Saarihyppely Ahvenanmaalla

Ahvenanmaan saaristosta löytää toinen toistaan upeampi näkymiä. Kuva: Visit Åland

Ahvenanmaa tarjoaa upeat puitteet saarihyppelyyn. Ahvenanmaan pääsaarelta pääsee yhteysaluksilla pienemmille saarille – ja aina mantereelle saakka.

Reittivaihtoehtoja saarihyppelyyn Ahvenanmaan ja mantereen välillä on kaksi: saariston pohjoinen ja eteläinen linja. Suurin ero linjoissa on siinä, että pohjoinen linja kulkee useamman saaren ja lautan kautta, kun eteläisellä lauttamatkat ovat pitempiä ja reitti suoraviivaisempi.

Pohjoinen linja sopiikin paremmin roadtripille, eteläinen tarjoaa suoraviivaisemman siirtymisen Ahvenanmaan ja mantereen välillä.

Ahvenanmaan ja mantereen välillä kulkevat linjat esitellään alla mantereelta Ahvenanmaalle. Niitä pitkin voi toki kulkea myös Ahvenanmaalta mantereelle – tai vain tehdä yhteyslaivoilla retkiä Ahvenanmaan pääsaarelta saaristoon.

Ahvenanmaan saariston pohjoinen linja

Mantereelta, vaikkapa Turusta teitä pitkin tai Saariston rengastien kautta pääsee Kustaviin, jonka Vuosnaisten satamasta matka jatkuu saaristolautalla Ahvenanmaalle.

Ensimmäinen pysäkki Ahvenanmaan saaristossa on Åva, joka sijaitsee vielä paljon lähempänä mannerta kuin Ahvenanmaan pääsaarta.

Åvasta voi käydä teitä ja siltoja pitkin tutustumassa naapurisaareen, Fiskö, tai jatkaa Brändön kautta Torsholman satamaan, josta lautat vievät Kumlingen kautta Vårdön satamaan.

Lyhyt lossimatka yhdistää Vårdön saaren Ahvenanmaan pääsaareen Prästössä, josta on Maarianhaminaan 35 kilometrin ajomatka.

Ahvenanmaan saariston eteläinen linja

Toinen reittivaihtoehto halki Ahvenanmaan saariston on niin kutsuttu eteläinen linja.

Korppoon Galtbyn satamasta vie lautta Kökariin, jonka vieressä sijaitsee mielenkiintoinen nähtävyys, Källskarin saari.

Kökarista matkaa voi jatkaa Suomen pienimpään kuntaan Sottungan saarelle tai suoraan Ahvenanmaan pääsaarelle Långnäsin satamaan, josta on matkaa Maarianhaminaan 40 kilometriä.

Kökar-Sottunga välillä voi myös pysähtyä pienillä Kyrkogårdsön ja Husön saarilla.

Lue lisää Ahvenanmaasta.

 

Varaa hotelli tai huoneisto yhteistyökumppanimme kautta. Voit varata myös kesämökin. Me saamme pienen provision, mutta sinä et maksa penniäkään ylimääräistä. Kiitos, että tuet Kerran elämässä -sivuston toimintaa!

KOMMENTOI

Kirjoita kommentti!
Kirjoita nimesi