Näin matkaat Nepaliin

lento-nepal
Himalajan vuoriston näkee komeasti Kathmanduun lentäessä.

Nepalin ainoa kansainvälinen lentokenttä on Kathmandussa. Nepaliin ei ole Euroopasta suoria lentoja. Intiasta ja Tiibetistä pääsee myös maarajaa pitkin.

Lennot Nepaliin

Suoraviivaisin reitti Suomesta Nepaliin kulkee Istanbulin kautta Turkish Airlinesilla.

Toinen yhden vaihdon vaihtoehto on lentää Finnairilla Delhiin, josta voi jatkaa Kathmanduun edullisesti intialaisilla halpalentoyhtiöllä. Ongelma ovat Finnairin lentoaikataulut, jotka vaativat paluumatkalla yöpymisen Delhissä. Delhin lentokentältä suomalainen saa visa on arrival -viisumin (noin 60 dollaria), jos haluaa viettää päivän tai vaikka muutaman Delhissä. Vaihtoehtona on yöpyminen Delhin lentokenttähotellissa, jolloin viisumia ei tarvita.

Vertaa eri lentoyhtiöiden hintoja Nepaliin.

Nepalin viisumi

Nepalin viisumin saa kentältä – muista ottaa mukaan valokuva ja dollareita. Silloin tällöin viisumin on onnistunut maksamaan myös kortilla. Viisumeita on eri hintaisia lyhyelle ja 30 päivän oleskelulle.

Lentokentältä Kathmanduun

Lentokentältä pääsee Kathmanduun taksilla (julkista vaihtoehtoa ei ole suoraan kentältä). Matka keskustaan maksaa noin 600 rupiaa eli viitisen euroa.

Liikkuminen Nepalissa

Bussilla matkustaminen paikasta toiseen on edullista mutta hidasta. Onneksi maisemat ovat aina upeat ja mielenkiintoiset.

Nopein tapa – ja joihinkin kohteisiin ainoa mahdollinen – on liikkua paikasta toiseen kotimaanlennoilla. Lennot ovat riippuvaisia sääolosuhteista ja niitä perutaan usein. Varminta on ottaa aamun varhaisin lento, sillä tuulet ovat yleensä lauhkeimmillaan aamuisin. Traagisia lentotapaturmia tapahtuu kotimaanlennoille muutaman vuoden välein.

Vaellusmatkat Nepaliin

Suomalainen Mandala Travel -matkatoimisto järjestää kahdenkymmenen vuoden kokemuksella kiipeily- ja vaellusmatkoja  mm. Annapurnan, Langtangin ja Everestin kansallispuistoihin, sekä Nepalin kulttuuri- ja luontomatkoja.

Booking.com

 

Varaa hotelli tai huoneisto yhteistyökumppanimme kautta. Voit varata myös nähtävyyksien pääsyliput ja opastetut kierrokset. Me saamme pienen provision, mutta sinä et maksa penniäkään ylimääräistä. Kiitos, että tuet Kerran elämässä -sivuston toimintaa!