutterstock.com

Vilkkain biitsi on ilman muuta pitkä ja leveä Repulse Bay, jota reunustavat rikkaiden asuttamat kerrostalot. Rakennukset näyttävät hassuilta kuin kummallisesta satukaupungista. Varsinainen katseenvangitsija on Sir Norman Fosterin suunnittelema The Lily.

Turistibussitkin pysähtyvät tällä biitsillä, joten ei kannata ihmetellä rannalla piikkareissa touhottavia ihmisiä.

Rannalle pääsee helposti busseilla Exchange Squarelta.

Paikallisten suosima

Shek O, Hongkong. Kuva: Grapgraphic49 / Shutterstock.com

Shek O -biitsi on paikallisten eniten rakastama – kaiketi siksi, että ranta on kaunis mutta myös kohtuullisen helposti saavutettava, vaikka se sijaitseekin Hongkongin saaren perimmäisessä nurkassa.

Viikonloppuisin voi olla kesällä tupaten täyttä, arkisin rauhallista.

Ota metro Shau Kei Wan -asemalle, josta bussi nro 9 päättärille.

Lue lisää: Hongkongin nähtävyydet

 

Varaa hotelli tai huoneisto yhteistyökumppanimme kautta. Voit varata myös nähtävyyksien pääsyliput ja opastetut kierrokset. Me saamme pienen provision, mutta sinä et maksa penniäkään ylimääräistä. Kiitos, että tuet Kerran elämässä -sivuston toimintaa!