Nepalin orpokodit – älä lankea ansaan!

Kannattaa suosiolla jättää väliin ajatus vapaaehtoistyöstä nepalilaisessa orpokodissa. Orpokotien pyörittämisestä on tullut Nepalissa karua bisnestä, jossa lasten etu tulee viimeisenä.

Monet orpokodit huijaavat maaseudulla vanhempia maksamaan siitä, että nämä antavat lapsensa vietäväksi ”kouluun” Kathmandussa, mutta lapsi päätyykin orpokotiin, jossa turistit maksavat siitä ilosta, että pääsevät auttamaan ”orpoja” lapsia.

Huijareille nepalilaiset orpokodit ovatkin loistava bisnes: he keräävät rahat niin lasten köyhiltä ja epätoivoisilta vanhemmilta kuin rikkailta ja hyväuskoisilta matkailijoilta.

Nepalissa toimii tällä hetkellä satoja orpokoteja, joista iso osa toimii enemmän tai vähemmän arveluttavin perustein. Ja vaikka osaisikin valita niiden joukosta hyvämaineisen orpokodin, on vapaaehtoistyö orpojen lasen parissa muutenkin kyseenalaista.

Vapaaehtoiset kun tulevat ja menevät, ja lapset kokevat yhä uudelleen hylätyksi tulemisen tunteen, kun he ehtivät kiintyä vapaaehtoiseen, joka jo kohta lähteekin jatkamaan maailmankiertämistä.

Vapaaehtoistyöllä orpokodeissa, ainakaan Nepalissa, on vain vähän tekemistä lasten auttamisen kanssa. Jos haluat auttaa, etsi luotettava järjestö, jolle voit lahjoittaa rahaa.

Booking.com

 

Varaa hotelli tai huoneisto yhteistyökumppanimme kautta. Voit varata myös nähtävyyksien pääsyliput ja opastetut kierrokset. Me saamme pienen provision, mutta sinä et maksa penniäkään ylimääräistä. Kiitos, että tuet Kerran elämässä -sivuston toimintaa!

  • AVAINSANAT