Vinkit Ahvenanmaalle

Ahvenanmaa vuokrattava saari
Klobben on kaunis pikkusaari, jonka voi vuokrata kokonaan itselleen. Kuva: Daniel Eriksson / Visit Åland

Ahvenanmaa on toista maata, ja ennen Ahvenanmaan-lomaa voi mennä sormi suuhun useammankin kysymyksen edessä: Pärjääkö Ahvenanmaalla suomen kielellä? Pitääkö Ahvenanmaalla pelätä punkkeja? Miten saarelta toiselle liikutaan? Alla kerrotaan parhaat vinkit Ahvenanmaan lomalle.

Pärjääkö Ahvenanmaalla suomen kielellä?

Ahvenanmaa on virallisesti yksikielinen: pääkieli on ruotsi. Ahvenanmaalla pärjää silti hyvin myös suomeksi, varsinkin kesäisin, jolloin saaristoon palkataan paljon suomenkielisiä kesätyöläisiä.

Ahvenanmaa ja punkit

Ahvenanmaa on aikamoinen onnela, mutta saaristossa vaanii yksi uhka: punkit!

Punkit ovat vaitettavan yleinen riesa Ahvenanmaalla. Jos vietät aikaa luonnossa, niin muistathan tarkistaa itsesi ja matkakaverisi jokaisen päivän päätteeksi mahdollisten punkkien varalta.

Jos matkalla on mukana lemmikki, niin ota selvää karvakamulle sopivasta punkkikarkotteesta.

Miten Ahvenanmaalla liikutaan?

Jos käytössä ei ole omaa autoa tai polkupyörää, Ahvenanmaan pääsaarella pääsee liikkumaan myös bussilla. Ahvenanmaan bussien aikataulut on suunniteltu palvelemaan lomailijoita.

Ahvenanmaan saaristossa on myös helppo harrastaa saarihyppelyä. Asutuille saarille, kuten Brändö ja Kökar, pääsee kätevästi yhteysaluksilla, joita lähtee pääsaarelta niin Långnäsin niemeltä kuin Vårdön satamastakin. Yhteysalukset kulkevat Ahvenanmaan saariston halki aina mantereelle saakka.

Ahvenanmaalle voikin matkustaa myös Saariston rengastien kautta Kustavista tai Korppoosta.

Auton vuokraaminen Ahvenanmaalla

Pyörän lisäksi Ahvenanmaalla voi vuokrata käyttöönsä myös auton. Vertaa eri autovuokraamojen hintoja.

Onko Ahvenanmaalla yöelämää?

Ahvenanmaan yöelämä on keskittynyt pitkälti Maarianhaminaan. Live-esityksiä voi kuunnella Arkipelag-hotellin yökerhossa, Park-hotellin pubissa ja Dinos-rockbaarissa.

Klobben – vuokraa oma saari Ahvenanmaalta

Klobben on maaginen paikka yön yksinäisyydessä, kun seurana ovat vain tähdet ja omat matkakumppanit. Kuva: Daniel Eriksson / Visit Åland

Ahvenanmaalla voi toteuttaa unelmansa ja vuokrata käyttöönsä oman saaren. Parempaa irtiottoa arjesta ei olekaan.

Vuokrattavista saarista kuuluisimpia ja kuvauksellisimpia on Klobben, jota vuokraa yritys Silverskärislands (www.silverskar.ax/fi).

Visit Åland – kartat Ahvenanmaan-kierrokselle

Maarianhaminassa kannattaa vierailla Visit Ålandin toimistossa, joka sijaitsee noin 500 metrin päässä satamasta Storagatanilla. Matkailutoimistossa voi kysyä neuvoa henkilökunnalta ja poimia mukaansa karttoja ja opaslehtisiä.

Kannattaa tutustua myös Kerran elämässä -sivuston Ahvenanmaan karttaan, johon on merkitty Ahvenanmaan mielenkiintoisimmat kohteet.

Lue lisää Ahvenanmaasta.

Booking.com

 

Varaa hotelli tai huoneisto yhteistyökumppanimme kautta. Voit varata myös nähtävyyksien pääsyliput ja opastetut kierrokset. Me saamme pienen provision, mutta sinä et maksa penniäkään ylimääräistä. Kiitos, että tuet Kerran elämässä -sivuston toimintaa!

KOMMENTOI

Kirjoita kommentti!
Kirjoita nimesi